въпросче да порасъждаваме
-
- Автомобил:
- Двигател:
въпросче да порасъждаваме
Какво ще стане ако премахна газовия комп и подам сигнал на дюзите дирекно от бензиновия комп или по точно да прекарам сигнала през релета за да може да прехвърлям на бензин и на газ с помоща на це-ка копче и +са към релетата да преминава през термо датчик за да не позволява обращането на газ да става преди определени градоси с цел икономия
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпросче да порасъждаваме
Какъв е смисъса на тази процедура колега?Няма ли да стане по сложничко от колкото ако си оставиш компа за газта 

-
- Автомобил:
- Двигател:
chukacha написа:Какво ще стане ...
Производителите на газови инжекциони ще фалират.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
myrshavija написа:chukacha написа:Какво ще стане ...
Производителите на газови инжекциони ще фалират.

ИЛИ
Едно голямо бууууум, прааасс, тряс, голфа беше до тук
Колега chukacha нема да стане твоята темата ти е безмислена то и за това никой не ти отговаря

- mIRIx
- Автомобил:
- Двигател:
колега хубаво разсъждаваш , с ЦК ключето само дюзите ли ще спираш а разликата във времената на впръскване с какво ще я компенсираш 1 циганина данатиска бутони ли ?? , ако можеше колко предитеб щеха да го направят защо д ане смъкнат цената с едно 400 лв.. има ли смисъл да си мъчиш мозъка с простотии
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Вие пък какво го налазихте веднага момчето. Може пък да не знае.
Пич, управляващия блок на автомобила има заложени някои параметри, които не подлежат на промяна. Цялото устройство прави едни сметки /те и за това го наричат компютър/, в зависимост от погълнатия въздух, температурата на двигателя, на околния въздух, състава на изгорелите газове и други, подава в точно определен момент, за различно време пресметнатата порция гориво. В паметта му се намират така наречените "горивни карти", които управляват този процес. /Тези карти са и целта на чип тунинга. Хората, които разбират, променят софуерно тези файлове и изтръгват от двигателя още малко мощност./
Предполагам вече ще се съгласиш, че сменяйки горивото всичко отива по дяволите. Компютъра на газовия инжекцион подлежи на корекции на тези настройки и е съобразен с вида на използваното гориво. Няма и как да е иначе. В противен случай, производителите трябваше да правят ГИ за 1.8 различен от този за 1.4.
Не знам дали ме разбра, ама и аз се изказах.
Пич, управляващия блок на автомобила има заложени някои параметри, които не подлежат на промяна. Цялото устройство прави едни сметки /те и за това го наричат компютър/, в зависимост от погълнатия въздух, температурата на двигателя, на околния въздух, състава на изгорелите газове и други, подава в точно определен момент, за различно време пресметнатата порция гориво. В паметта му се намират така наречените "горивни карти", които управляват този процес. /Тези карти са и целта на чип тунинга. Хората, които разбират, променят софуерно тези файлове и изтръгват от двигателя още малко мощност./
Предполагам вече ще се съгласиш, че сменяйки горивото всичко отива по дяволите. Компютъра на газовия инжекцион подлежи на корекции на тези настройки и е съобразен с вида на използваното гориво. Няма и как да е иначе. В противен случай, производителите трябваше да правят ГИ за 1.8 различен от този за 1.4.
Не знам дали ме разбра, ама и аз се изказах.
-
- Автомобил:
- Двигател:
незнам колеги но всичкото го правя с цел да не купувам нов комп че стария здаде багажа и да ви кажа честно се получи и за сега работи добре но ми е инт какъв разход ще даде(попринцип несам много наясно с тия компове и прочие но и аз съм на мнение ,че щом са го измисли ли тоя комп трябва да го има но за сега колата си варви и на газ, и на бензин)
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
един си мие нагара на клапаните с вода, друг ръчка жици по ЕКУ.. утре сутрин да не намеря летяща чиния до голфа и едно зелено човече да ме чака да му дам ток, че не може да запали..
Не разбирам защо чак така подигравателно и ехидно нападате колегата.Все пак той пита,а не казва че е направил еди какво си.
Собствения компЮтър /ЕКУ/ на автомобила използват единствено газовите инжекциони за течна фаза на впръскване на газта.За обикновените един колега малко по-горе е пообяснил как стоят нещата.
Собствения компЮтър /ЕКУ/ на автомобила използват единствено газовите инжекциони за течна фаза на впръскване на газта.За обикновените един колега малко по-горе е пообяснил как стоят нещата.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Газовите инжектори имат нужда от доста по-големи времена от бензиновите. Ако сложиш доста по-големи дюзи, за да изравниш времената няма да имаш празен ход, защото газовите инжектори са доста по-бавни и нестабилни спрямо бензиновите...
-
- Автомобил:
- Двигател:
за инжекторите, че са по големи от колкото ми трябват попринцип на мене си е рака а колкото до празния ход сам си подал + пам еку-то за да държи 1000 оборота на газ и за сега всичко работи неочаквано добре пу пу пу да не го уручасам нещо 

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Интересно... засичай разход 
Какъв ти е инжекциона да ти изровя някой по-евтин компютър?

Какъв ти е инжекциона да ти изровя някой по-евтин компютър?
- mIRIx
- Автомобил:
- Двигател:
за дюзите че са по големи от таблицата ще намалиш времената , но кактоказа колегата няма да е стабилна и да прави добра корекция , а ако искаш да ти върви бегачката може да умножиш с по малък размер на дюзите процентно всички врмена. но и процентно оказва влияние на разхода. Аз съм с ГИ Фобос , където има турбо и икономичен режим , стандартно за съответно занижени и увеличени с 3% , което рабира се може да се коригира. и си съкаш на копченцето и си караш ако искаш нервно ако искаш икономично.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
mIRIx, ама колегата пише, че няма компютър на газовата. Как да корегира времената?
Чудя се как не му е хрумнало още да вземе да захрани бензиновата рейка с газ и да пробва дали няма да върви така.
Чудя се как не му е хрумнало още да вземе да захрани бензиновата рейка с газ и да пробва дали няма да върви така.

-
- Автомобил:
- Двигател:
газовото е easyjet дюзите са jet 12 ще засеча расхода и ще пиша.
а и това е интересна идея да закъча газта за бензиновите дюзи ама ми се струва вече прекалено все пак мисля че достатъчно си измъчих голфчето
а и това е интересна идея да закъча газта за бензиновите дюзи ама ми се струва вече прекалено все пак мисля че достатъчно си измъчих голфчето

Върни се в “Автогазови уредби”