Здравейте колеги.
Пасат Б3. Преди няколко месеца сложих АГУ. От тогава на газ харчи по-малко отколкото на безнин и върви по-същия начин. Харча е нормален примерно 11/100. Паля я от време на време на бензин и си я карам от време на време на бензин особено по магистралите.
Дотук добре, прави ми впечатление обаче че маслото започна неимоверно много да изчезва. Преди да сложа АГУ-то доливах примерно 2 литра от смяна до смяна (което считам за приемливо, поради липсата на време за ремонт, ако има време пък няма парички и т.н. Да, зная че 2 литра са повече от нормалното.).
Сега обаче за 5000 км заминаха малко под 2 литра. Да кажем че ще стант 4. Освен това маслото се промени също. И преди изчезваше, но когато и да погледна си оставаше със същия цвят и гъстота, докато сега е като черна водица. Ползвам Мотул 15W-50 и при смяната и при доливането, колата е на около 230 000 км.
Каква е връзката ?

Връзка между газ и масло
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Връзка между газ и масло
Според мен няма логика да е от Газта по скоро ве4е се е износил прекалено двигатела пак и може да ти смесва масло с антифриз ако е избила гарнитура.Моя Пасат е б4 като твоя мотор и сащо карам на Газ и бензин и няма разлика в гастотата на маслото. 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
И аз съм с газчица, да ти кажа не е в нея проблема, търси го в гумички - сегвенти и т.н Виж си компресията. НЕ съм сигурен ама нещо центровка на бензин ?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Антифриз губи ли? Надува ли в маркучите? Има ли мощност? Газта няма връзка просто си плаче за ремонт и то основен както разбирам, не само гумички. Ако е пробила гарнитурата ще има тези симптоми и може да вкарва сажди в маслото и да го прави черно. Премери компресия най-лесно!
офф. Ти за какво го сменяш това масло като то постоянно се подновява със доливането!
офф. Ти за какво го сменяш това масло като то постоянно се подновява със доливането!

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
alex_zazy написа:Антифриз губи ли? Надува ли в маркучите? Има ли мощност? Газта няма връзка просто си плаче за ремонт и то основен както разбирам, не само гумички. Ако е пробила гарнитурата ще има тези симптоми и може да вкарва сажди в маслото и да го прави черно. Премери компресия най-лесно!
Смей се ти смей се

