Изпарител

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Изпарител

Мнениеот Miteto » Чет 10 сеп 2009 15:09

Здравейте, търсих, но не мамерих това, което ме интересува. Та въпросът ми е главно за изпарител LandiRenzo. От слухове знам, че тази марка изпарители няма мембрани, а потокът антифриз-газ е отделен в два различни метални кожуха и поради тази причина не се нуждае от смяна на мембрани на всеки 60К километра. Така ли е и ако може за подробности, и какви са възможностите за монтиране само на изпарителя на вече инсталирана газова система LOVATO. Благодаря

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Изпарител

Мнениеот Winner25 » Чет 10 сеп 2009 16:02

Най вероятно няма мембрана между антифриза и газта. Но все пак има мембрани които регулират подаването на горивото.
Монтирането на работеща газова система е възможно и не е трудно, стига двата изпарителя да са от един и същ вид - електрически или вакумен

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Изпарител

Мнениеот i.e.i » Пет 11 сеп 2009 7:39

От собствен опит ще кажа ,че е една от добрите марки(малко са развалили холандския вериант от преди 30 години).Карам го 5 години(2пъти почистван профилактично, и 1 смяна на 2 гумички-по 1 лев) без никакъв проблем.
Проблема с мембраните е ,че има много ментета и ако попаднеш на такива марката на изпарителя няма значение.

Върни се в “Автогазови уредби”