:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Не иска да работи на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
gal4ev
Автомобил:
Двигател:

Не иска да работи на газ

Мнениеот gal4ev » Нед 19 юли 2009 17:49

здравейте колеги проблема е следния.По принцип си карам колата на газ и днеска реших да я покарам на бензин след което исках да си я пусна на газ и сега не иска да работи на газ.Изчаквам си на междинна да свърши бензина в карбуратора и после цъкна на газ и не иска да работи.Преди месец имах същия проблем ходих на газаджия и за 1 секунда пипна нешо по колата и тръгна нито е разглобявал нещо нито нищо,само с 1 отверка за 1 секунда и готово,но не видях къде пипна и сега не мога да го оправя.Само ми каза че изпаритела бил запекъл и тва е.А сега нямам възможност да ида при газаджия,а проблема е същия мисля както преди.Чакам съвети от вас.Благодаря предварително.Става въпрос за Г2 1.6 карбуратор

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Не иска да работи на газ

Мнениеот The_Machine » Нед 19 юли 2009 22:33

Виж си кабелните обувки по бобинките - позатегни, почисти и Т.Н.

Изпарителя вакуумен или електрически е?

Потребителски аватар
nasko79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko79 » Пон 20 юли 2009 18:58

извинявам се на колегата че ползвам неговата тема но
аз имам почти същия проблем,колата обаче направо спря да върви на газ,почистих гозовия клапан,пуска си газ,обаче установих че не излиза газ от изпаритела,,излиза но много слабо,колата припалва и това е,,дали е възможно както колегата каза да са се спекли менбраните,изпарителя е вакумен

gal4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gal4ev » Пон 20 юли 2009 21:46

незнам от какво е,но мойта сутринта си тръгна без проблем и все едно нищо не е имало :dontknow: ама съм 100% сигурен че нещо е от жегата.Вчера я оставих на газ и не искаше да работи,а днеска всичко е ок запали си на газ и цял ден си карам

Потребителски аватар
nasko79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko79 » Вто 21 юли 2009 5:41

де и аз да имах такъв късмет :(

gal4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gal4ev » Пет 31 юли 2009 19:06

проблема пак се появи и незнам какво да правя.изчистих кабелните обувки както каза колегата и нищо не става пак.не иска на газ и тва си е.Вътре си ми показва че е газ свети зелено другото копче за припомпване също цъка като го натисна,но не иска да запали :(

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 31 юли 2009 22:24

Вземи един мултицет и премери съпротивлението на бобинката на газовия клапан (това на откачени кабелни обувки)...

Мисля нормалното съпротивление беше в границите 8-20 ома, според зависи от марката на бобинката...

Явно изпарителя ти е вакуумен - виж на него има една бобинка по средата му - тя е за обогатителя (туй, дето цъкаш за по-лесно палене), раздвижи я или направо я развий и пробвай без нея ще запали ли колата...

Потребителски аватар
nasko79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko79 » Съб 01 авг 2009 8:18

при мен се оказа изпарителя,беше задръстен с каквото се сетите,почистих нови менбрани и сега си пее,интересно че и оборотите се задържаха стабилни не като преди да играят :D

gal4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gal4ev » Съб 01 авг 2009 13:52

The_Machine написа:Вземи един мултицет и премери съпротивлението на бобинката на газовия клапан (това на откачени кабелни обувки)...

Мисля нормалното съпротивление беше в границите 8-20 ома, според зависи от марката на бобинката...

Явно изпарителя ти е вакуумен - виж на него има една бобинка по средата му - тя е за обогатителя (туй, дето цъкаш за по-лесно палене), раздвижи я или направо я развий и пробвай без нея ще запали ли колата...

Колега мерси за полезните съвети,проблема беше че газовия клапан беше явно заял и не иска да пуска газ.Като дам на контакт не искаше да чука,ударих го 2 пъти с един ключ и се оправи.Маи не трябва много да си пълня бутилката в тия жеги....

gal4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gal4ev » Съб 01 авг 2009 18:44

колеги искам да питам има ли начин да се почисти този газов клапан или трябва да се смени?Защото някои път си тръгне,друг път не иска а не мога винаги преди да запаля да вдигам капака на колата и да го удрям да се оправи

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 01 авг 2009 23:20

Може, но по-добре иди на майстор да го направи, защото шанса да си изгориш кожата от замразяването или да се подпалиш е голям!

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Нед 02 авг 2009 8:20

Може.Първо затвори изходния кран на бутилката,за да спреш подаването на газ към клапана.Палиш и я остави да поработи докато изгори газта която е под налягане в тръбопровода.Задължително си откачи кабелите от клапана и изолирай +.И разглобяваш внимателно-вътре има пружинка на котвата-да не хвръкне .УСПЕХ!

gal4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gal4ev » Пон 03 авг 2009 18:05

колеги да се оплача..днеска ходих при газаджия за да ми почисти газовия клапан и тои ми каза че нямало смисал а направо да си сложа нов,защото този бил турско менте и нищо не излизало от него.Така ли е наистина и евентуално колко струва един нов хубав клапан?

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 03 авг 2009 21:31

The_Machine написа:Може, но по-добре иди на майстор да го направи, защото шанса да си изгориш кожата от замразяването или да се подпалиш е голям!

За да потвърдя думите му и да знаете друг път когато ви барат колата .. дане я давате на идиоти . :dummy: :dummy: :dummy: .............. това е с моята .. успях само да вляза вътре .,да си взема чантичката с документите и ключовете за вкъщи .
Какъв гейзер излизаше само :horror: :horror:

после се престраших да снимам :beat_butt2 :beat_butt2 death
Прикачени файлове
IMG0215A.jpg
IMG0216A.jpg

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Пон 03 авг 2009 22:16

Еб..и м....ката :evil: .Кой идиот направи това?

Върни се в “Автогазови уредби”