Първо се извинявам за наедакватното донякъде заглавие на темата, но не знам как иначе да подходя.
От три дена насам имам следния проблем. Отзад, откъм газовата бутилка се чува някакво щракане, или чукане, понякога равномерно, понякога не, особено когато работи колата на празен ход.
Подредих багажника все пак да не е то някакав предмет /на каквит изобилства багажника ми/, но явно не е от удар а отвътре от самата уредба.
Преди не съм имал подобни наблюдение. В газовата, която е 60, литар със сигурност има поне 10 литра газ.
Имам ли за какво да се притеснявам. Каква евентуално може да е приината.
Да спомена, че и поплавъка за отмерване на количеството газ в бутилката все по често отказва да работи и когато ходих на реглаж, човекът каза, че може да е спукано самото поплавъче и понякога да се пълни и за това да не отмерва. Може ли това почукване да е от него?
Мнения?

Нещо щрака /почуква/?
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- slavi tsvetkov
- Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
- Двигател: 2023
- Контакти:
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нещо щрака /почуква/?
sebastianz55 написа:...От три дена насам имам следния проблем. Отзад, откъм газовата бутилка се чува някакво щракане, или чукане, понякога равномерно, понякога не, особено когато работи колата на празен ход...
Мнения?
По принцип, когато поплавъка не е за такава бутилка на каквато е монтиран, или не е спазен ъгъла на завъртване на бутилката, когато газта е на привършване, поплавъка се бие в стените на бутилката и се чува подобен шум.
- vinovniq
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нещо щрака /почуква/?
от самия поплавък е няма ниакакво съмнение отвори бутилката и виж.като изхарчиш газта я отвори елементарно е само ще изчакаш налягането да излезне хубаво и си действащ само си виж какъв модел ти е сондата на бутилката та да си вземеш нужното по размер уплътнение за сонда....успех ....ако не го правиш сам си приготви 15-20лв за работа в сервиз....
Върни се в “Автогазови уредби”