Проблем с газавото на колата

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
ppetkov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с газавото на колата

Мнениеот ppetkov » Нед 17 яну 2010 18:53

Здравейте колеги,
Имам следният проблем и имам нужда от помощ :))). Колата си работи нормално на бензин обаче не превключва на газ. Когато цъкна копчето се включва на газ но компа автоматично връща на бензин. Когато я излъжа си работи обаче само на три цилиндъра и започва да тресе. Ходих на майстор и ми преинсталираха версията на софтуера на компа обаче проблема си остана. След това измерих съпротивленията на инжекторите и се оказа че към единия няма никой. Може ли да ми помогнете да намеря някакъв инжектор от същия вид като моя за да махна тоз инжектор който не работи. Колата е голф 3 101 коня пълна инжекция. Гозовият инжектор е Matrix LPG. Ако има значение газовото е Stargas с голямо копче за превключване. Благодаря предварително

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с газавото на колата

Мнениеот The Officer » Съб 23 яну 2010 19:25

За инжектор ли говориш или за бобината на газовата рейка?
Защото на практика газовия инжектор представлява просто една тръбичка навита в колектора , а газовата дюза е същата само , че се навива на газовата рейка и респективно сечението и може да се променя в зависимост от исканото количество дебит.

ppetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ppetkov » Нед 14 фев 2010 12:18

За бобината на газовата рейка говоря. на практика те са 4 бобинки от които едната не работи и колата ми работи на 3 цилиндъра. Въпроса ми е има ли начин да се смени само тази бобина или трябва цялата рейка. Благодаря ви

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 14 фев 2010 20:45

The Officer написа:За инжектор ли говориш или за бобината на газовата рейка?
Защото на практика газовия инжектор представлява просто една тръбичка навита в колектора , а газовата дюза е същата само , че се навива на газовата рейка и респективно сечението и може да се променя в зависимост от исканото количество дебит.

Бъркаш понятията :) Дюзата като техническо понятие представлява просто калиброван отвор - дали калиброван на размер или дебит... според зависи :)

Иначе доколкото си спомням на Матрикс 4-те бобини са заляти в един корпус и като се прецака една сменяш цялата рейка...

Върни се в “Автогазови уредби”