:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Възможно ли е да ми напълнят бутилката с въздух на газ-станц

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 01 май 2009 9:58

Бутилката ми е 25 литрова, изключва на 21 (+/- 0.5) литра при зареждане.

С празна бутилка зареждам на лукоил 21.2 литра и минавам 285 км (150 извънградско),среден разход 7.4 л/100 км

Газта свършва напълно и пак на същата колонка на лукоил ,зареждам 22.5 литра ( учуди ме че хвана толкова , не бях до колонката ,а чаках на касата). На 135-тия километър газта свърши :shock . Отначало мислих ,че ми се е развалил нивомера,но като свърши газта....среден разход 16.7 л/100км от които 75 извънградско

Преди 2 дни зареждам пак празната си бутилка на еко с 20.7 литра , минал съм 265 км и газта още не свършила. В най-трагичният случай 7.8 л/100 км (от които пак 150 извънградско)

Разлика във вървенето на колата не усетих никаква ,а газовите инжекциони са по уязвими при кофти газ ,тъй че това го изключвам като вариант. Единственото обяснение ми е ,че са ми "налели въздух". Колата изобщо не ми мирише на газ. Със сигурност нямам грешки в сметките,пазя си касовите бележки,след всяко зареждане си нулирвах километража и всичките тези километри съм ги минал за една седмица.
Не гледах налягането на колонката, по него може ли да се разбере дали ми вкарват въздух (ако изобщо това е възможно)

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Възможно ли е да ми напълнят бутилката с въздух на газ-станц

Мнениеот iceto » Пет 01 май 2009 10:21

има вероятност и да си платил и сметката на предния

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 01 май 2009 19:23

има вероятност и да си платил и сметката на предния

Едва ли има такиа играчи - това е цял литър газ или 70 стотинки грубо. Първо трябва да се плати и да се нулира колонката за да може пак да се зареди. Но за разхода - може. Близките две седмици забелязвам спад в качеството на ГАЗ-та на тази верига бензиностанции и от там да ти качва разхода на гориво.
А за разхода на газ праволно ли го сметна?
Моя пасат с климатроника в града, с много работа на място, продължително движение на ниска предавка и големи обороти... общо взето с клизма едва съм го докарвал до 20л на 100км, а това Поло :o

Не мога да ти кажа със сигурност, но ако има начин българин ще го открие. Все пак има един фактор - време, в което си зареждал - ако си зареждал в относително хладно време може и да ги събере.

Последна промяна от velinsl на Пет 01 май 2009 19:28, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 01 май 2009 19:26

Хора тъкмо се канех да пиша тема, свърх преразход някалко пъти !! И аз съм на газ обикновено имам разход 9-10 литра на сто! В момента е 16-17 литра на 100км! :horror: Това не знам как става, колата е изправна. Имам същите съмнения!

Да допълня, не зависимо какво е налягането винаги могат да нацепят въздух !!! Почти е вече проверено че е така това е новия начин да те е**т тия нещасници... За сега само ОМВ и Ромпетрол не са ми правили чак такава мизерия. Всички останали между 12 и 17 литра разход. :horror: :horror: death

Потребителски аватар
VwPassatGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VwPassatGT » Пет 01 май 2009 19:31

И на мене ми се е случвало даже съм слагал на празна бутилка с по 2 литра отгоре нз точно от какво е но според мен може да е и заради газта по трабите .

Потребителски аватар
biiily
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biiily » Пет 01 май 2009 19:44

а на

Последна промяна от biiily на Пет 31 юли 2009 23:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 01 май 2009 20:18

biiily написа:а на мен ми казаха да гледам отстрани на колонката има часовник който мери атмосвери -трябва да е на десет най малко осем.

