слабо парно б4 - дали е от газовото?
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
слабо парно б4 - дали е от газовото?
ЗДр. колеги,в4ера трагнах да продухвам системата на радиатор4ето за парното понеже зимата колата ми няма добро отопление в купето,помислих 4е може да е задрастено.Като свалих марку4ите към радиатор4ето и го промих и си текна съвсем 4иста вода отвътре.Оказа се 4е антифриза сие добре и скоро е сменян.Но се 4удя дали заради изпарителя на газовото,т.е. марку4ите за затоплянето които минават през него,не ми отслабва топлината към радиатор4ето на парното,понеже са вързани последователно на тези за парното.Ако някои разбра за какво иде ре4.Може да ка4а и снимки.Пасата е б4 1.8 АБС 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: слабо парно б4 - дали е от газовото?
Мисля че е по добре изпарителя и парното да са паралелно вързани. Моите са така вързани и няма проблеми. Ако е вързах първо изпарителя, мисля че е нормално парното да тръгва по бавно, но би трябвало след като загрее добре антифриза да топли нормално.
Слабото парно може да е в следствие на прегорялия дунапрен на клапите.
Winner25 написа:Мисля че е по добре изпарителя и парното да са паралелно вързани. Моите са така вързани и няма проблеми. Ако е вързах първо изпарителя, мисля че е нормално парното да тръгва по бавно, но би трябвало след като загрее добре антифриза да топли нормално.
така е , слабо парно заради изпарител не ми се вярва. Може лесно да го провериш. При загрял автомобил пипни изпарителя, той пари... няма как да поглъща такова количество топлина, че да ти е слабо парното. Слабото парно идва от неплътно затваряне на клапата топло/студенокъсат се дунапрените, има много теми по този въпрос. Ако имаш клапа за вътрешна циркулаци лесно може да провериш и това. Затваряш я и ако стане топло по-бързо, значи гореспоменатата клапа на затваря добре.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Има една клапа която разпределя въздуха, често тя се скапва защото е облепена с дунапрен
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
аз предположих 4е може да е от клапата ама викам може пак и да нее.Оба4е наистина си спомням 4е зимата като пусна да върти въздуха само вътре става по-топло.Ина4е колата си загрява на 90гр. и няма проблем с това.
I4o_naskov написа:аз предположих 4е може да е от клапата ама викам може пак и да нее.Оба4е наистина си спомням 4е зимата като пусна да върти въздуха само вътре става по-топло.Ина4е колата си загрява на 90гр. и няма проблем с това.
имаш ли климатик ?
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Провери си първо поленовия филтър да не е задръстен! Ако не си го сменял скоро това е най-вероятната причина за проблема.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Има климатик ама какво от това? 

I4o_naskov написа:Има климатик ама какво от това?
ами по трудно се прави на пасатите с климатик ремонта. Сваля се цялото табло, намери темата, има подробно обяснено стъпка по стъпка.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Да аз съм ги гледал темите ама хи4 не ми се барника да свалям цялото табло щот голяма играчка 

- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите колеги.След двудневно разглобяване и ремонтиране най-сетне колата ми има парно,оказа се че не е заради изпарител,а от прегорели клапи на въздуховодите.Смених и радиаторчето на парното за всеки случай че да не вземе да се пробие понеже си беше с оригоналното.Сега колата има страхотно парно и духа добре отвсякаде.Проблема е решен
И благодаря на всички за мненията 

Върни се в “Автогазови уредби”