Съвет за Волтран или Ловато изпарител.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
rsv
Автомобил:
Двигател:

Съвет за Волтран или Ловато изпарител.

Мнениеот rsv » Сря 17 фев 2010 9:35

Колеги проблема съм го описал в тази тема viewtopic.php?f=22&t=185499 става въпрос че когато колата е студена и запяля на газ трябва аз да и подавам газ и то не по малко от 2000 оборота иначе гасне а като загрее си държи обороти.И на бензин прави проблеми независимо дали студена или топла като подам рязко гас и се замисля и след това набива с много прекъсване.Сега съм решил да я карам на добър майстор (ако може да дадете съвет за някой в пловдив) но тъй като изпарителя ми е турски вакумен възможно ли е от него да ми идва проблема на газ ,и сега под ръка имам и един ловато електрически с цялата инсталация.Та интересува ме по добре ли ще е ако сменя изпарителя преди да съм ходил при майстор или проблема няма да е в изпарителя :bowdown :bowdown :bowdown

Последна промяна от rsv на Чет 18 фев 2010 16:15, променено общо 1 път.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за турски или Ловато изпарител.

Мнениеот nepreklonniq » Сря 17 фев 2010 21:12

За карбуратор, най-добре да е вакуумен изпарител, но и електрическият става. Въпрос на избор си е...пък и щом имаш и такъв можеш да пробваш...Ти нямаш компютър и при теб нещата са доста по-лесни за регулиране...Провери си вакуумите по карбуратора и го почисти...може от много неща да се дави и да не ти държи обороти...едно от тях е, че сигурно преобогатява сместа, като е студена, или не й стига въздуха...

rado_thunder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_thunder » Чет 18 фев 2010 12:36

Колега първо си оправи колата да върви на бензин безотказно и безпроблемно след това трябва да мислиш да я настройваш на газ. Имал съм турски изпарител Волтран и го карах около 30 000км и нямах никакъв проблем. Успех!

Потребителски аватар
rsv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rsv » Чет 18 фев 2010 13:55

колеги аз искам като ходя на майстор да ми оправи всичко защото тоя изпарител е с характер когато си иска държи обороти когато иска не държи :banghead:

vlado77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado77 » Чет 18 фев 2010 14:37

Ако Ловатото е ново или рециклирано го слагай,турските са добри като нови(аз съм с такъв),но като се прецака по-добре друг отколкото рециклиране.Но първо си оправи колата на бензин,а после може само една регулировка да е нужна на газовата.Имам съмнения че ти е богата сместа.

Потребителски аватар
Angelchov
Автомобил: VW Polo
Двигател: GK 1985

Мнениеот Angelchov » Чет 18 фев 2010 14:48

Не е от изпарителя а от карбуратора. Закарай го някой да го настрой. И гледай този някой да ги чатка, че с един такав си играхме 10 дена за да стане както трябва.

Върни се в “Автогазови уредби”