годишен преглед на газова уредба

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

годишен преглед на газова уредба

Мнениеот sebastianz55 » Съб 08 апр 2006 10:52

Здравейте,
можете ли де препоръчате къде в София мога да отида и да мина преглед на газовата уредба, съответно да ми се впише в паспорта на газовата. Защото се оказва, че предишния собственик е правил преглед, който отдавна е изтекъл.
В КАТ ми казаха, е паспортът трябва да го нося винаги в колата - вярно ли е?

Извинете ако разделя не е подходяш, ама.... а и в търсачката не открих нищо по темата...

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 08 апр 2006 11:03

Това не е ли за газови уредби?
Във всеки читав газ сервиз могат да ти направят преглед, лепят ти стикер върху газовата и ти пишат в паспорта кога/какво.
Друг е въпроса че досега никой не ме проверявал за това, респективно не знам този стикер и паспорт дали са легитимни???

Потребителски аватар
MANIAK87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MANIAK87 » Съб 08 апр 2006 11:06

хах аз не съм си миналвал газовата на преглет от 2 години и никои не ми е искал паспорта или да види кога е минавала на преглет :wink:

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Съб 08 апр 2006 13:49

доколкото знам като се минава Годишен Технически Преглед ти гледат дали бутилката има стикер

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: годишен преглед на газова уредба

Мнениеот LILO&STICH » Нед 09 апр 2006 20:32

sebastianz55 написа:Здравейте,
можете ли де препоръчате къде в София мога да отида и да мина преглед на газовата уредба, съответно да ми се впише в паспорта на газовата. Защото се оказва, че предишния собственик е правил преглед, който отдавна е изтекъл.

Извинете ако разделя не е подходяш, ама.... а и в търсачката не открих нищо по темата...

а на теб къде ти е извода на газовата?

щото зада те питат си мисля че е навън,което да ти кажа си е живо предизвикателство за полицаите да ти вземат някой лев

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Нед 09 апр 2006 20:59

еми аз до сега гледам че и на bmw-тата :shock извода за пълнене на газовата е отвън - на броня или калник.... та и моя си е на бронята...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 09 апр 2006 21:05

Еми отвън трябва да си е я. То къде иначе. Нема в купето да го сложа та ако изпуска, както на един бакшо му се преетакова клапата и като натисне с отверка фърчи газ. В закона не пише къде да се слага отвора за зареждане :!: :idea: :roll:

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Нед 09 апр 2006 21:13

Това за пълненето при мен е вътре и нямам проблеми. Всеки път след като заредя, с ключа натискам сачмата и изпущам газта в тръбичката да не ми мирише. Няма никаква опастност от изпущане от там, по-голяма е да изпусне някъде от бутилката и по тази логика и тя трябва де отвън :roll:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 09 апр 2006 21:16

Бате опасно е тия възвратни клапи в бутилката се скапват понякога и ако сачмата е заминала става лошо. :oops: А бутилката няма на покрива да я сложа я. Тва да не е жук. Хихихии :lol: :lol: :lol: 8)

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Нед 09 апр 2006 21:17

blacki написа:Бате опасно е тия възвратни клапи в бутилката се скапват понякога и ако сачмата е заминала става лошо. :oops: А бутилката няма на покрива да я сложа я. Тва да не е жук. Хихихии :lol: :lol: :lol: 8)

За сачмата нали ти казах, тя ти е най-малкия проблем.

One
Автомобил:
Двигател:

Re: годишен преглед на газова уредба

Мнениеот One » Пон 10 апр 2006 8:38

sebastianz55 написа:Здравейте,

В СБА - Горубляне
ако нямаш паспорт ще ти направят и ГТП можеш да си минеш там

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Пон 08 май 2006 8:16

Да попитам и аз - някой да знае къде може да се мине този преглед в района около мусагеница, дървеница ?

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 08 май 2006 9:41

Стикерите дето ги лепят на бутилките означава че си минал преглед.Освен това се пише и се подпечатва и паспорта.
По закон ако не си минал преглед не би трябвало да ти заредят газ.Ако ти заредят и те хванат на място става много лошо.Последно си говорих с едно момче и ми каза следното.На него 100лв глоба като служител че е заредил бутилка на газова без преглед, на бензиностанцията 200ли бяха 400 непомня, и накрая и този с колата май бяха глобили.
До миналата година този преглед бе6е 12 или 14лв.
Минавайте прегледи да не ви боли главата.

Потребителски аватар
kun4ev
Автомобил:
Двигател:

за зареждането

Мнениеот kun4ev » Пон 08 май 2006 18:57

моя извод е сложен до гърлото за бензина и като си затворя капачето не се вижда :lol:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пон 08 май 2006 19:28

Когато се минава на преглед, се прави и "преглед" на газовата. С други думи, миналата година, без да ми гледат колата, ми направиха "преглед" на всичко - със стикери на бутилката и с отбелязване в паспорта на газовата. Цената за ГТП е 25 лв. плюс 12 лв. за газовата. Плащаш и това е. Както с всичко останало. :wink:

Върни се в “Автогазови уредби”