Не, не губи антифриз, има пощност колкото искаш, можеш да сцепиш мрака, маркучите са Ок, есента смених свещи, капачка, кабели ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз бях като теб - 2-3 литра на 10к км., но при мен се оказа счупен сегмент и вече забравих какво е доливане. Най-интересното е, че компресията на цилиндъра си беше нормална. Разбра се, едва, когато се наложи смяната на издухала гарнитура на главата.
Колега скоро да си сменял пластмасата на пръчката за маслото?Защото аз като я сменихпосле не ми показваше вярно.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Izparitel написа:И аз бях като теб - 2-3 литра на 10к км., но при мен се оказа счупен сегмент и вече забравих какво е доливане. Най-интересното е, че компресията на цилиндъра си беше нормална. Разбра се, едва, когато се наложи смяната на издухала гарнитура на главата.
Би ли описал как от отваряне само на главата се разбра,че има счупен сегмент?Не отричам нищо..просто ми е интересно как се разбра ....
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Аз имам предположение че като я караш на бензин след известно време на газ компа се обърква и почва да пуска повече бенз. От там неправилно изгаряне и разреждане на маслото. Иначе не мога да си обясня как ще се изцапа на газ. Пробвай да караш само на газ, и си смени маслото ако е за смяна. Наблюдавай дали ще го има ефекта. А иначе в сервизната книжка германеца е написал разход от 1/100 е допустим при определени условия(разбирай зверска експлоатация)така че си в нормите(според германеца).
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте колеги!
От написаното до тук много не ми става ясно дали има връзка карането на газ и разхода на масло.В средата на април си сложих нов газов инжекцион и си смених маслото.Ходих до Австрия/около 3000км. съм изминал,със средна скорост 140-150км./ и като се прибрах,видях, че маслото е под нормата.Долях 400мл..Говорих с един съсед, който има абсолютно същата кола/160хил./. И при него се получавало същият ефект. Даже, като му се случило първия път, се уплашил и продънил телефоните на сервизите.Казали му, че на газ било нормално!!!Колата е Пасат, 1.8Т, 1999г.,120хил.
Но мисля, че няма връзка.
Благодаря предварително!
От написаното до тук много не ми става ясно дали има връзка карането на газ и разхода на масло.В средата на април си сложих нов газов инжекцион и си смених маслото.Ходих до Австрия/около 3000км. съм изминал,със средна скорост 140-150км./ и като се прибрах,видях, че маслото е под нормата.Долях 400мл..Говорих с един съсед, който има абсолютно същата кола/160хил./. И при него се получавало същият ефект. Даже, като му се случило първия път, се уплашил и продънил телефоните на сервизите.Казали му, че на газ било нормално!!!Колата е Пасат, 1.8Т, 1999г.,120хил.
Но мисля, че няма връзка.
Благодаря предварително!
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Не - няма връзка между газ-та и маслото, поне при мене нищо не се промени и в разхода на масло, виж си сегменти, гумички и в крайна сметка какво масло ползваш. Много е важно какво е то. Защото и мойта кола изгори 2л/10 000км, но Валволин, сега е с Q8 и не пипа до 600-700грама/10 000км.
Кола която НЕ гори масло НЕ съществува. Може да изгори и 60гр но ще ги изгори.
Кола която НЕ гори масло НЕ съществува. Може да изгори и 60гр но ще ги изгори.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
И аз сам с Q 8 и нямам никакви проблеми!!!! 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Като първа стъпка ... утре сменям маслото като се спирам на друга марка, друг вискозитет и друг тип масло.
При ежедневната експлотация на автомобила ... предполагам че ще мога да доложа за ефект след седмица.
При ежедневната експлотация на автомобила ... предполагам че ще мога да доложа за ефект след седмица.
аз съм с 2E мотор на 240 хил. км. и за 10 хил не сам долял и грам. карам с масло valvolin max live 10w40
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Нека споделя.
Смених наслото ... преди бях с Мотул 15W-50 полусинтетично сега сипах минерално Mobil 15W-40.
За месец и половина минах 3000 км и имам следните наблюдения:
При Мобила цвета на маслото и гъстотата му на пръв поглед остават същите, колата определено е по-мудна, температурата обаче стои с едно деление надолу (10 градуса), зумера на маслото започва да се обажда при по-продължително шофиране със 170-180 или по-голямо натоварване в топло време, но определено за тези 3000 км съм изхарчил не повече от 500 гр. Понеже маслото постепенно си губи качествата предполагам че ще станат 2 литра за 10000 км. Всичко това на ГАЗ.
Следваща стъпка: ще сложа добавка а следващия път мисля да сипя минерално Мотул 15W-50.
Макар че задължително ще мина през измерване на компресия и ко е наред смяна на гумички.
Смених наслото ... преди бях с Мотул 15W-50 полусинтетично сега сипах минерално Mobil 15W-40.
За месец и половина минах 3000 км и имам следните наблюдения:
При Мобила цвета на маслото и гъстотата му на пръв поглед остават същите, колата определено е по-мудна, температурата обаче стои с едно деление надолу (10 градуса), зумера на маслото започва да се обажда при по-продължително шофиране със 170-180 или по-голямо натоварване в топло време, но определено за тези 3000 км съм изхарчил не повече от 500 гр. Понеже маслото постепенно си губи качествата предполагам че ще станат 2 литра за 10000 км. Всичко това на ГАЗ.
Следваща стъпка: ще сложа добавка а следващия път мисля да сипя минерално Мотул 15W-50.
Макар че задължително ще мина през измерване на компресия и ко е наред смяна на гумички.
Върни се в “Автогазови уредби”