газ на passat b5 1.8T -монтирана-СНИМКИ-проблем - решен

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

газ на passat b5 1.8T -монтирана-СНИМКИ-проблем - решен

Мнениеот bobipepi » Нед 03 фев 2008 9:02

Здравейте на всички и БРАВО за форума.Скоро си купих B5 - 1.8T и станах част от вашия клуб.Четох доста във форума за този модел и все пак реших да го газифицирам.Минавам по 2500к на месец и бензина ме убива.Разбрах че трябва да сложа ГИ и мисля да отида в сервиза на ХЛАДИЛНИКА,мисля че улицата беше Сребърна.Някой има ли мнение за тези момчета и някакъв съвет за цена и модел на ГИ

Последна промяна от bobipepi на Нед 27 юли 2008 8:39, променено общо 4 пъти.

wengen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wengen » Нед 03 фев 2008 11:33

И аз, колега, скоро си купих Пасат като твоя. Не съм го карал много, но знам че си гълта. Предишният ми автомобил беше с газова уредба. Не съм сигурен че искам и на този да сложа, но най-вероятно цената на бензина ще ме принуди. Моля те, ако някой ти отговори или ако в крайна сметка ти сложиш газ, да ми пишеш за да знам и аз какво да правя. Благодаря ти предварително!
Мисля, че можеш да ми пишеш на мейла който съм дал при регистрацията, нали?

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 06 фев 2008 12:07

golfer написа:
Здрасти бат' Краси,
знам, че газифицира пасатора и понеже един човек иска да направи същия филм би ли му написал кое, къде, как, колко разход проблемации и пр.
благодаря ти предварително

madmen написа:
Ами моята я слага един познат. За съжаление сега вече работи в Косово. Работеше преди заедно с няколко човека на околовръстното до отбивката за Суходол(Ако знаеш къде се намира"Сумиста" от Ауди форума->занимаващ се с климатици -> точно до него) Полски газов инжекцион(само компира е полски иначе всичко е 'талянско) 1350лв с тороидална бутилка и монтаж и всичко. Иначе Тартарини е 1800лв. Момчето се занимава с газ и метан от 15 години и казва че няма българска, с която да не е имал ядове.
Колата върви добре, има може би известен спад на мощност, а може и да си внушавам. Харчи ми около литър повече отколкото на бензин. Зареждам на Рафа и Лукоил. Досега съм минал около десетина-петнайсет хиляди и нямам оплаквания. Зареждам около 32-33 литра и минавам 300км. Повечето хора се плашат от газ на този мотор, но няма нищо такова. Става идеално.

Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobipepi » Вто 19 фев 2008 16:48

Мерси Б... и на madmen.В понеделник отивам в Стар газ на хладилника.Предложиха ми BCM българска - 1350лв. и нямало оплаквания, а другата Стар газ 1850.Май ще клякам на първата.После ще се похваля или оплача.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 19 фев 2008 18:05

Колега цената на БСМ ако не се лъжа е към 800 лева от представителството дето се намира на цариградско ,нещо ми се вижда множко 550 за монтаж.
http://www.bsm-bg.com/products.php?language=bg&gid=6

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 19 фев 2008 21:03

djshomi написа:Колега цената на БСМ ако не се лъжа е към 800 лева от представителството дето се намира на цариградско ,нещо ми се вижда множко 550 за монтаж.
http://www.bsm-bg.com/products.php?language=bg&gid=6

Не забравяй, че трябва да се пазаруват бутилка, сонда, тръби и Т.Н.

И все пак цената за монтажа си е надута на много места...

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 19 фев 2008 22:01

Колега цената 99% съм сигорен че вкл. пълния комплект като още 50 кинта ако искаш ботилката да е за резервната гума.Все пак в саита има тел на фирмата и може да се звънне да се провери.А 800 кинта е като за нас ,а за количества имат намаление.А и те имат оторизиран сервис в младост или горубляне.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 19 фев 2008 22:08

защо пишеш неща в които не си дори сигурен?
800 кинта за комплект и то на дребно-успех!
недей поне заблуждава колегите-ако ти ползваш някаква много, ама много специална цена-може и да ти го дадат за толкова но всъщност нещата са доста далече от тая цифра... :wink:
инфо-директно от кухнята. :wink:

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Сря 20 фев 2008 19:12

Здравейте колеги след кратко търсене в нета попаднах на това.Погледнете обявената цена от дилар на BSM сложете и 100 до 120 лева за бутилка и калколирайте цената на дребно .Да не говорим ца цени на едро.
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=25382
Погледнете и тази тема най долу
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=19479
На мен ми писна разни майстори да ме товарят.Незнам колко хора в БГ искарват 500 лева за 4 часа,аз бачкам за тях един месец.
Утре сутринта ще си направя труда да звънна за да чуя цена за 1 кит и за 2 и какво включва.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 20 фев 2008 19:26

Абе... да имах пари да заредя 10-ина уредби и да качвам да речем 150 лв за монтажа + настройката и така... ще смачкам конкуренцията :twisted: , но уви... кинтонемията е страшна болест :)

Работил съм доста с БСМ - много са готини, имат си режим за самонастройка и Т.Н. :)

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Сря 20 фев 2008 19:29

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 20 фев 2008 22:40

каргаз вече не се предлага.
в момента бсм предлагат вече само бардолини.
цена на дребно без тръби, но мисля че с бутилка-1090 лв.
инфо от днеска.

мисля че особено настоятелния колега трябва да си посвери часовника...
а ако ми кажеш аз, след като не монтирам и не се занимавам с газ-каква далавера имам и дали мога да товаря с по 300 кинта колеги за да мине през мене а да не си го купят от БСМ-ще те призная!

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 21 фев 2008 17:53

Колега не мисля че някъде съм те обвинил теб лично че товариш някои с 500(300) Лв или че слагаш газови, а просто подкрерпих моето лично мнение за цена с няколко факта които са били за момента верни.Мисля че форума е място където можем да се допитваме за нашите проблеми и тяхното разрешаване.Видях че на колегата са му поискали въпросната цена от 1350 лв и за това пуснах въпросните мнения за да продължи да търси ако иска друго място за монтаж и на друга цена, и ако специално държи на БСМ иначе има и други по ефтини варянти за ГИ , на същото качество та дори и по добро.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 21 фев 2008 20:52

не знам... някак не ми прозвуча точно по тоя начин...а и се подкрепяш с едни цифри дето изначало звучаха много конкретно...
отделно дето-колкото и адмиративни да са усилията ти да отвориш очите на колегите, има една всеизвестна максима че докато има овце ше има и пуловери.
се ла жизнь както се казва...
:wink:
така или иначе-нека се върнем на темата на колегата и да спреме тия ялови дискусии.

Последна промяна от vaskoto1 на Чет 21 фев 2008 20:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobipepi » Чет 21 фев 2008 20:53

Колеги в понеделник ще разкажа за положението.Понякога съм съгладен да платя повече но работата да е кадърно свършена да ама гаранция и в това няма.Интересното е че Стар газ включително и при тези на ул.Сребърна в офицялния им сайт пише че слагат уредби на СИМГАЗ дето били копие на СТАРГАЗ ама български.Освен нещо да несъм разбрал щото говорехме по телефона с представителя на фирмата.В понеделник ще Ви светна за какво става дума и колко са читави тия там.Мерси на всички за коментарите.

Върни се в “Автогазови уредби”