Пълна шмекерия, то си пълни така или иначе - прах в очите! Има се просто регулация колко трябва да е ! А това какво и колко влиза е друга история ! Сега кофтито е че не може да се отвори и да се види какво има вътре death

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 01 май 2009 21:49

Пробвай да затвориш входящия кран на бутилката. При мене е почти затворен и налягането на колонката винаги се вдига над 10 бара, преди пълненето колонката отчита 4-5 бара. Малък недостатък е че чакаш повече време за зареждане, ама аз за никъде не бързам. :wink:

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Съб 02 май 2009 7:51

[Разбирасе че може.При 50л бутилка и с някакво количество газ в нея събра 53л.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Съб 02 май 2009 8:11

StS написа:
biiily написа:а на мен ми казаха да гледам отстрани на колонката има часовник който мери атмосвери -трябва да е на десет най малко осем.

Пълна шмекерия, то си пълни така или иначе - прах в очите! Има се просто регулация колко трябва да е ! А това какво и колко влиза е друга история ! Сега кофтито е че не може да се отвори и да се види какво има вътре death

От 4 год.работя на бензиностанция и трябва да знаете че каквото и да стане собственика няма пръст в тая работа.Тои неможе да направи да ти вкарва въздух поради простата причина че няма как да го направи.Нормалното налягане за идеалната смес(пропан бутан) е 10-12 атм.Ако е повече или по малко налягането сместа не е идеална и нормално да ти даде голям разход.Моят съвет е ако колата ви спре че нямате газ а в бутилката ви показва че има идете на газоколонка с голямо налягане и не зареждаите от едно и също място постоянно.Разберете че гаста идва при нас и ние е продаваме нема как да я разреждаме или да ви цакаме по некакав начин

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 02 май 2009 17:06

Газта в колонките е под налягане което ще рече че е в течно състояние,при спад на налягането става газообразна,цялата система е затворена,така че според мен няма начин да се вкара въздух,по скоро нещо с поплавъка и изключващия клапан на колата.Чувал съм че изключващия клапан се прецаква ако често продължава да се пълни бутилката и след изключването му с цел закръгляне на литрите или сумата.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 02 май 2009 18:05

Achim Lauritzen написа:.....

Едно че изключващият механизъм,друго че самите медни тръби започват да изпускат газ при винтовите си съединения
И според мен е така за налягането на газта,но проблема не е ,че са ми налели 22.5 литра при положение ,че изключва обикновено на 21 литра ,а че са съм платил около 13 литра повече ,които са се отчели на колонката ,а изобщо не са влезнали в бутилката :roll:

п.п. Не може колата ми да харчи само в сряда 16.7 литра на 100 км ,а в останалите дни от седмицата по 7.5 литра ,при ежедневно един и същи маршрут

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 02 май 2009 18:24

Това може да се получи ако колонката изпуска газ/налягане след разходомера си ,до пистолета за зареждане,вкарват пистолета започва да отчита докато напълни маркуча,след това вече е отчетено някакво количество а реално нищо не е влязло в бутилката,така си го обяснявам,работих като управител на газстанция преди години :)

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 02 май 2009 18:33

Achim Lauritzen написа:Газта в колонките е под налягане което ще рече че е в течно състояние,при спад на налягането става газообразна,цялата система е затворена,така че според мен няма начин да се вкара въздух,по скоро нещо с поплавъка и изключващия клапан на колата.Чувал съм че изключващия клапан се прецаква ако често продължава да се пълни бутилката и след изключването му с цел закръгляне на литрите или сумата.

Т.е да разбирам че вкарват газта - газооброзна а не втечнена ?! И така ме удрят здраво, отделно като каза вече един колега може да е докарана и лоша газ, и колата почва да лапа за да компенсира ?

ПП Колкото пъти бях заредил Румънска газ - НЕ СИ ПОЗНАВАХ колата ако щете вярвайте 1 към 1 с бензин. 9 литра разход точно. 4 Пъти съм го правил - от пръзно до пълно. Като самолет става :P

Потребителски аватар
VwPassatGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VwPassatGT » Пет 08 май 2009 18:50

StS и аз мога да кажа същото за румънските горива дори немога да ги сравня и с австрииските незная какво правят ама много ми върви колата с тях :)

Върни се в “Автогазови уредби”