Голям разход-взема да ми писва.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
ivo_barns
Автомобил:
Двигател:

Голям разход-взема да ми писва.

Мнениеот ivo_barns » Нед 10 май 2009 13:42

Здравеите на вси4ки.темата за разхода е разисквана до болка но пак да попитам и за моята болка.зна4и колата ми е Голф 2 1.6 бензин.гори като ламя и оправия няма поне за сега.20л на 100км беше последното заси4ане от днес.вси4ко е сменено по изпарителя марку4и и тем подобни.нови свещи,кабели,дистрибуторна капа4ка,филтър въздушен с две думи вси4ко.центровка няма да коментирам оби4ам колата ми да е в ред.оба4е искам да се посаветвам и с вас.мерси предварително.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Re: Голям разход-взема да ми писва.

Мнениеот jonn_krissy » Нед 10 май 2009 17:16

Колега ако този разход е на гас само да не би да имаш теч от някаде.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 10 май 2009 17:18

Колега по-добре виж данеби изпарителя на газ-та да не е за смяна на мембрани или направо да смениш изпарителя, също така зависи каде ти дава този разход в града или извън града как го засичаш :?:

Потребителски аватар
ivo_barns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_barns » Нед 10 май 2009 19:16

IceHeart написа:Колега по-добре виж данеби изпарителя на газ-та да не е за смяна на мембрани или направо да смениш изпарителя, също така зависи каде ти дава този разход в града или извън града как го засичаш :?:
мембраните са сменени има няма преди джа месеца-със тях се запо4на.разхода е само за градско,колата я карам предимно в града-но щом в града е толкова голям не вярвам на изванградско да падне на 7-8 мисля 4е логи4но е така.за те4 от някаде не знам но не мирише на газ от никаде.

vlado77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado77 » Пон 11 май 2009 12:57

Колега да не би да караш на къси разстояния?На мен при градско 1-2км в едната посока ми дава разход 15-16л/100км,на извънградско 8-8.5л/100км.

claas_86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот claas_86 » Пон 11 май 2009 15:43

Здрасти колега и аз имам долу горе същия проблем. Голф 2 1.6PN, извън градско 12л/100км. Смених мембрани въздушен филтър и същата работа. Не мирише на газ. Страх ме е да я засека на градско. И незнам какво да правя.
п.с. Извинявай колега, че ползвам твоята тема.

Потребителски аватар
ivo_barns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_barns » Пон 11 май 2009 20:01

claas_86 написа:Здрасти колега и аз имам долу горе същия проблем. Голф 2 1.6PN, извън градско 12л/100км. Смених мембрани въздушен филтър и същата работа. Не мирише на газ. Страх ме е да я засека на градско. И незнам какво да правя.
п.с. Извинявай колега, че ползвам твоята тема.
ми то в Русе дълги разстояния няма кои знае колко,градът се задъхва от задръствания,като във всеки по голям град.днес ходих да ми прегледат настроиките на ново,бутнаха тук там сега пак ще заси4ам пък да видим.споменаха ми за нов испарител но това го приемам като последна мярка.ако и това не помогне отказвам гаста просто няма смисал.

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Пон 11 май 2009 20:17

е откакто си сменил мембраните, колко километра си изминал? Може още да не са слегнали и затова да е по-височък разхода.
Къде ходиш на сервиз?

Потребителски аватар
ivo_barns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_barns » Пон 11 май 2009 20:26

Peterman написа:е откакто си сменил мембраните, колко километра си изминал? Може още да не са слегнали и затова да е по-височък разхода.
Къде ходиш на сервиз?
за два месеца и да не се улегнат-незнам.за километрите мога спокоино да кажа около 7к.преди да подменя свещите и вси4ко останало покраи тях ходих до Разлог и обратно-под 11/100 не можах да я смакна.карал сам с не повече от 120 и то на моменти.ходя при Цанко на прелеза съу4еник ми е и там сам свикнал да ми гледат колата.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 12 май 2009 9:03

Студен изпарител?Ако изпарителя се загрява бавно(малък дебит на течноста)и каране на къси растояния е възможно високия разход да е от там.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 12 май 2009 12:54

ivo_barns написа:....ходя при Цанко на прелеза съу4еник ми е и там сам свикнал да ми гледат колата.

Със газанализатор ли регулира /на колко Со ти я оставя/ или на слух ?

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Сря 13 май 2009 11:25

какъв е изпарителя, имах висок разход с един турски боклук, смених го с Ловато и разхода се нормализира при едно и също вървене на колата :lol:

Върни се в “Автогазови уредби”