колеги, преди известно време си смених филтъра на клапана (brc) който се беше рапилял и извадих една шепа графит от там, сложих новия филтър и от тогава на сам когато колата посои 3-4 часа и няма запалване на газ а преди нямах никакви грижи (при един познат с жигулатор се получи същото)
дайте ми някаква идея защото днес обиколих 3-4 майстора газаджии и ми казаха че това нещо е невъзможно.....
Оредбата е ловато (ако има значение), а колицата е карбуратор (2е3)

Проблем след смяна на филтър
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем след смяна на филтър
Kaкво си развивал като си сменял филтъра?
Прилича ми на изпускаща тръбичка между клапана и изпарителя - като се изпразни и после като въртиш може би да не стига газ... знам ли...
Прилича ми на изпускаща тръбичка между клапана и изпарителя - като се изпразни и после като въртиш може би да не стига газ... знам ли...
Може да си разбъзикал самия клапан .Или не отваря(не"щтрака" силно),или не затваря и дави.Откачи дебелия маркуч след изпарителя и виж дали пуска газ без контакт.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Това ми звучи като не затварящ хубаво газов клапан.
На ладата така ми правеше. Клапана не затваряше хубаво. Щрака си нормално, всичко почистено, но не.
Тоест, гася колата, изгаря си горивото в карбуратора и всичко точно. На другият ден в който пробвам да запаля на газ отново, забрави. Така задавена та плаче. Прехвърляне на бензин бутане въртене и т.н. Запали ли, после цял ден няма проблем
Не може да се оправи въпреки абсолютно простото устройство. Само смяна му е лечението. Ако можеш да пробваш с някои друг ще е най лесно да се провери, защото външно няма никакви белези.
На ладата така ми правеше. Клапана не затваряше хубаво. Щрака си нормално, всичко почистено, но не.
Тоест, гася колата, изгаря си горивото в карбуратора и всичко точно. На другият ден в който пробвам да запаля на газ отново, забрави. Така задавена та плаче. Прехвърляне на бензин бутане въртене и т.н. Запали ли, после цял ден няма проблем
Не може да се оправи въпреки абсолютно простото устройство. Само смяна му е лечението. Ако можеш да пробваш с някои друг ще е най лесно да се провери, защото външно няма никакви белези.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Лесно се проверява изпускащ газов клапан - на изгасена кола отвиваш изходящата му тръба, трябва да изсъска малкото газ, останала между изпарителя и клапана и да спре да изпуска - проверяваш със сапунена вода на напълно махната тръбичка... 

Върни се в “Автогазови уредби”