Мисля че имам "Проблемче".....

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
zaprity
Автомобил:
Двигател:

Мисля че имам "Проблемче".....

Мнениеот zaprity » Чет 08 апр 2010 11:36

Здравейте колеги имам пасатче 1.8 20V 97г.преди около 8-9 месеца си сложих газов инжекцион и от тогава ми почнаха проблемите!Значи първо Разхода ми беше перфектен някаде 8,5л 'газ' не повече,после след няколко месеца се качи на 10-11л.Ноември-Декември ми стана разхода 16 и....л и аз се хванах за главата.... А и отделно като сложа 10л бензин ми сваршва някаде за един месец при положение че не я карам на бензин а само я паля и изчаквам да загреее и да прехварли на газ,а това са някаде от 2 до 4 минути макс. А сега в момента разхода ми е накаде около 13 и нещо! Ходих при майсторите където ми слагаха инжекциона направиха някви нови настройки и сега пак е на същтия хал... Ходих и на Елкон и там ми казаха че колата си работи перфектно на бензин... Само немога да разбера защо харчи толко много бензин при положение че само я паля на бензин.. Дайте някакви савети колеги относно разхода на газ и бензин? Ще сам ви безкрайно благодарен ако ми окажете помощ. Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: Мисля че имам "Проблемче".....

Мнениеот Каспър » Чет 08 апр 2010 18:52

Аз мисля, че 10литра бензин на месец е нормално. И при мен е толкова, а съм с по-малък мотор. Казваш 3-4 минути, но не забравяй, че те са на студен мотор. Тогава сместа е по-богата и отива повечко бензин. На твоя мотор около 8.5 газ, ако говорим само за градско ми се струва невероятно. Разхода който ти дава сега, около 13литра, според мен е по-нормален за този мотор сложен в Пасат. Все пак с ГИ е нормално (не е задължително) разхода да е по-висок с литър, два от бензиновия.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 09 апр 2010 20:08

зимата е студено => колата загрява по-бавно и харчи повече бензин от лятото просто защото повече време работи на бензин, нормално е, а относно разхода на газ, 13 на 100 градско ми се вижда напълно нормално.. извънградско може и под 10 да паднеш... засичането не го прави по компа на колата защото там показва по-малко (все едно е разход на бензин)...

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 10 апр 2010 14:03

И при мен отива около 20лв бензин на месец само от палене (ежедневно градско) и малко работа на празен ход. И мои приятели с други коли пак толкова им харчи.

Върни се в “Автогазови уредби”