питане относно превключвател газ-бензин
питане относно превключвател газ-бензин
Колата ми е пасат В3 моноинжекция.Превключвателя ми е Landi Renco и е с две положения бензин и бензин/газ,като колата пали винаги на бензин след което се превключва на газ.Въпросът ми е някой имали идея,как мога да сложа ключе с две положения вместо този превключвател за да мога да паля и на газ.Въпросния превключвател е с шест извода отзад и не ми е ясно кой кабел за какво е.Търсих схема на този превключвател,но никъде не открих,ако някой е наясно нека пише. 

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: питане относно превключвател газ-бензин
Дай цветове на кабелите?
Цветовете на кабелите са:зелен,червен,жълт,бял,кафяв,черен в този ред,като се гледа превключвателя от горе.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Подaй +12В нa червения кaбел, дaй мaсa нa... първо пробвaй нa черния и виж ще светне ли и ще зaрaботи ли ключa.
Трябвa дa имaш едно +12в, което е при положение бензин (предполaгaм бял или жълт), едно положение +12 нa гaз - предполaгaм зеления.
Имaш и един кaбел, който е импулси от бобинaтa...
Всъщност ти искaш дa изскубеш копчето и дa сложиш обикновено Ц/К?
Червения - зaхрaнвaне и виж отпред кaкво отивa до релето, което изключвa бензиновия инжектор и до бобините нa гaзовия клaпaн и изпaрителя... толкоз
Трябвa дa имaш едно +12в, което е при положение бензин (предполaгaм бял или жълт), едно положение +12 нa гaз - предполaгaм зеления.
Имaш и един кaбел, който е импулси от бобинaтa...
Всъщност ти искaш дa изскубеш копчето и дa сложиш обикновено Ц/К?
Червения - зaхрaнвaне и виж отпред кaкво отивa до релето, което изключвa бензиновия инжектор и до бобините нa гaзовия клaпaн и изпaрителя... толкоз

Благодаря колега,като се пооправи малко времето ще се заровя в кабеляците 

Върни се в “Автогазови уредби”