От темата ми се подразбира, дали да слагам газово или не. Има ли изобщо някакъв смисъл точно за този мотор? До колкото знам то трябва да бъде моно. Ако отговора е да може ли да ми кажете марка и съответно колко парички да отделя. Искам само да отбележа, че колата в момента е в перфектно техническо състояние от към :
- не гори грам масло
- набира без проблеми държи си 160 - 170 на магистралата
- стабилна ходова част
- пали само като види ключа
- разхода на бензин ми е 6,5 смесено до 8 - 8,5 в София
Като цяло съм нямал никакви проблеми с нея само консомативи където съм сменял.
Та страх ме е да не се прецака с тея газови.
Какво е вашето мнение?
Голф 3 1,6 75 hp AEE - Да сложа ли газ?
Голф 3 1,6 75 hp AEE - Да сложа ли газ?
Последна промяна от de6ko на Пон 17 ное 2014 19:54, променено общо 1 път.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Re: Голф 3 1,4 60 hp - Да сложа ли газ?
Слагай обикновенна газова не ти трябва моно инжекцион. Просто гледай да е от по хубавите марки и няма да има проблеми.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Няма какво да и скапиш, имал съм такъв мотор. Има само една ламбда сонда и нищо друго. А да и температурен датчик, които не се чупят ако не са пипани!
Слагай смело, с-у 300 лева ще си сложиш добра газова, с добър изпарител. Говоря да не са турски.
Ем то с газ ще ти харчи малко повече като литри, но цената ще е по-ниска на 100км. Да ще трябва да караш и на бензин, да не прецакаш помпата (бензиновата).
Много зависи колко караш колата, какви са ти очакванията?
Ако искаш колата да не ти създава проблеми, си намери добър газаджия да ти монтира уредбата, а не някой гаражен спецеялист да ти слага силикон на плочката на моното
Слагай смело, с-у 300 лева ще си сложиш добра газова, с добър изпарител. Говоря да не са турски.
Ем то с газ ще ти харчи малко повече като литри, но цената ще е по-ниска на 100км. Да ще трябва да караш и на бензин, да не прецакаш помпата (бензиновата).
Много зависи колко караш колата, какви са ти очакванията?
Ако искаш колата да не ти създава проблеми, си намери добър газаджия да ти монтира уредбата, а не някой гаражен спецеялист да ти слага силикон на плочката на моното

Просто искам да нямам проблеми отностно палене, обороти в студеното минаване на бензин/газ, просто искам да си минавам от т.А до т.Б и това е.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Това от т.А до т.Б можеш и на бензин да го правиш. Зимата на газ ако караш така студена колата, не чакай икономия. Точно газ-та иска двигателя да е загрял за да има топлина в изпарителя, за да гори по-малко колата. Ако правиш от т.А до т.Б само 3 до 5 км на ден, за кво ти е газ? Ай лятото може директно на газ да палиш, ама зимата си е желателно да палиш на бензин рано сутрин!
Сам прецени, има доста теми във форума. Прочети ги, ще ти се изясни всичко!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото разбирам, най важно е да нямаш проблеми и да не прецакаш невероятната кола Г-3. Карай си на бензин, както до този момент. След някоя година ще я хвърлиш на скрап с изразходвани 2000+ лева на 10 000 километра по оптимистична прогноза.
Инак може да се газифицираш законно за около 500 лв.
anonym0us написа:Това от т.А до т.Б можеш и на бензин да го правиш. Зимата на газ ако караш така студена колата, не чакай икономия. Точно газ-та иска двигателя да е загрял за да има топлина в изпарителя, за да гори по-малко колата. Ако правиш от т.А до т.Б само 3 до 5 км на ден, за кво ти е газ? Ай лятото може директно на газ да палиш, ама зимата си е желателно да палиш на бензин рано сутрин!
Да аз го знам това аз ако я карах само за 3 - 5 км няма се замисля ама я карам на 1 или през 2 седмици по 550 км извън града.
muns61 написа:Доколкото разбирам, най важно е да нямаш проблеми и да не прецакаш невероятната кола Г-3. Карай си на бензин, както до този момент. След някоя година ще я хвърлиш на скрап с изразходвани 2000+ лева на 10 000 километра по оптимистична прогноза.
Не съм казал, че е невероятна много ирония в този форум :)
Къде ги видя тези 2000+
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Тогава няма какво да се чудиш, слагай една обикновена НОВА газова и си ти. На това каране извън града, ще я платиш за едно смяна на маслото. Да вярно няма да ги видиш парите, но ще даваш по-малко за гориво.
Най-важното за мен е, човека който слага газовата, да знае какво прави, и да не претупва монтажа, всичко останало се нарежда!
За модел на газовата не мога да дам съвет, ще разпиташ и ще прецениш кое според тебе си струва!
Най-важното за мен е, човека който слага газовата, да знае какво прави, и да не претупва монтажа, всичко останало се нарежда!

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Здравей колега, според мен ако както казваш често имаш дълги пътувания извънградско си заслужава да я газифицираш. Най-малкото си сметни колкото ти гори сега за 550 км примерно на бензин, после колко би ти горила на газ за същото разстояние и ще видш за колко време ще "избиеш" газовата. Винаги си е фактор кой и каква уредба ще монтира, търси известна марка и гаранция... 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
10 000 км на година при 8/100 разход прави 800 литра бензин. При 2.30 цена за литър колко прави? 1840. А и бензина до сега не бе на тази цена и след някой месец пак няма да бъде.
Ако караш над 5000 км на година газифицирането е оправдано. Както и при какъвто и да е пробег...
Ако караш над 5000 км на година газифицирането е оправдано. Както и при какъвто и да е пробег...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Коя година е туй чудо 1.4?Щото след 94-та,95-та са вече пълни инжекции и с пластмасовите колектори.При тях е добре да се сложи инжекцион.
Ако е 1.4 моно,което по-ми се вярва,че е.Въобще не знам какво чакаш още.Уредбите почват от 350-450 лв. някъде.При цена на газта около 1 лев си я избил за норматив.Това е все едно да питаш,да сложа ли енергоспестяващи крушки у нас?Ами ако имаш пари в излишък не слагай,и с газта е същото 

- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Колега, мятай газ, готино е да зареждаш на 99 с'тинки. 

Bai Sando написа:Коя година е туй чудо 1.4?Щото след 94-та,95-та са вече пълни инжекции и с пластмасовите колектори.При тях е добре да се сложи инжекцион.Ако е 1.4 моно,което по-ми се вярва,че е.Въобще не знам какво чакаш още.Уредбите почват от 350-450 лв. някъде.При цена на газта около 1 лев си я избил за норматив.Това е все едно да питаш,да сложа ли енергоспестяващи крушки у нас?Ами ако имаш пари в излишък не слагай,и с газта е същото
По документи е 96
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А в действителност?
Страх те е да не прецакаш нещо с газта ли?
На кола, чиято цена възлиза на горивото за няма и 10 000км ако караш на бензин не знам какво й се чудиш 

Страх те е да не прецакаш нещо с газта ли?

Върни се в “Автогазови уредби”