Проблем на газ и на бензин

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Проблем на газ и на бензин

Мнениеот mupk0 » Вто 21 юли 2009 22:38

Карам вече към 3500км на газ от близо месец и нещо /два.Карането е предимно градско.Започвам историята: Закупих си газовата за кола Golf 2 1.6 карбуратор(не го знам точно какъв е ,но плочката е няква с 2 дупки/.Монтират ми я коректно и я центроват.Да ама не.Завързали ми изпарителя /Ловато/ към отоплението или охлаждането там на карбуратора,но поради запушен О-пръстен не стигаше топла вода.Разбраха за проблема /всъщност аз установих,когато една вечер оставих колата да работи и изпарителя просто замръзна/ и го отстраниха като прокараха водата от тази за парното.Всичко заспа,обаче след като направиха изпарителя да се стопля,не ми центроваха колата.Почна да има високи обороти (около 2000об/мин) на празен ход.Отидох и питах това нормално ли е ?Те казаха да,все още не се е разработила газовата.Окей карах така 200-250км и проблема не се оправи.Тогава взех да чета как се центрова газовата.Разучих работите и си я центрих сам.Явно и тук съм сбъркал.Колата си има тихи обороти около 900об/мин ( измервам ги с прикачен допълнителен оборотомер) и си ускорява добре като и намачкам газта,проблема е следният обаче:Спирам на кръстовище - празен ход 900об/мин.Тръгвам 1ва-2ра-3та освобождавам от скорост и се движа с 60км/ч по инерция и воала...празните обороти са вече 1200-1300об/мин.Засилвам се с 100-120км/ч по надолнище и празните обороти чукват 2000об/мин.Защо така подяволите?

2рия проблем.Всеки ден си я паля на бензин и вечер я оставям с бензин в карбуратора,рядко я забравям като цяло на сух карбуратор вечер.Днеска паля сутринта,отивам до работа на бензин.Свършва ми работното време,паля на бензин пак(не съм сменял на газ по пътя за работа),прибирам се и колата си загря през това време(отново карам колата на бензин).Качвам се горе оправям се а у и ще излизам с нея(колата).Паля (на бензин) я настъпвам газта и колата отива да гасне...мине се 1 секунда две и колата се изтрелва.Изгасих я така няколко пъти при тръгване.Странно....давам газ,оборотите падат и след секунда две се изтрелват.Потеглям с 300 зора и намачкана до средата газ и отлепя малко колата и се стрелка напред.Влезне ли в обороти няма мърдане.Все едно колата се дави...тва идея от какво е ?

Искам да спомена ,че преди да сложа газова НИЩО не е било повредено.Имам впредвид ,че всичко вървеше като по часовник.И празни обороти и всичко :) Идея от какво се пораждат тез 2 проблема или да ходя при "майстори".Направо ми препоръчайте някой в Старозагорска област :)Благодаря предварително за вниманието! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем на газ и на бензин

Мнениеот The_Machine » Сря 22 юли 2009 20:59

Изпарителя електрически или вакуумен е?

Прегледай жилото на газта или механиката на дросела да не заяжда някъде.
Прехвърли входящия въздух да бъде само от студената част, запуши вакуумчето, което управлява клапата топъл/студен въздух, махни и гофрираната тръба, която смуче топъл въздух от изпускателния колектор. Завърти въздухозаборника за въздух да не сочи директно срещу движението, а да речем към един от калниците.

По втория проблем, а той най-вероятно действа и по първия - виж клапата на смукача да не опира някъде по плочката и да заяжда - трябва да се движи свободно!

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 23 юли 2009 9:09

видях вчера 1 откачен маркуч.слиза някъде в карбуратора и другият му край влиза в кутията на филтъра малко преди плочката газ.Яко вакум правеше.Закачих го обратно на мястото си и го фиксирах с миши упашки и работата сега се оправи :) Гофрираната тръба към колекторите е махната отдавна,а маркуча от кутията до калника дето влиза в него си е там,ама май ще я махам....а какъв ми е изпарителя ли...подяволите не знам.На външен вид си е от най-обикновените освен ,че в него влизат 2 жици :)

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Пон 05 окт 2009 21:31

Я провери дали имаш ламбда сонда ,как е тя и си виж въздушния филтър.

Върни се в “Автогазови уредби”