Пасат с климатик и поставяня на АГУ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
HRISTO_VN
Автомобил:
Двигател:

Пасат с климатик и поставяня на АГУ?

Мнениеот HRISTO_VN » Съб 29 апр 2006 16:23

Здравейте!Преди 4 месеца си купих vw passt varint с двигател ABS113690.Колата е 04.1992 година и има климатик .Внесена е от Италия.Първия ми въпрос е:"Мога ли да сложа АГУ?Каква марка трябва да е изпарителя?Колко ще ми струва нова АГУ."
Ще имам ли проблем с Агу-то,когато пускам климатика."И следващия ми въпрос е:"След като я купих ходих на елкон,защото запаше свещи.Казаха ми ,че всичко е ок и ,че е нормално през зимата на къси разстояния да ги цапа.Но вече времето се стопли ,а и аз не я карам само в града,но свещите продължават да са черни???!!

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Съб 29 апр 2006 20:28

Един приятел има Пасат 1,8ГТ с климатик. Сложил си е обикновен вакуумен изпарител и няма никакви проблеми с климатика. Мисля, че е Ловато.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 29 апр 2006 21:39

Първия ми въпрос е:"Мога ли да сложа АГУ?-да може щом искаш.
Каква марка трябва да е изпарителя? BRC, Landi Renco,Lovato прочети във форума мнения и препоръки много.
Колко ще ми струва нова АГУ." според зависи София,Варна различно е.
Ще имам ли проблем с Агу-то,когато пускам климатика." не.климатика дърпа от мощността,но щом ще слагаш АГУ не трябва да имаш спортни амбиции

След като я купих ходих на елкон,защото цапаше свещи.Казаха ми ,че всичко е ок и ,че е нормално през зимата на къси разстояния да ги цапа.Но вече времето се стопли ,а и аз не я карам само в града,но свещите продължават да са черни???!!
черни свещи=богата смес много са факторите.
най-добре смени мястото за диагностика
:wink:

ivan vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan vd » Нед 30 апр 2006 16:51

И аз съм с двигател ABS и пасата ми е с климатроник , изпарителя ми е електрически LOVATO и за сега съм доволен. При положение че компресора на климатика ти не е електрически , а се задвижва чрез ремък , като взима движение от коляновия вал , при включване на климатика колата губи доста от пъргавината си. Това се забелязва и на бензин , но в по малка степен .
Що се отнася до зацапаните свещи , съгласен съм с колегата , че е възможно да е от богата горивна смес , не добро искрообразуване от там не добро запалване и изгаряне на горивната смес. Това води до увеличен разход на гориво , не равномерна работа на двигателя и т.н.
Направи диагностика на друго място!

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Пон 01 май 2006 19:45

Аз съм с BRC и също нямам проблеми с климатика :wink:

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Чет 04 май 2006 20:26

С климатик съм и обикновена газова Ловато с ел.изпарител. Климатика не се отразява на нормалната работа на двигателя на газ. Споко.

Върни се в “Автогазови уредби”