Здравейте колеги !
Колата ми е Пасат Б3 1.6, бензин-газ, карбуратор Пиербург. Проблемът ми се изразява в това, че тако запаля колата при студен двигател се усеща някакво неприятно тресене в купето, като двигателя изглежда, че си работи добре, но това тресене се получава сякаш от излизащите от ауспуха изгорели газове. Не говоря за гърмежи в ауспуха, а за неприятно вибриране на самия ауспух и на купето като следствие от това. Щом колата загрее до работна температура, проблемът сякаш отшумява. На какво може да се дължи това, може би на богата или пък бедна смес ?
Съмнявам се и за свещи, но пък колата си върви и не придърпва. Проблемът се изразява най-вече при работата на газ !
Помагайте със съвети моля !
Пасат Б3-неравномерна работа при студен двигател !
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б3-неравномерна работа при студен двигател !
Явно на студено ти прекъсва някой цилиндър... както сам си се досетил или е въпрос на смеси, или на запалителна система - провери си капачка, палец, кабели, свещи...
Имал съм случай на бобина, която докато не загрее не дава силна искра...
Имал съм случай на бобина, която докато не загрее не дава силна искра...

- ericmax
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте,
и аз да ползвам темата: При мен се получава следното и на бензин и на газ докато не мина 6-8 км (или докато не вдигне 80 градуса) кюфка,трещи,гърми,прекъсва...и подобни "екстри" след определен пробег-всичко е добре,поддържа си обороти,не прекъсва и върви нормално.Не винаги го прави в сухо или мокро време(а като се случи да не я карам ден два-тогава е направо екшън)
Някой да му се е случвало такова?????
и аз да ползвам темата: При мен се получава следното и на бензин и на газ докато не мина 6-8 км (или докато не вдигне 80 градуса) кюфка,трещи,гърми,прекъсва...и подобни "екстри" след определен пробег-всичко е добре,поддържа си обороти,не прекъсва и върви нормално.Не винаги го прави в сухо или мокро време(а като се случи да не я карам ден два-тогава е направо екшън)
Някой да му се е случвало такова?????
аз имах подобен проблем колега, освен този, за който съм пуснал тази тема.като запаля колата после, губеше тяга, забиваше муцуната, работеше на 3 цилиндъра сякаш - оказа се палец на делкото. а когато е влзжно времето и не я карам няколко дни - събираше влага в дистрибуторната капачка и като запаля прекъсваше известно време докато се изпари влагата. свалих капачката, зачистих нагара, напръсках с ВД 40, за да не позвлоява да се събира влага и вече цяла зима съм нямал никакви проблеми. така че когела - провери си капачката и палеца и дано съм ти помогнал да намериш причината за проблема. приятен ден !
-
- Автомобил: WV Polo 1.6 101
- Двигател:
Абсолютно същото и при мене се случи. Проблема бе в палеца, бе стар и напукан, смених го и се оправи. 10лв ми излезе и сам си го смених.
Върни се в “Автогазови уредби”