Разлика при нялагане на газта която се зарежда?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Разлика при нялагане на газта която се зарежда?

Мнениеот mupk0 » Пет 21 авг 2009 22:55

Абе не открих точна информация за това което ме интересува.Затова ви пиша и тази тема.Зареждам предимно на Шел,да не кажа винаги.Там манометъра отчита близо 16бара налягане.Винаги стрелката е изправена около 15то бара,ако не ме лъже паметта.Днеска заредих газ на ОМВ при налягане 9-10бара и забелязах ,че колата някак си се кротна.Преди имаше по-"спортно" ускорение.Някак си беше по-пъргава?Това заради налягането ли е ? И при по-ниско и по-високо налягане как ни цакат всъщност? По-ниско налягане -> повече газ ???

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Re: Разлика при нялагане на газта която се зарежда?

Мнениеот micyri » Пет 21 авг 2009 23:26

:hmmmm

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Пет 21 авг 2009 23:33

Едва ли разликата ще идва от това колега...Иначе, до колко съм запознат нормалното налягане, за вкарване на пропан-бутан в колата трябва да е между 8-12 атм.
До колко съм запознат пропан-бутана, ако се зарежда над или под нормалните атмосфери, влиза по-голямо количество от едно от двете неща.Така че те имат далавера да зареждат на по-голямо налягане.,тогава май слагат по малко течно састояние,но не сам сигорен

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 23 авг 2009 11:54

Аз затова и питам..по логиката -> По-голямо налягане->повече въздух,но пък като че ли като зареждам от Шел на по-високото налягане ,колата върви повече километри с еднакво количество гориво.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Нед 23 авг 2009 11:57

аз доколкото знам че ако я зареждат с по-голямо налягане вкарват повече газ а с по ниско налягане по малко газ затова понякога има несаответствие в разхода на гоивото според мен поне :wink:

Потребителски аватар
mIRIx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mIRIx » Нед 23 авг 2009 21:35

mupk0 по голямо налягане по върти помпата нормално налягането е около 11 атм както казва колегата между 8 и 12 атм. ако си пуснеш на по малко налягане например на полузатворено кранче ще ти пълни цяла нощ ама ще платиш сигурно 2 лв за 1 бутилка , околната температура на въздуха също е важен фактор, защото газта се разширява и свива. И затова при различни газстанции пълни различно.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 01 сеп 2009 15:06

16 е прекалено голямо. Определено 8-12, е нормалното. 10 оптимално

kokskok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokskok » Пон 07 сеп 2009 11:03

аз от шел спрях да зареждам в момента който беше първи и последен когато от нормален разход 10 там за 100 км ми заредиха 16 литра и всичко свърши петрол му е майакта на петрола в обеля съм 1 годиан редовен клиент и нито 1 път не е показало нелогично спряо за км винаги 11-12 и акто отид ана омв пак толко и като тоида на лукойл пак толко но на шел са си ебали капаците

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 09 сеп 2009 20:27

през последните два месеца зареждам газ на Шел...добра им е газта да не кажа най добрата ...но поне е по добра от на ОМВ БП ЛУКОЙЛ и Петрол....може би само на ГАЗком е подобна...инак и аз годи ни наред не бях сипвал нищо от там но останах приятно изненадан...да не говоря че това е единствената верига дето не ми тъпче бутилката догоре с газ и определено пълня бутилката с поне пет литра по малко от останалите вериги...разхода е чудесен...мога да препоръчам..най доброто за момента...

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Сря 09 сеп 2009 20:43

незнам въобразявам ли си но моето гти наи добре си върви с газта на петрол и 100 октана на еко :) от 1 година газ слагам единствено в петрол и сам мн доволен спрямо вървеж и разход

Потребителски аватар
mIRIx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mIRIx » Сря 09 сеп 2009 21:34

Карайте с blue force който е с газов инжекцион и не си почисти дюзите ще се разтовари за рейки. Зареждал съм от шел давало ми е добър разход вече спрях голям разход, от лукоил от сф не мога да стиган до търново с 30 л. бутилка трябва да събира 24 л. газ на 20 км преди търново ми свърши. и сега има една румънска газ 5 ст. надолу разхода доволно :) :shock ОМV пак едни страшни разходи , а видя ли ЕКО с малко газ ускорявам вместо да зареждам :banana . Заключението ми е че в БГ няма качевствени горива само алхимии. Зависи Асан как ще смеси пропана и бутана.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Сря 09 сеп 2009 22:09

mIRIx написа:Карайте с blue force който е с газов инжекцион и не си почисти дюзите ще се разтовари за рейки. Зареждал съм от шел давало ми е добър разход вече спрях голям разход, от лукоил от сф не мога да стиган до търново с 30 л. бутилка трябва да събира 24 л. газ на 20 км преди търново ми свърши. и сега има една румънска газ 5 ст. надолу разхода доволно :) :shock ОМV пак едни страшни разходи , а видя ли ЕКО с малко газ ускорявам вместо да зареждам :banana . Заключението ми е че в БГ няма качевствени горива само алхимии. Зависи Асан как ще смеси пропана и бутана.

евала на колегата и аз съм съгласен :да:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 16 сеп 2009 0:11

Аз имах лек проблем сгазовата....сега съм доволен.Естествено пак зареждам на Шел на 9.5 бара(не съм видял правилно манометъра,при поста ми по-горе) :)

Потребителски аватар
radoslav24
Автомобил: Golf 2 1.8mi
Двигател: RP

Мнениеот radoslav24 » Сря 16 сеп 2009 0:27

колеги а съм се убедил че има разлика във газта тук във нашия край има 5-6 бензиностанции , като заредя от шел сеедно някой ми е завил кранчето голфито умира от всякаде , от лукойл харчи като ненормален и пак не върви , засега съм се спрял на газ трид там като заредя колата сеедно не е мойта върви си както трябва и расхода е нормален там зареждат на 9-10 атм. различно :

та според мен има разлика само във качеството на газта а не във налягането :

:да:

Потребителски аватар
aliays
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aliays » Нед 27 сеп 2009 9:26

Колегата е прав!Налягането е свързано с това колко ще ти напълнят бутилката и със какво и от там разликата в горенето! Зареждам на ОМВ минавам 98км и допълвам на Петрол 16 литра! Същия маршрут километри пак толкова само че в обратна посока и допълвам на ОМВ я 6 литра! и това за един ден! Ако от работата си на ОМВ не знаех, за разликата в налягането повече на пертол намаше да зареждам! Отделно пък моето пасаторче газта на Петрол не я харесва много започва да сменя оборотие, но като съм на село слагам от там!

Върни се в “Автогазови уредби”