Вечната тема: разход!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Вечната тема: разход!

Мнениеот nepreklonniq » Нед 01 ное 2009 19:58

Здравейте! Е, вече стигнах и 20 на 100 градско! Само това не бях очаквал на газ! Вече се оляха!!! То не бяха ментета бензини и газ, то не беше чудо! Май ще си минавам на бензин за в града, щото вече няма разлика на какво карам! :banghead: :Mr Green Fun :screwy

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Re: Вечната тема: разход!

Мнениеот designer1 » Нед 01 ное 2009 20:26

Ха ха ха mhihi mhihi mhihi добре дошъл в клуба :drunk аз карам 2.0 8в и отсечката в София: Лагера-Горубляне и обратно в час пик ми прави 20/100 на ГАЗ, ама да ти кажа че и борд компютъра си отчита толкоз, тъй че ме съмнява че и на бензин ще е същия разход! А виж когато си джиткам по околовръсното дето се кара със "скорост" и избягвамзадръстванията мога да стигна и 10/100. Тъй че не си само ти , много сме :да:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Нед 01 ное 2009 22:26

:търсачкаа
Търсенето върна 78 резултата
Търси термин: +висок +разход

Погледни си колата преди да обвиняваш другите.
Мойта кола Г3 ABS миналата зима ми харчеше по 23-24 на 100, проблема не ми беше в газта. Проблема ми беше в колата. :deal

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пон 02 ное 2009 8:55

fill написа::търсачкаа
Търсенето върна 78 резултата
Търси термин: +висок +разход

Погледни си колата преди да обвиняваш другите.
Мойта кола Г3 ABS миналата зима ми харчеше по 23-24 на 100, проблема не ми беше в газта. Проблема ми беше в колата. :deal

Благодаря колега, че ми напомняш за търсачката и аз много добре знам, какви резултати показва за тази тема :wink: Просто исках да се успокоя с това, че не само моят разход е такъв към днешна дата! :shock
Колкото до колата - всичко съм проверил и знам, че не е от нея! Всъщност, не само аз се оплаквам от разхода! :horror: Извън града е напълно реален разхода - 7,5-8 / 100!!! Само че като зареждам на газстанции, :twisted: дето са в други градове. Е, кажи ми тогава какво би следвало да си мисля!

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пон 02 ное 2009 9:16

Колега ще ме извиняваш ама не мога да разбера смисъла на тази тема. :roll:
Колата ти е дала разход 20/100 и веднага пускаш тема. Казваш че по колата всичко ти е наред. Значи остава варианта да са те излъгали на бензиностанцията. Това е нормално понякога се случва. Трябва ли всеки като го излъжат на бензиностанция да пуска нова тема?
Ако темата е за излъгване на бензиностанция си объркал раздела трябва да я пуснеш в ОФФ-ТОПИК.
Ако търсиш проблем в колата темата правилно си я пуснал в Автогазови уредби.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пон 02 ное 2009 9:37

Не колега! Не търся сензации, а съвет за това какво да гледам по колата! Може пък нещо да ми е убягнало! Затова е тук темата! Знам, че има и други като мен, дето се борят с проблема за високия разход! Много експерименти си правих с изпарителя и вече се чудя какво ми остава като вариант :roll: Ако имаш нужните знания, то моля да ги споделиш!

P.S. Колата е Пасат 1.8 МИ 1996г.ААМ мотор, 75 к.с.,на газ е внесена отвън преди 3 г., сменени: въздушен филтър, филтър на клапана на газта, тампон на моното - преди 10 000км, свещи -преди 10 000км, палец и капачка - преди 2 500 км., масло И.Г.А.Т. GTS 10w40 полусинтетика, направена профилактика на изпарителя....

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пон 02 ное 2009 9:51

При мене проблема беше тампона на моното. Преди смяната го пръсках със спрей за карбуратори, и нямаше промяна в оборотите. След смяната разхода градско ми спадна от 23/100 на 15/100 и в момента ми е толкова. Опитвах се да го намаля като съм сменил: мембрани изпарител, кабели, свещи , капачка, палец , газов клапан , пълна проверка за течове, минаване на газ анализатор. Примирих се че този разход ми идва от тежък десен крак и си карам така. mhihi

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 02 ное 2009 12:34

Не си написал разхода винаги ли е бил такъв.Ето 2 неща ,които(от опит)повишават разхода:
При мен беше 14+(ADZ-1.8моно)градско и по магистралата,когато я купих.
След смяна на термостата(стария отваряше на 50гр.)разхода на дълго падна под 10,но в София остана висок.
По някаква причина предишния собственик или ,някой "майстор" беше блокирал клапата във въздушния филтър да взима само топъл въздух.Промених го само да е студен и разхода в падна до 12.5(може би нормално за София).

