Проблем след смяна на филтър

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Проблем след смяна на филтър

Мнениеот butsefal » Пон 04 яну 2010 20:55

колеги, преди известно време си смених филтъра на клапана (brc) който се беше рапилял и извадих една шепа графит от там, сложих новия филтър и от тогава на сам когато колата посои 3-4 часа и няма запалване на газ а преди нямах никакви грижи (при един познат с жигулатор се получи същото)
дайте ми някаква идея защото днес обиколих 3-4 майстора газаджии и ми казаха че това нещо е невъзможно.....
Оредбата е ловато (ако има значение), а колицата е карбуратор (2е3)

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем след смяна на филтър

Мнениеот The_Machine » Пон 04 яну 2010 23:32

Kaкво си развивал като си сменял филтъра?
Прилича ми на изпускаща тръбичка между клапана и изпарителя - като се изпразни и после като въртиш може би да не стига газ... знам ли...

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 05 яну 2010 8:08

Може да си разбъзикал самия клапан .Или не отваря(не"щтрака" силно),или не затваря и дави.Откачи дебелия маркуч след изпарителя и виж дали пуска газ без контакт.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Съб 09 яну 2010 18:53

Това ми звучи като не затварящ хубаво газов клапан.
На ладата така ми правеше. Клапана не затваряше хубаво. Щрака си нормално, всичко почистено, но не.
Тоест, гася колата, изгаря си горивото в карбуратора и всичко точно. На другият ден в който пробвам да запаля на газ отново, забрави. Така задавена та плаче. Прехвърляне на бензин бутане въртене и т.н. Запали ли, после цял ден няма проблем
Не може да се оправи въпреки абсолютно простото устройство. Само смяна му е лечението. Ако можеш да пробваш с някои друг ще е най лесно да се провери, защото външно няма никакви белези.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 10 яну 2010 0:24

Лесно се проверява изпускащ газов клапан - на изгасена кола отвиваш изходящата му тръба, трябва да изсъска малкото газ, останала между изпарителя и клапана и да спре да изпуска - проверяваш със сапунена вода на напълно махната тръбичка... :)

Върни се в “Автогазови уредби”