Оптимална дължина на маркучи - ГИ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Оптимална дължина на маркучи - ГИ?

Мнениеот focke-wulf » Пет 26 фев 2010 17:42

Колата е Голф с АЕК мотор, газовата е Бардолини. Предполагам по-запознатите са наясно как се монтира рейката с дюзите на този двигател. По-късно ще кача и снимка.
Маркучите обаче ми се струват прекалено дълги - има накъде да се скъсят, а и определено се усеща лаг, като подаваш газ на неутрална. Въпроса ми е колко е оптималната дължина на маркучите от дюзата до щутцера и дали след евентуално скъсяване трябва ли нова настройка на управляващия блок?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Оптимална дължина на маркучи - ГИ?

Мнениеот The_Machine » Пет 26 фев 2010 22:18

10-12 см, рейката сочи отдолу-нагоре, застава между колектора и щеката за маслото...

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Пон 01 мар 2010 10:10

Тези дни си поиграх малко с колата. Маркучите са 14-15 см, няма да има нужда от скъсяване. За мое учудване колата се "отпуши" след като смених филтъра преди рейката. Излишно е да казвам каква гнус излезе от стария (около 12000 км на газ), който беше продухан и почистен с бензин и готов за нова употреба. :twisted:

Потребителски аватар
juve1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот juve1 » Пон 01 мар 2010 23:32

focke-wulf написа:Тези дни си поиграх малко с колата. Маркучите са 14-15 см, няма да има нужда от скъсяване. За мое учудване колата се "отпуши" след като смених филтъра преди рейката. Излишно е да казвам каква гнус излезе от стария (около 12000 км на газ), който беше продухан и почистен с бензин и готов за нова употреба. :twisted:

Колега нямаше ли да е по добре да вземеш нов ... :roll: според мен малко или много тои вече е бил един път запушен каквото и да го правиш няма да е така изчистен като новия ... :D .. Просто констатирам мое мнение ... може и твойто решение също да има ефект , аз все още не съм сменял моя .. :|

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Вто 02 мар 2010 10:00

След десетина хиляди километра ще го видя дали става, ако не - магазините за АГУ аксесоари са винаги отворени. :beer

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 02 мар 2010 23:53

Давай така - спести 10-на лв... лошото е, че след 2-3 пъти по 10 хиляди тия спестени стотинки няма да ти стигнат за нова рейка или рециклиране на твоята :Mr Green Fun

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Сря 03 мар 2010 19:33

The_Machine, имам познати които са минали поне 5-6 пъти повече от мен на газ и... филтрите въобще не са сменяни. Даже повечето от тях не знаят, че там някъде има филтър елемент. :mrgreen: А колите им продължават да си вървят. 8)

rado_thunder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_thunder » Чет 04 мар 2010 22:31

Колега до 20 см дължина на маркучите е допустима, най-важное да са с еднаква дължина.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 05 мар 2010 0:44

focke-wulf написа:The_Machine, имам познати които са минали поне 5-6 пъти повече от мен на газ и... филтрите въобще не са сменяни. Даже повечето от тях не знаят, че там някъде има филтър елемент. :mrgreen: А колите им продължават да си вървят. 8)

Ма ти спри и маслото да си сменяш, и филтрите по мотора, щото колата може и да върви... бетер италианските цигани сте :screwy

Всеки има правото да си троши колата както сметне за добре де...

Последна промяна от °niksi° на Съб 06 мар 2010 9:00, променено общо 1 път.
Причина: Хайде да се въздържаш от такива коментари за напред.

Върни се в “Автогазови уредби”