Здравйте колеги,
След ходенето до Бургас колата ( Пасат, 1.8 моно, RP мотор) не работи нормално на газ. Прекъсва, зарива муцуната, няма мощност. Смених мембрани на изпарителя ( КарГаз), смених свещи, кабелите са изправни. Резултата не беше добър. Закарах я на центровка и там ми казаха, че изпарителя е за смяна. След като им обясних, че е със сменени мембрани ми казаха, че трябва да се сложи нов и мембраните не били решение. В ниските обороти хич я няма. Не гасне на място, но няма сила да върви, дори като и натисна до края педала на газта. Като тръгне с около 90-100 км/ч, нещата са малко по-различни, по-добре се ускорява, но не е както беше преди. Газ-аджийте ми обясниха, че нямала "хранене" на високи обороти и не подлежала на центровка. Дали наистина трябва да се сменя изпарителя с нов или нещо друго "куца"? Иначе се правиха междувременно други ремонти по нея, но резултат откъм вървене няма. Въздушния филтър е чисто нов. Възможно ли е да се е запушила тръбичката подаваща газ, понеже след като се сменихя мембраните са свалили филтърчето на газта, но проблема както казах е от по-рано?
Дайте идея какво да търся сам или да ходя направо при разбиращи хора:)
Благодаря предварително!

След смяна на мембрани няма резултат
Re: След смяна на мембрани няма резултат
Хвърли един поглед дали всичко е по белег,да не е скокнал някой зъб ремъка.Имам същия аквариум и на 12* си върви много прилично .
- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
При мен на Полото 2ф имах подобен проблем и проблема се оказа комплексен . Беше се задръстило филтърчето на газовия клапан(имаше ефект осезаем след смяната ) и се отпуши, но не достатъчно.И след ходене на елкон и промяна на предварението като за моя двигател с карбуратор.Полото се промени тотално изведнъж се отпуши и тръгна, има си ряз и е икономично ,около 7 на сто газ извън градско.Вече близо година нямам проблеми .
Вчера 17.09.(по-точно снощи) ходих до Иво ( The_Machine) да ми погледне газовата система. Човека загуби над един час време да се занимава с моя изпарител, който обаче е сдал багажа и въпреки упоритостта му, не става и в Понеделник ще се слага друг.
Браво на него и другите момчета. Много съм доволен от обслужването и внимателната работа. Поздравявам ги!
Браво на него и другите момчета. Много съм доволен от обслужването и внимателната работа. Поздравявам ги!
Re: След смяна на мембрани няма резултат-решен проблема
След професионалната намеса на Иво днес колата работи и се движи по съвсем нов начин. Сложи нов изпарител и всичко е точно.
Благодарности! Човека няма грешка!
Благодарности! Човека няма грешка!
Върни се в “Автогазови уредби”