Изпуска ми газ от "пълначката"
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Изпуска ми газ от "пълначката"
От известно време забелязвам, че колата ми гори повечко. Онзи ден какво ме накара да си наплюмча пръста и да го сложа на дупката дето се зарежда. Охоо излизат балончета. Колко силно изпуска немога точно да кажа, но така като го затисна с пръст, след 6...8 сек. не мога да го задържа. Та нещо може ли да се отремонтира без да се сменя цялата "зареждачка"?
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
Re: Изпуска ми газ от "пълначката"
Няма как от пълначката да ти свършва газта! от там най-много да ти се изпари газта от пълначката до бутилката, на бутилката има друг клапан който я спира. Имаш ли капачка на пълначката? ако не може да има песъчинки който да пречат на съчмата да затвори плътно. или е ръждясала съчмата. Аз моята я смених. съчмата
- mafiota
Ами незнам точно как е системата, но затворих кранчето на саондата - това от където се пълни, и след 6...7 часа продължаваше да си изпуска. Сега съм завил една бронзова тапа с о-пръстен.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
От там няма да изгубиш и 50 мл на зареждане - не е от това разхода

- mafiota
The_Machine написа:От там няма да изгубиш и 50 мл на зареждане - не е от това разхода![]()
Незнам, ама си духа от там сериозно, немога с пръст да го задържа.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Ако всичко е изправно трябва на бутилката да има клапан, който да не позволява изпускането на газ. Възможно е клапана да си работи, но да изпуска зарядното устройство - тогава изпуска само газта в тръбата между бутилката и зареждачката. Може да натиснеш клапанчето с една отверка - трябва да изпусне определено количество газ и да спре.
- radoslav24
- Автомобил: Golf 2 1.8mi
- Двигател: RP
колега аз имах съштия проблем преди време смених клапана кадето е на сондата и краи със проблема

- mafiota
Явно има нещо по сериозно при мен, щото затворих и кранчето на сондата (за пълненето), и след една нощ на сутринта пак си изпускаше. А тръбата ми е дълга не повече от 50 санта

- maria_chincheva
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди време и аз имах същия проблем но при мене беше че клапана при сондата не задържаше и връщаше налягане назад към клапана за зареждане.С новата сонда нямах такъв проблем.Не винаги е от клапана за зареждане понякога е от клапана на сондата и понеже този за зареждането не може да затвори плътно при високо налягане и затова испуска.
поздрави
поздрави
Върни се в “Автогазови уредби”