Проблем-какви свещи да взема

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
roskopi4a
Автомобил:
Двигател:

Проблем-какви свещи да взема

Мнениеот roskopi4a » Вто 20 окт 2009 11:54

Искам да попитам мисля да си сменя запалителните свещи и си взех Дензо 3полюсни .Някой имали такива ,може ли да сподели мнение :banghead: защото имам следният проблем когато е студена колата трудно пали и а после се оправя ,и когато натиснеш педала на гаста първо забива муцуната и после се изстрелва ...незнам от какво е.....Може ли някой да ми каже аз си мисля ,че е от свещите сутрин първото палене започва да тресе и гасне и от втория третия път захапва ,имах преди венто и то правеше същият проблем и акто му смених свещите изчезна

Последна промяна от Pichaga на Вто 20 окт 2009 12:25, променено общо 1 път.
Причина: оправих заглавието

a4tech
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем-какви свещи да взема

Мнениеот a4tech » Вто 20 окт 2009 19:24

Предполагам, че са чисто нови? Малко не ми се вярва да е толкова голяма разликата в свещите. А какъв е мотора, защо махна старите? Защо не върнеш за момент старите и да видиш има ли разлика? Доколкото знам свещите си имат определена температура при която работят най-добре, но това не означава, че при малко по-различна се държат ужасно. Но все пак ми се струва, че ако мотора не е от някои от най-сложните не би трябвало да има проблем. Ат поста ти не се разбира и за газ или бензин става въпрос. Дай повече инфо.

roskopi4a
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем-какви свещи да взема

Мнениеот roskopi4a » Сря 21 окт 2009 10:51

Да ,не съм уточнил какъв е мотора бензин 1.6 74 кв 101 кс 1998 .Аз все още не съм ги сменил но си купих дензо 3 и ще ги сменям .Незнам от каде има проблем на компютър не го показва ,първо палене започва да тресе и загасва после пали и след това като тръгна като и подадеш гас забива носа и след около секунда две се изстрелва :banghead: Всички консумативи са сменени ,незнам .Не съм и видял какво е състоянието на свещите с който в момента карам

Върни се в “Автогазови уредби”