Доасаден проблем със съчмата на газовата - заяжда

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Доасаден проблем със съчмата на газовата - заяжда

Мнениеот gadniqt » Чет 25 фев 2010 18:12

Проблема се появява когато е студено и съчмата, от където се пълни газовата "залепва" и неможе да се зареди газовата и трябва да се натисне с ключа преди това за да се оправи. Но напоследък и в доста по топли дни ми го прави тоя номер и е доста досадно всеки път да бъркам с ключа да е натискам по газстанциите :). Има ли оправия или трябва да сменяма целият "зареждащ" механизъм?

pe6ko_91
Автомобил:
Двигател:

Re: Доасаден проблем със съчмата на газовата - заяжда

Мнениеот pe6ko_91 » Чет 25 фев 2010 18:56

Колега аз лично ти препоръчвам на цикнеш малко VD по съчмата!ако това неподеиства затвори кранчето на газовата бутилка (кранчето през което влиза горивото в нея) и разглоби това досадно външно и го почисти точно там където лежи съчмата!ако прецениш може и капнеш една капка масалце :banana

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Чет 25 фев 2010 19:33

pe6ko_91 написа:Колега аз лично ти препоръчвам на цикнеш малко VD по съчмата!ако това неподеиства затвори кранчето на газовата бутилка (кранчето през което влиза горивото в нея) и разглоби това досадно външно и го почисти точно там където лежи съчмата!ако прецениш може и капнеш една капка масалце :banana

може и без да затваря кранчето,на самата сонда има възвратен клапан,и при мене съчмата не е в час,мазах струвах но проблема си остана пак,мисля че просто им идва времето и се скапват :horror:

gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот gadniqt » Чет 25 фев 2010 20:20

PuShE_ написа:
pe6ko_91 написа:Колега аз лично ти препоръчвам на цикнеш малко VD по съчмата!ако това неподеиства затвори кранчето на газовата бутилка (кранчето през което влиза горивото в нея) и разглоби това досадно външно и го почисти точно там където лежи съчмата!ако прецениш може и капнеш една капка масалце :banana

може и без да затваря кранчето,на самата сонда има възвратен клапан,и при мене съчмата не е в час,мазах струвах но проблема си остана пак,мисля че просто им идва времето и се скапват :horror:

Ами то проблема си е още със слагането като нова,още първата зима ми го направи тоя проблем,ама само при големи студове и не ми пречеше,но сега и на по-топличко и то когато си иска......някакви трикове няма ли да да казвам на газаджията,един ми обясняваше 2-3 пъти като извади и вкара маркуча и се оправяло....нещо и припомвал леко,ама не го разбрах :)

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 25 фев 2010 23:44

Има едно като дифтунга, в което се притиска съчмата, пък дифтунгата - гумичката. Трябва да се свали дифтунгата и малко да се прешлайфа да и паднат ръбовете. Не е лошо да се тегли и една шлайф паста на съчмата или да се смени с някоя лагерна с подобен размер...

Върни се в “Автогазови уредби”