Карам вече към 3500км на газ от близо месец и нещо /два.Карането е предимно градско.Започвам историята: Закупих си газовата за кола Golf 2 1.6 карбуратор(не го знам точно какъв е ,но плочката е няква с 2 дупки/.Монтират ми я коректно и я центроват.Да ама не.Завързали ми изпарителя /Ловато/ към отоплението или охлаждането там на карбуратора,но поради запушен О-пръстен не стигаше топла вода.Разбраха за проблема /всъщност аз установих,когато една вечер оставих колата да работи и изпарителя просто замръзна/ и го отстраниха като прокараха водата от тази за парното.Всичко заспа,обаче след като направиха изпарителя да се стопля,не ми центроваха колата.Почна да има високи обороти (около 2000об/мин) на празен ход.Отидох и питах това нормално ли е ?Те казаха да,все още не се е разработила газовата.Окей карах така 200-250км и проблема не се оправи.Тогава взех да чета как се центрова газовата.Разучих работите и си я центрих сам.Явно и тук съм сбъркал.Колата си има тихи обороти около 900об/мин ( измервам ги с прикачен допълнителен оборотомер) и си ускорява добре като и намачкам газта,проблема е следният обаче:Спирам на кръстовище - празен ход 900об/мин.Тръгвам 1ва-2ра-3та освобождавам от скорост и се движа с 60км/ч по инерция и воала...празните обороти са вече 1200-1300об/мин.Засилвам се с 100-120км/ч по надолнище и празните обороти чукват 2000об/мин.Защо така подяволите?
2рия проблем.Всеки ден си я паля на бензин и вечер я оставям с бензин в карбуратора,рядко я забравям като цяло на сух карбуратор вечер.Днеска паля сутринта,отивам до работа на бензин.Свършва ми работното време,паля на бензин пак(не съм сменял на газ по пътя за работа),прибирам се и колата си загря през това време(отново карам колата на бензин).Качвам се горе оправям се а у и ще излизам с нея(колата).Паля (на бензин) я настъпвам газта и колата отива да гасне...мине се 1 секунда две и колата се изтрелва.Изгасих я така няколко пъти при тръгване.Странно....давам газ,оборотите падат и след секунда две се изтрелват.Потеглям с 300 зора и намачкана до средата газ и отлепя малко колата и се стрелка напред.Влезне ли в обороти няма мърдане.Все едно колата се дави...тва идея от какво е ?
Искам да спомена ,че преди да сложа газова НИЩО не е било повредено.Имам впредвид ,че всичко вървеше като по часовник.И празни обороти и всичко

Идея от какво се пораждат тез 2 проблема или да ходя при "майстори".Направо ми препоръчайте някой в Старозагорска област

Благодаря предварително за вниманието!