Зверски разход на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Зверски разход на газ

Мнениеот snickers_ » Съб 13 фев 2010 12:01

двигатела е 1.8 16 клапана пл
Интересува ме дали разхода не е заради изпарителя попнеже е 140 киловата брц
разхода е кам 25 на 100 (верно че карам предимно с крака до долу)
Колата не с тая плочката дето и я изпсиват за нея ми неква кръгла
Начи колата мноо върви 1-ва 2ра 3та варти :) И примерно ако я нарежем на 2ра до 7 к оборота и пусна газта отзаде от гарнето напрао огин хварчи гарми трещи :)
ако сложа по малак изпарител дали ще се спъне колата и ще спадне ли разхода
Притеснява ме разхода защото имам 1.8 112 коня което грам не е скопено ма с неговата си плочка дето е по спецификации и на палната ракча харчи 13 :)

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Зверски разход на газ

Мнениеот Danny boy » Съб 13 фев 2010 17:37

разхода ти е нормален,поради това че маниера ти на каране е джобоубийствен,и крановете на газта на тройника вероятно са ти развъртяни доста и караш на много богата смес вероятно.при мене пасата е 1,8 моно и съм достигал разход на газ 15-17 с доста развъртени кранове,респективно и 11 с регулирани.Намери някой дето ще ти я настрои да харчи нормално,този мотор трябва да докара разход около и дори по-нисък от моя.Промени маниера си на каране и ще се учудиш колко може да ти падне разхода.Не смятам че ти е от изпарителя,по-скоро от настройките му.

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Зверски разход на газ

Мнениеот snickers_ » Съб 13 фев 2010 19:11

е да ма като му завъртя тройниците и неще да се форсира глъхне не са баш докрай... според мене е заради изпаритела а и всички маркучи са ми на 8 мм ебал сам го ще си акрам другия голф а тоя че гопраим турбо на газ поне да има за кво да оарчи толко

Върни се в “Автогазови уредби”