Колата е Голф с АЕК мотор, газовата е Бардолини. Предполагам по-запознатите са наясно как се монтира рейката с дюзите на този двигател. По-късно ще кача и снимка.
Маркучите обаче ми се струват прекалено дълги - има накъде да се скъсят, а и определено се усеща лаг, като подаваш газ на неутрална. Въпроса ми е колко е оптималната дължина на маркучите от дюзата до щутцера и дали след евентуално скъсяване трябва ли нова настройка на управляващия блок?

Оптимална дължина на маркучи - ГИ?
- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Оптимална дължина на маркучи - ГИ?
10-12 см, рейката сочи отдолу-нагоре, застава между колектора и щеката за маслото...
- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
Тези дни си поиграх малко с колата. Маркучите са 14-15 см, няма да има нужда от скъсяване. За мое учудване колата се "отпуши" след като смених филтъра преди рейката. Излишно е да казвам каква гнус излезе от стария (около 12000 км на газ), който беше продухан и почистен с бензин и готов за нова употреба. 

- juve1
- Автомобил:
- Двигател:
focke-wulf написа:Тези дни си поиграх малко с колата. Маркучите са 14-15 см, няма да има нужда от скъсяване. За мое учудване колата се "отпуши" след като смених филтъра преди рейката. Излишно е да казвам каква гнус излезе от стария (около 12000 км на газ), който беше продухан и почистен с бензин и готов за нова употреба.
Колега нямаше ли да е по добре да вземеш нов ...

- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
След десетина хиляди километра ще го видя дали става, ако не - магазините за АГУ аксесоари са винаги отворени. 

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Давай така - спести 10-на лв... лошото е, че след 2-3 пъти по 10 хиляди тия спестени стотинки няма да ти стигнат за нова рейка или рециклиране на твоята 

- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
The_Machine, имам познати които са минали поне 5-6 пъти повече от мен на газ и... филтрите въобще не са сменяни. Даже повечето от тях не знаят, че там някъде има филтър елемент.
А колите им продължават да си вървят. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега до 20 см дължина на маркучите е допустима, най-важное да са с еднаква дължина.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
focke-wulf написа:The_Machine, имам познати които са минали поне 5-6 пъти повече от мен на газ и... филтрите въобще не са сменяни. Даже повечето от тях не знаят, че там някъде има филтър елемент.А колите им продължават да си вървят.
Ма ти спри и маслото да си сменяш, и филтрите по мотора, щото колата може и да върви... бетер италианските цигани сте

Всеки има правото да си троши колата както сметне за добре де...
Последна промяна от °niksi° на Съб 06 мар 2010 9:00, променено общо 1 път.
Причина: Хайде да се въздържаш от такива коментари за напред.
Причина: Хайде да се въздържаш от такива коментари за напред.
Върни се в “Автогазови уредби”