Миленко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Миленко » Пон 02 ное 2009 14:15

Тоя проблем с високия разход май е ОБЩ напоследък,вече си мисля че са пуснали някаква гадна газ по бензиностанциите,или правят някаква шашма,много хора се оплакват от висок разход и аз също.Засега обаче няма да пипам нищо по колата,преди месец ходих на газ анализатор,човека ми я направи и наистина разхода падна,но от седмица две пак се вдигна,нещо правят май мошенгии :?

fider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fider » Сря 04 ное 2009 1:31

Виж как са кабелите на свещите!

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Сря 04 ное 2009 21:10

Кабелите са отлични :lol: Разхода ми е такъв от лятото насам :horror:

Миленко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Миленко » Чет 05 ное 2009 13:44

Цитирам мнение на колега от един друг форум -"Здравейте...
По повод темата ще изброя газостанциите от които съм зареждал за интервал от 1 седмица,за ЕДНО И СЪЩО КОЛИЧЕСТВО,и колко километра съм изминавал при положение,че маршрута ми е само един както и времето в което го изминавам.
Газостанция:Торнадо -10 литра - 40 километра
Газостанция:Топливо -10 литра - 55-60 километра
Газостанция:Еко-елпром -10 литра - 60-65 километра
Газостанция:Еко-бивша пирамида -10 литра - 60-65 километра
Газостанция:Владиславово - над автосалоните -10 литра - 70-75 километра
Газостанция:Шел-а до зеленчукова борса -10 литра - 70-75 километра
Газостанция:Лукойл-Облеклото -10 литра - 85-90 километра
Газостанция:Лукойл-под Топливо,преди светофара на околовръсния път -10 литра - 100-110 километра
Някой ще каже "Еми да нормално е,се пак засичаш от различни места" Да ама не !
Зареждам си от дадената газостанция,прибирам си се до нас на бензин,занулявам и засичам.Пак казвам,че маршрута който изминавам и времето в което карам е едно и също.
Сами си направете изводите... "

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Чет 05 ное 2009 19:41

Миленко написа:Цитирам мнение на колега от един друг форум -"Здравейте...
По повод темата ще изброя газостанциите от които съм зареждал за интервал от 1 седмица,за ЕДНО И СЪЩО КОЛИЧЕСТВО,и колко километра съм изминавал при положение,че маршрута ми е само един както и времето в което го изминавам.
Газостанция:Торнадо -10 литра - 40 километра
Газостанция:Топливо -10 литра - 55-60 километра
Газостанция:Еко-елпром -10 литра - 60-65 километра
Газостанция:Еко-бивша пирамида -10 литра - 60-65 километра
Газостанция:Владиславово - над автосалоните -10 литра - 70-75 километра
Газостанция:Шел-а до зеленчукова борса -10 литра - 70-75 километра
Газостанция:Лукойл-Облеклото -10 литра - 85-90 километра
Газостанция:Лукойл-под Топливо,преди светофара на околовръсния път -10 литра - 100-110 километра
Някой ще каже "Еми да нормално е,се пак засичаш от различни места" Да ама не !
Зареждам си от дадената газостанция,прибирам си се до нас на бензин,занулявам и засичам.Пак казвам,че маршрута който изминавам и времето в което карам е едно и също.
Сами си направете изводите... "

Колега, абсолютно ти вярвам!!!! :horror: Това лято три пъти ходих на море до Царево и трите пъти засичах разхода! Като тръгвам от Ст. Загора Зареждам 20лт.газ и изминавам 252км! На връщане от Царево на лукоил зареждам отново 20 лт. и изминавам после 287км.! Разликата дори и така е очевидна mhihi
Иначе за в града нямам думи вече 20 лева! - 100км!!!!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 08 ное 2009 17:44

Според мен 20/100 е много :shock
Не може навсякъде да лъжат с литража толкова много.
Аз миналата зима имах прекалено висок разход - 17~18/100. Ходих на реглаж и падна на около 15. Лятото смених и мембраните на изпарителя и падна с още 1-2литра.
Пробвай да засечеш разхода на бензин. Ако на газ е с до 2-3 литра повече е добре :wink:

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 08 ное 2009 20:29

Разхода на бензин не съм го засичал и нямам амбицията да го правя! Просто не е възможно да е точен, защото стана доста хладно сутрин и палене, загряване на бензин, и докато се усетя съм вече до работното ми място :lol:

Върни се в “Автогазови уредби”