Колеги, от вчера имам чисто нов метанов инжекцион. Марката беше нещо с Б... Бертолини или нещо подобно.
Пасатът направо хвръкна! Много съм доволен. Но какво беше учудването ми тази сутрин, когато запалих и след като колата вдигна 40 градуса, премина на метан, обаче на първото кръстовище, на което спрях, колата си угасна. Направи ми така още 2-3 пъти и все, когато спирам. Иначе не гасне на дълъг път.
Отидох веднага в сервиза, където я поставиха и се оказа, че хидравликата натоварва дотолкова, че метанът не може да поеме натоварването и гасне. Момъкът, който беше с лаптоп в колата каза, че е обогатил нещо си, но така и не разбрах какво. Накара ме да завъртя на място волана леко наляво-надясно и оборотите наистина паднаха осезателно.
Ако има някой, който се е сблъсквал със същия проблем, нека си даде мнението, за да зная какво да им искам следващия път. В момента оборотите пак падат, когато натисна рязко педала на спирачката, но поне не гасне. Какво още може да се направи?
Благодаря!

Гаснене, когато спирам
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Гаснене, когато спирам
Ако тези проблеми ги няма на бензин проблема вероятно е в електрониката на газовата(неможе да поддържа оборотите при натоварване на двигателя на празен ход) проблема може да е в стъпковото моторче.
Какво да му казваш на маистора следкато си се изръсил сумати мънгизи за тая инжекция ще ходиш докато не стане както трябва предполагам има гаранция.
Какво да му казваш на маистора следкато си се изръсил сумати мънгизи за тая инжекция ще ходиш докато не стане както трябва предполагам има гаранция.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Може да са големи дюзите и да дави на празен ход.
Колко са дълги маркучите от газовите инжектори до всмукателния колектор?
- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
The_Machine написа:Може да са големи дюзите и да дави на празен ход.
Около 10см
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
10 см са моите, дето са заврени между бензиновата рейка и капака на клапаните...
Я дай снимки
Друг вариант е недобре калибрирани инжектори...
С какъв ГИ си?
Я дай снимки

Друг вариант е недобре калибрирани инжектори...
С какъв ГИ си?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Грешка, с Бардолини си 
С какви инжектори си, какви дюзи, какво налягане на изпарителя?

С какви инжектори си, какви дюзи, какво налягане на изпарителя?
Днес и аз ходих във въпросния сервиз и наистина ми се видя проличен . Цената, която ми упоменаха за Бардолини е 1350 лева с ТАП + бутилка, колкото успее да побере Passat 5 комби . Притеснват ме само отзивите , че било малко сложно настройването и . The_Machine да разбирам ли че затова се усмихваш ? Ще се радвам и ако колегата спомене дали са му разрешили проблема, тъй като и аз другата седмица мисля да поставя в същия сервиз и аз ГИ .
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Сложно е за този, който не знае какво прави 

- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес ходих, за да направят донастройките. Оказа се, че хидравликата натоварва двигателя, т.е. при включени фарове, натиснат педал на спирачката и завъртане на волана оборотите падат до критична стойност и колата гасне. Мога да кажа, че оправиха проблема.
Пробвах я веднага след това, не гасне. Иначе мога да кажа, че колата е супер с този инжекцион. Вече 2.5 години карам кола на метан, но както върви тази, не съм имал досега. От 125 коня си е запазила поне 115, което за мен си е много добре.
Да, системата е Бардолини. През празниците ми направи 140км с едно зареждане на бутилката - 6.5кг, което е супер, имайки предвид, че колата тежи тон и половина и беше понатоварена с разни буркани, ракии и какво ли още не.

Пробвах я веднага след това, не гасне. Иначе мога да кажа, че колата е супер с този инжекцион. Вече 2.5 години карам кола на метан, но както върви тази, не съм имал досега. От 125 коня си е запазила поне 115, което за мен си е много добре.
Да, системата е Бардолини. През празниците ми направи 140км с едно зареждане на бутилката - 6.5кг, което е супер, имайки предвид, че колата тежи тон и половина и беше понатоварена с разни буркани, ракии и какво ли още не.

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Знаеш ли какво са направили за да отстранят проблема 

- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не зная. Цъка нещо от лаптопа, вътре ключето постоянно припищяваше. Мисля, че обогати сместа. Не съм сигурен. Днес ходих, за да ми вдигнат температурата на преход от бензин на метан. 40 градуса се оказаха малко и колата придърпваше, докато качи още малко топлината на двигателя. Сложиха я на 50. Смятам, че е достатъчно. Без донастройки няма да се мине. Иначе си върви супер.
Върни се в “Автогазови уредби”