Монтиране на сонда...
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Монтиране на сонда...
Така интерисува ме монтаж на сондата на бутилката, но във вертикално положение и в същото време да отчита нивото на газ в бутилката. Не казвайте че не става, става и го има но в БГ не се прави. Какви са разликите в сондите, и може ли сонда за 30градусов монтаж да се направи за 90градусов?
- Glove
Re: Монтиране на сонда...
Е толкова газаджии и никой не знае?! Срамота. 

- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
аиде колеги,и мене ми е интересно 

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:

- Glove
Никой не знае!
Аз познавам един, който знае. И при това обича да дава информация на всички . Само помисли точно какво ще попиташ, че е многословен и ще ти загуби времето, което очевидно много цениш. Ето тук можеш да го намериш: http://www.google.bg
Успех !
Успех !
- Glove
Колега за едно си прав, знае достанеща, но за това не е чувал. Има една две снимки но това е, от снимки не става. Но както и да е проблема си го реших сам, нали така съм си свикнал. Всичко упира до проста механика, трябва да се огъне рамото на поплавъка така че да работи правилно, и да моье да задейства клапана за затваряне.
Това, което си направил, ме изплаши. Затова се налага да задам следните въпроси:
1. Какво искаш да бъде вертикално:
1.1. Бутилката
1.2. Сондата (може би искаш да я превъртиш на 90 градуса, за да са по-достъпни изводите и за вход/изход?)
Относно 1.1.
1.1.1. Ако си монтирал във вертикално положение обикновена бутилка с отвор за сонда в средата и, по дължина на бутилката ( каквито са най-често срещаните) , и си завъртял сондата и приспособил поплавъка и - това е възможно.
1.1.2. Ако си намерил бутилка за вертикален монтаж, чийто отвор би трябвало да е отгоре, в средата на едното полусферично дъно (подобно на тип Пършинг), тогава обикновена сонда трудно би се приспособила да затваря при запълване на 80 процента от бутилката.
2. Това се отнася за трита случая: - Щом си успял да постигнеш задоволителна работа на поплавъка, убеди се, МОЛЯ ТЕ, че той затваря когато е необходимо ( не е трудно да се изчисли кога бутилката е пълна на 80 процента). Вярвам че си го направил, но се чувствам длъжен да го кажа.
3. "проблема си го реших сам, нали така съм си свикнал." - Това е най-приятното чувство, има легенди и приказки, разказвани и писани за него.
Успешно и безаварийно ползване на газовото устройство!
1. Какво искаш да бъде вертикално:
1.1. Бутилката
1.2. Сондата (може би искаш да я превъртиш на 90 градуса, за да са по-достъпни изводите и за вход/изход?)
Относно 1.1.
1.1.1. Ако си монтирал във вертикално положение обикновена бутилка с отвор за сонда в средата и, по дължина на бутилката ( каквито са най-често срещаните) , и си завъртял сондата и приспособил поплавъка и - това е възможно.
1.1.2. Ако си намерил бутилка за вертикален монтаж, чийто отвор би трябвало да е отгоре, в средата на едното полусферично дъно (подобно на тип Пършинг), тогава обикновена сонда трудно би се приспособила да затваря при запълване на 80 процента от бутилката.
2. Това се отнася за трита случая: - Щом си успял да постигнеш задоволителна работа на поплавъка, убеди се, МОЛЯ ТЕ, че той затваря когато е необходимо ( не е трудно да се изчисли кога бутилката е пълна на 80 процента). Вярвам че си го направил, но се чувствам длъжен да го кажа.
3. "проблема си го реших сам, нали така съм си свикнал." - Това е най-приятното чувство, има легенди и приказки, разказвани и писани за него.
Успешно и безаварийно ползване на газовото устройство!
- Glove
ARusev написа:Това, което си направил, ме изплаши. Затова се налага да задам следните въпроси:....
Колега не се плаши, още в първия пост съм описал какво искам да направя, но явно не си ме разбрал. Така бутилката е стандартна води се 25л но дали е толкова се съмнявам, но това е друга тема. Понеже съм я сложил с отвора на сондата на горе, на 90гр. от хоризонталата, а по принцип повечето ги правят на 30гр., но при мен няма как да стане просто не искам да ми пречи, до сега бях със сонда на BRC но за да работи и да мога да зареждам и бях махнал поплавъка. Но на скоро си намерих евро сонда и реших че е време да си оправя системата, но сондата е за 30гр. монтаж. Да но аз искам да е на 90гр. Добре но в БГ не се прави такъв монтаж или ако се прави то на последното място където питах ми искаха 280лв за бутилката и сондата, дискретно им казах че са луди. Тогава пуснах питането дали някой не се борил но отговор няма. Отделих време да се поровя в нета да прочета това онова, и така стигнах до решението на проблема. Нагласих си поплавъка, завъртях си сондата, така че поплавъка да се движи по дължина на бутилката и т.н. До сега съм направил доста неща че това ли няма да сборя.
Так че не се страхувай карам кола на газ от 12г. а от 86г ползваме с баща ми газови системи по колите си.
Върни се в “Автогазови уредби”