Преди (а и сега де ама много слабо и приемливо) имах едно задържане на оборотите след форсиране и пускане на педала на около 2000 оборота.С една хубава центровка на газ и т.н. си се оправи.
Това добре ама сега проблема е друг.
Колата работи на газ (с ламбда контрол е макар,че няма значение) и давам газ до да кажем 3000 оборота.Пускам педала и оборотите падат до ПХ - нормално.
Обаче ако климатроника е пуснат и навън е над +5 градуса (условието да тръгне и компресора за климатроника) неща не стоят така - колата сваля оборотите до 2000 и ги заковова там стабилно.Трябват и около 20 секунди за да ги свали до нормалните за ПХ.Обаче ако през това време загася климатроника оборотите моментално си слизат на нормалните.
Ясно е ,че климатроника и по-точно компресора някак бърка работата ама въпроса е откъде комп-а взима сигнал за да знае кога компресора работи и кога не (мен ме интересува да знам за да сложа едно реленце и рпи работа на газ дори с компресор да не дава възможност за подобни проблеми с оборотите).А ако компресора не си работи (не върши работа да го изскубна от буксата му понеже сигнала преди това някъде заминава в комп-а) няма никакви ядове.
Истината трябва да е някъде в нещото с номер 22 (каквото и да е то) на картинката на куплунга на контролера (ЕКУ-то)
Благодаря предварително!