Пасат Б3-неравномерна работа при студен двигател !

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
vinetu
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3-неравномерна работа при студен двигател !

Мнениеот vinetu » Съб 13 фев 2010 18:12

Здравейте колеги !
Колата ми е Пасат Б3 1.6, бензин-газ, карбуратор Пиербург. Проблемът ми се изразява в това, че тако запаля колата при студен двигател се усеща някакво неприятно тресене в купето, като двигателя изглежда, че си работи добре, но това тресене се получава сякаш от излизащите от ауспуха изгорели газове. Не говоря за гърмежи в ауспуха, а за неприятно вибриране на самия ауспух и на купето като следствие от това. Щом колата загрее до работна температура, проблемът сякаш отшумява. На какво може да се дължи това, може би на богата или пък бедна смес ?
Съмнявам се и за свещи, но пък колата си върви и не придърпва. Проблемът се изразява най-вече при работата на газ !
Помагайте със съвети моля !

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б3-неравномерна работа при студен двигател !

Мнениеот The_Machine » Нед 14 фев 2010 10:38

Явно на студено ти прекъсва някой цилиндър... както сам си се досетил или е въпрос на смеси, или на запалителна система - провери си капачка, палец, кабели, свещи...

Имал съм случай на бобина, която докато не загрее не дава силна искра... :screwy

vinetu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vinetu » Нед 14 фев 2010 19:25

:arrow:

Потребителски аватар
ericmax
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ericmax » Пон 07 яну 2013 11:25

Здравейте,
и аз да ползвам темата: При мен се получава следното и на бензин и на газ докато не мина 6-8 км (или докато не вдигне 80 градуса) кюфка,трещи,гърми,прекъсва...и подобни "екстри" след определен пробег-всичко е добре,поддържа си обороти,не прекъсва и върви нормално.Не винаги го прави в сухо или мокро време(а като се случи да не я карам ден два-тогава е направо екшън)
Някой да му се е случвало такова?????

vinetu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vinetu » Чет 28 мар 2013 16:57

аз имах подобен проблем колега, освен този, за който съм пуснал тази тема.като запаля колата после, губеше тяга, забиваше муцуната, работеше на 3 цилиндъра сякаш - оказа се палец на делкото. а когато е влзжно времето и не я карам няколко дни - събираше влага в дистрибуторната капачка и като запаля прекъсваше известно време докато се изпари влагата. свалих капачката, зачистих нагара, напръсках с ВД 40, за да не позвлоява да се събира влага и вече цяла зима съм нямал никакви проблеми. така че когела - провери си капачката и палеца и дано съм ти помогнал да намериш причината за проблема. приятен ден !

alekx92
Автомобил: WV Polo 1.6 101
Двигател:

Мнениеот alekx92 » Съб 30 мар 2013 12:40

Абсолютно същото и при мене се случи. Проблема бе в палеца, бе стар и напукан, смених го и се оправи. 10лв ми излезе и сам си го смених.

Върни се в “Автогазови уредби”