Сутринта заредих за 5лв газ, след тръгнах след като свърши бензина в карбуратора превключих на газ. Колата подскочи два пъти и остана да се движи по инерция на скорост, без двигателя да и осигурява грам тяга. Минах на бензин - проблеми няма. От начало си помислих, че няма газ не стига газта. Свалих тръбата, която излиза от електроклапана на газта, газ има доволно.
Доро и си помислих в началото че клапана не ми е изправен. Излязох извън града и един час и половина изпускам газта в коритото на една река, да е в квартала, че крана на бутилката и той работеше перфектно.
И така след един час и половина изпускане на газ ми просветна, че не може 5лв газ да се изпускат час и половина, при условие че двете тръби на клапана на газгта са изцяло извадени от клапана. Занчи по клапана проблем нямаше. Прибрах се все още имаше доста газ в бутилката явно и то не малко.
След прирането на автомобила пак побръмчах малко, на бензин перфектен, не дава да барнеш ключа. Обаче в момента в който превключа на газ колата я изревавм до 3500 оборота и загасва, с лудо помпене на газта може да вдигне оборите за кратко до 1000-1200, не повече от секунда и умира отново.
До скоро само не можеше да пали на газ, а от днес вече и не работи.

Интересно ми е какъв може да е проблема и как мога да си го реша по възможност - САМ. Омръзна ми давам пари по газаджии.
За сведение сменял съм де що гумичка има ваакумния ми изпарителя в края на ноември. Газ само на LUKOIL. Двата ми клапана и на бензина и на газта на си абсолютно изправни. Проверено.

Ако някой има идея за някой кадърен газаджия от Сливен, който може да ми направи АГУ-то да работи без пробем поне 6 месеца ще съм благодарен.