Тъп въпрос - имам ли ламбда сонда ?!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
pavkata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Тъп въпрос - имам ли ламбда сонда ?!

Мнениеот pavkata » Сря 22 фев 2006 21:23

Уважаеми колеги извинявайте за тъпия въпрос но случаят ми е следния: днес си монтирах газова уредба. След като се информирах от този форум за възможните проблеми и натрупване на грешки в компютъра предвидливо пожелах да ми монтират и ламбда емулатор.
Газаджията обаче ме контрира с въпроса: "А това къде да ти го включа?". Шок! :shock Викам "Мене ли питаш ?! Ами сигурно към ламбда сондата" А той :" Добре обаче ти нямаш ламбда сонда, и това не е първия такъв двигател който виждаме!" ???
Не ме разбирайте погрешно - нито имам проблем с новопоставената газова уредба,нито пък се натискам да давам пари за разни електронни джаджи,ама просто си тръгнах със смесени чувства и сега стоя пред компютъра и ме гложди отвътре: възможно ли е пълен инжекцион 93 година да няма ламбда ???
И така колеги къде е истината: има ли Golf3 GTI '93-та с двигател 2Е /2.0L/8 клапана/115к.с ламбда сонда ???

Последна промяна от pavkata на Чет 23 фев 2006 18:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 22 фев 2006 21:27

Бате,имаш ламбда :wink: И да ти сложи майсторчето реленце(емулатор) при подаване на контакт да чисти грешките :wink:

Потребителски аватар
pavkata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pavkata » Сря 22 фев 2006 22:18

А къде се намира тя на двигателя 2Е ? Къде трябва да гледам за да я видя ?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 22 фев 2006 22:21

По принцип стои до катализатора :roll:

Потребителски аватар
Genadi75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genadi75 » Чет 23 фев 2006 9:57

Аз съм със същия голф като твоя и скоро сложих газова. ИМА ЛАмда сонда и ми сложиха емулатор газаджиите а твоя майстор щом незнае направи си сметка какъв е бягаи от него и потърси някой по читав да ти преглада монтажа и да ти сложи емулатор на ламда сондата:)УСпех и некарай много без него за да нямаш проблеми

Потребителски аватар
pavkata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pavkata » Чет 23 фев 2006 18:31

Ами то май имам резонаторно гърне ,щото катализатора си е заминал по каналния ред,но като се пооправи времето ще се завра да видя имам ли такова чудо и къде е точно.
А газовата уредба между другото монтирах в небеизвестния в този форум сервиз "Сашо Вълов" в квартал Х.Димитър ,че ми беше близо,но вече съжалявам че не отидох при представителя на LANDI RENZO зад БИЛА - предишната кола там я правих и нямах забележки,макар че повече чаках. Нямам забележки до момента към самата газова уредба,но подобна некомпетентност от страна на монтажниците е доста дразнеща.Оново се убеждавам за N-ти път ,че един сервиз разрастне ли се прекомерно хаоса нараства в прогресия и качеството се занемарява.
Благодаря за отговорите на всички колеги ,можете да заключвате.

Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbogti » Чет 30 мар 2006 21:22

Приятелю, сподели с нас дали успя да я издириш тая ламбда сонда на твоя мотор. Според мен не може да няма при теб. :?:

Потребителски аватар
Genadi75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genadi75 » Пет 31 мар 2006 9:14

доколкото знам независимо че ти е заминал катализатора той се кърти но мабда сондата трябва да си остане... ако си с резонантно се сменя но се реже старото гърне след ламбда сондата и се заваря резонансното иначе ЕКУ-то няма от къде да взема ингормация и няма да ти върви колата нормално...поне така мисля аз де:)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 31 мар 2006 9:15

Брат на мене ми е на колекторите преди резонатора или се бъркам че тва е нещо друго? :shock :shock

Потребителски аватар
Genadi75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genadi75 » Пет 31 мар 2006 10:00

според мен точно там трянва да е преди резонансното гърне не се бъркаш

Върни се в “Автогазови уредби”