Газова уредба за пасат моно

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Газова уредба за пасат моно

Мнениеот kr1s0 » Сря 26 сеп 2012 23:28

Здравейте колеги,цяла вечер прекарах в четене по форума за слагане на газ,а мен ме притискат обстоятелствата,защото с този бензин колата не мога да я храня.
Пасата е Б3, 1,8 с код RP.Градско ми дава със спокойно каране 8,5 - 9,до морето я засякох под 7.Перфектна е откъм вървене,празен ход,няма заглъхвания,но искам да сложа газова уредба.
Ясно е ,че ще бъде втора употреба,но ако намеря турска газова уредба (с турски изпарител,мисля,че другото не е от значение) проблем ли ще ми бъде ?
Или ако си намеря бутилка,и взема един нов турски изпарител,вместо италиянски на ловато или брц какво ще стане ?
Въпросът ми е да се вместя до 200лв. с монтажа и всичко,защото нямам и много средства на този етап. :bishop
Откъм този мотор имам ли проблем и нужда да залъгвам компа за показанията на ламбда сондата или нещо друго ? :roll:

Също така ако намеря някаква газова уредба,и отида да я огледам какво мога да й видя ако е свалена вече?

Благодаря на тези,който ще си направят труда да отговорят. :да:
Ако някой намери тема с отговори на въпросите ми,и е дискутиране нека я даде,защото може и вече от многото взиране и търсене да съм пропуснал нещо.. :lol:

cakovia
Автомобил:
Двигател:

Re: Газова уредба за пасат моно

Мнениеот cakovia » Чет 27 сеп 2012 8:00

С турски изпарител ще гори една идея повече газ,но пък са евтини- волтран нов е около 45-50 лв.
Бутилка втора ръка около 40-50 лв за 30-35л с повечко късмет може да е с евро-сонда на нея.Отделна цена за нова турска евро-сонда 55-60 лв.Плочка смесител за газта м/у 10 и 30 лв.Копче превключвател с реле време 5-15втора ръка тръбите желателно е нови(не им знам разценката)Тука вече идва монтажа който варира м/у 50 и 100 лв и после следва заверяване на паспорта който трябва да има бутилката към новия собственик и автомобил от 15 лв нагоре.Надкачихме малко бюджета но ако се мопнтира при при някой познат домашен майстор ще излезе по евтино,а цените който съм дал са ориентировъчни.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Чет 27 сеп 2012 21:37

Колеги днес присъствах на монтирането на газта на един приятел,та доста неща ми се изясниха,но имам въпрос относно плочката за мен (Рп двигател) с какви скосявания и вътрешни,външни диаметри трябва да е ?Четох във форума,че трябва да се изчисляват по формули и такива неща..
Трябва ли като отида в газаджийски магазин да гледам за нещо специално като кажа да ми дадат плочка за моно инжекция ? :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 27 сеп 2012 21:41

В газаджийския магазин ще отворят тефтера, ще се почешат умно по главата и ще ти дадат някаква плочка, каквато им е по каталог. Плочката е едно от нещата, които биха спомогнали за приличен разход и динамика на колата, но за съжаление нещата не се изчерпват само с нея :beer
Имаше тема писана от колегата Dobromirski за настройки на АГУ. Няма да е лошо да метнеш едно око. Човекът го е написал доста разбираемо и сбито, без излишно да разпъва локуми. За съжаление вече е в дизеловата секта и предполагам хич не му се занимава с газаджийски истории - както се казва минал е вече по тоя път mhihi
Лично моята истина за АГУ и коли с двигатели като твоят е максимално голямо предварение + отговарящото за добра динамика количество газ. Тогава разходът и динамиката на колата са в доста добро съотношение, според мен. :beer

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Чет 27 сеп 2012 22:24

viewtopic.php?t=118511
намерих темата :beer

Нещо специфично свързано с плочката освен размери има ли ?
Този дифузьор или както се казва там ,където седи на скосението днес на плочката беше пластмасов,нормално ли е това ?

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Съб 29 сеп 2012 22:11

колеги днес взех газова уредба от колега от форума.ловато е, с бутилка 25литра.всичко си има в комплекта даже и клапан за бензина,който няма да ми нужен,защото аз по електрически път ще спирам бензина нали ? На него му е трябвал ,защото е бил с голф мк2 1,3 карбуратор ,доколкото ми каза той.

