Gandalf написа:Колеги, дайте компетентно мнение.
Вчера зареждам на една газстанция и момчето включва колонката, изчака да стане точно 7 бара или каквото е там налягането и тогава почна да пълни. По време на пълненето налягането постепенно стигна до 10.
Понеже забелязвам, че колата почна да ми гори повече кажете дали не е това начина да ме цакат с топла бира или просто имам нужда от настройка на газовата.

Зареди един път газ на Лукойл и погледни какво е налягането на колонката (11-12 бара) преди да почне да пълни и по време на пълненето.Покарай малко и ще видиш какъв разход ти дава.
Зареди на друга газ станция покарай малко и сам ще установиш разликата (разход,ускорение и тинтири минтири)
Жокер:
1.Има стандарт за налягането на газ-колонката (не по-ниско от 10 бара)
2.При по-ниски стойности при зареждане разхода се вдига (поне при мен) Дали защото покрай пропан-бутана не вкарват и нещо друго

Например въздух
А да забравих направи си следния експеримент зареждаи по едно и също време на денонощието на OMV, а следващият път на Лукойл (трика май е актуален и за Shell) и ще видиш, че при празна бутилка "хващаш" приблизително едно и също количество което е по-малко с от 1 до 3 л. (поне) от това което ти сипват на други места.
Е те това се казва топла бира.
Не претендирам за компетентност. Просто практика и личен опит.
Успех