Турска АГУ,мнения? Емулатор,мнения?
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Турска АГУ,мнения? Емулатор,мнения?
Значи отивам днес в сервиза да ми монтират АГУ на абд-то. Уредбата ще е обикновенна с плочка,без ламбда контрол,без инжекцион. Човека пита: каква марка или по-точно произход - турска 350лв с монтажа или италианска 500 с монтажа, и тук аз се замислих и реших да питам вас във форума. Какви са тези турските газови уредби,има ли хляб в тях,че цената е доста по добра от италианските. Също така майстора ме попита искам ли емулатор чрез който не се трупат грешки в комп-а и колата нямало да има проблем като обръщам на бензин. Дайте мнение и за този емулатор.
Re: Турска АГУ,мнения? Емулатор,мнения?
Колега първо питай каква марка е турското АГУ, защото има турско и турско. Ако е Волтран по-добре си сложи италианската уредба, за да не се върнеш при майстора след 6-7 месеца и да се оплакваш от завишен разход на гориво. Има е дна турска марка (HEDEF), която я монтирам от 2 години и няма никакви проблеми до сега. HEDEFA е точно копие на италианското Ловато, с тази разлика, че на предния капак не пише Ловато.
А за емулатора - грешки пак ще имаш, но няма да са от липсата на обратна връзка с инжекторите, а от ламбда сондата, така че и там ще ти трябва ламбда емулатор, който да симулира работата на ламбда сондата на газ.
А за емулатора - грешки пак ще имаш, но няма да са от липсата на обратна връзка с инжекторите, а от ламбда сондата, така че и там ще ти трябва ламбда емулатор, който да симулира работата на ламбда сондата на газ.
- KING-T
- Автомобил: VW Bora TDI 90кс
- Двигател: AGR 2000г
Мойто лично мнение е да заложиш на италянсакта нищо,че е по-скъпа,за да нямаш после проблеми.Ще ти дам пример с батко ми.Сега е с изпарител Волтран-турски,на 15000км ,мембрани сменени и пак не върви колата и си губи настройките постоянно.Гори му към 16л.газ и преди и сега.Аз съм с Ловато вече 2 години и до сега нищо не съм сменял и вървежа и разхода е идеален.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Две години и 25000 км имах на АБД-то с турски изпарител Платинка.Никакви грижи от към настройки и разход.А в началото си мислех,че е Волтран,понеже няма никакви надписи по него.Иначе на външен вид изглежда като Ловато.Видях обаче на друга кола същия,но вече с надпис на него и разбрах,че се казва Платинка.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
То има ЛовТек, Волтран, Хедеф, Платинка, ЕкоГаз и още сума ти турски изчадия... 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега до колкото знам до турската и италянската газова има разлика в разхода ако ли не в друго, казвали са ми го газаджии и са ми препоръчвали газова Ловато, може да е по скъпа но си заслужава докато турската ти качва 2-пъти повече разхода от колкото италянската все пак поне 2 литра остават в газовата който немогат да се изгорат при турската остават 4 литра... така са ми казвали и затова си взех италянска и испарител италянски 1 година няма проблем!
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
И аз като теб колега бях изправен пред подобна дилема и реших да сложа турски изпарител, след по-малко от година си го бих в главата, като през това време беше голямо ходене по мъките, висок разход, непрекъснато губене на настройките на изпарителя. След като слених въпросния турски боклук с Ловато проблемите изчезнаха
! Относно емулатора, имам такъв който не ми върши работа /изходния му сигнал е 1V вместо 0.7V/, проблема с грешките съм го решил с реле за ресет на компира на всяко гасене на двигателя, вече 2.5 години нямам проблеми!

Върни се в “Автогазови уредби”