и въпрос относно филтъра на газовия клапан:освен самия филтър вътре какво друго да сменя по системата? (мембраните са сменяни преди 2години,ще се доверя на човека,ако имам проблеми чак тогава ще ги занимавам тях,също така ел.клапана на обогатителя е сменян скоро на изпарителя)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 30 сеп 2012 7:00

Съветвам те да смениш и мембраните - така и така още не си го сложил на колата. Не е чак толко скъп ремонтният комплект. Щото дори да предположим, че са на 50% (ако изобщо такова понятие има при мембрана), то ако ти се наложи след месец, два, три да ги смениш съм сигурен, че ще си кажеш "пуу да се е@а защо не ги смених, когато не беше монтиран на колата". От друга страна пък може да смениш и здраво с ново, но ако искаш да си спокоен и сигурен, че поне година-две няма да го мислиш - направи го.
Отделно си смени и въздушния филтър на колата, за да може да я настроиш с чист филтър.
За спирането на бензина - да, можеш и помпата да спреш, можеш и дюзата. По твой избор.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 30 сеп 2012 7:50

Спира се винаги дюзата
По желание може и помпата. За моно е грехота според мен да работи.

Не пипай изпарителя. Ако има нужда от ремонт, то ще си покаже. Демонтажа на един изпарител и то сложен в пасат е елементарно. Не говорим за съеьинител.примерно...

Отделно изпарителя не е само мембрани. Смяната им не означава че става нов!

dino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dino » Нед 30 сеп 2012 15:55

Здравей колега, аз съм с Пасат като твоя - 1.8, 1989 год, РП мотор. Сменял съм изпарителя преди около 3 години. Сега е Ловато втора употреба взех един. Старият вече му забравих марката ( беше много неизвестна за мен). Тороидална бутилка ( моята е комби). Извънградско ми харчи 7.5-9-10, зависи как я карам. Като цяло съм доволен. На бензин почти не карам. Успех при теб!

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 30 сеп 2012 22:08

Благодаря за съветите,от прочетеното в една тема за спирането на помпата оставам пак в брутална дилема mhihi
Едни казват,че бензина ебава помпата,като изветрее,други ,че като си върти горивото си е същото както докато си я шофирам на бензин...ще полудея..не ми се губи помпата,заради газовата уредба death

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 30 сеп 2012 22:25

Каква дилема, разсъждавай с главата си! За чий ти е помпата, като работи на газ колата? Какво ще се прецака от неработене? Като седи колата на паркинга, кое е по-различно за бензиновата уредба - нито помпа, нито дюза работи - също като движение на газ. Спирай помпата, за да й удължиш малкото оставащ живот, а също и да избегнеш пикаенето на дюзата и всички последствия от това.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 30 сеп 2012 22:41

За пикаенето съм съгласен,но като не използвам бензина ,който е в резервоара толкова често респективно няма и да наливам често.Това седене на един и същ бензин в резервоара води до

7. Включена или изключена бензинова помпа

Личното ми мнение!!!
Никога не прекъсвам бензинова помпа (единствено при изрично желание на клиента) заради смолистите ни бензини - при оставяне в покой по-продължително време на бензина, от него се утаяват разни смоли, които задръстват инжектори, горивопроводи, самата бензинова помпа и Т.Н.
След като бензиновата помпа е проектирана за автомобила, работещ на бензин да изкара Х км, то тя би трябвало да ги изкара тези Х км и на газ - има си връщащ бензин, поради което бензина просто циркулира - същото се случва и когато бензина е в режим на принудителен празен ход, когато инжектора/ите е/са затворен/и

Ето теми по въпроса:

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=45690
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=15251
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=13081

това ме колебае

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 30 сеп 2012 22:52

Всеки има право да пише каквито си иска глупости...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 30 сеп 2012 23:09

циркулирайки, бенизина се загрява,а оттам и изпарява много повече,
резултата се някаква течност миришеща на разтворител за боя, силно корозивна за гума и пластмаса
за моно е безумие да не се спре. 100 хил на газ навъртях на ендо моно, със спряна помпа- редовно каране и на бензин по малко- никакви ядове ни с помпа, ни с дюза. Помпата бе спряна

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 01 окт 2012 18:26

Колеги от този каталог коя е плочката за моно-инжекциона ми?

На мен ми приличат най-много тези ,които са с описание "Bosch" ?

http://shop.msmgas.com/bg/catalog/sort: ... c/grp:570/

например тази с диаметър 30мм. http://shop.msmgas.com/bg/catalog/artdetails/id:1820

:roll:

Върни се в “Автогазови уредби”