Метан От къде в София, Къде има станции за метан в СА

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
dieselfan
Автомобил:
Двигател:

Метан От къде в София, Къде има станции за метан в СА

Мнениеот dieselfan » Пет 05 май 2006 16:24

Интересуа ме къде в София има станции за зареждане с метан (колко на брой) и има ли някъде близо до Овча Купел или Цариградско шосе.

Вярно ли че има опашки от таксите по тия станции ?

Мислих мислих и реших метан да бъде ...все пак това комби за какво е :dance:

а и да не забравя една бутилка (като за комби) до колко далече (КМ) може да те закара

Изображение

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 05 май 2006 16:34

Колко голяма бутилка и с какъв двигател си? Какъв ти е средния разход в момента? И с този ник, да не си с дизелов мотор, че там става доста сложно с метана?

Потребителски аватар
dieselfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dieselfan » Пет 05 май 2006 16:56

не не съм само ника ми е такъв

Иначе 2.0 i 16 V 136 k.c. 10/100 разход Еcotec , Комби 1997-ма

Последна промяна от dieselfan на Пет 05 май 2006 16:57, променено общо 1 път.

vladovl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladovl » Пет 05 май 2006 16:57

Ето тук може да се запознаеш по подробно с нещата с метана:
http://petrol.netbg.com/?act=serv&pid=14

А ето каде в БГ има метанстанций и адресите им :
http://www.avtometan.com/bg/index_bg.html

И аз сам решил да слагам метан след 1 седмица и ходих 4-5 пати на тая в Дружба да видя дали има много коли- пезултата 4-5 максимум х 3 мин на кола за 15 мин зареждаш.
Относно бутилките -напражи си сметка от парвия линк.Аз мисля да сложа една 30л за 100км тежи 30кг.
Ако ще слагаш повече бутилки трябда да се погрижиш да не клекне отзад.
За моита кола Г3 АЕК 1.6 ще излезе всичко 825лв.
Това е което знам. Надявам се да сам ти бил полезен. На мен ми струваше много лутане по сервизи и метанстанций :)

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 05 май 2006 17:30

@dieselfan
Ако си се насочил към една голяма бутилка, се приготви психически и за една голяма цена. Аз съм с една 80л. бутилка и за нея се ръснах 1100 лв. (само бутилката). Можеш да жертваш комбито и да сложиш 2бр стандартни 54 л., които вървят по около 400 лв. или една 50л и една 40л. В никакъв случай не падай под 80-те литра, ако не въртиш само градско.
@vladovl
Благодаря много за линка с адресите!
Един съвет - забрави за идеята с 30л бутилка! Сам си смяташ разхода, че ще е макс 100 км (градско доста се съкращава този пробег) а виждаш колко са разпространени, поне за момента станциите. Зареждането всеки ден е доста досадно, а за чакането да не говорим.
АЕК-то не беше ли с пластмасови колектори?
Кой ти сметна тези 825 лв? Към 500-650 лв е само свесен кит ( в горната граница с ламбда контрол система). Бутилката незнам на колко си я смяташ. Оттам имаш и адванс процесор, ограничител на въздуха, емулатори (ако не си с контрол система), монтаж, узаконяване и тя стана ... Всички сервизи като ги питаш за цена и почват с някакви смешни цифри, но поискаш ли крайна цена или дойде ли момента за плащане и се започва.

vladovl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladovl » Пет 05 май 2006 17:40

АЕК е с метални колектори.
Аз правя по 70км мах на седмица градско и пътувам до Кюстендил на 90 км от София т.е. 1 зареждане тука в СФ и едно в Кн. Мисля 4е ще ми е екстра 30 литра.
А за цените от миналата седмица са вдигнали 30литровата бутилка от 250 на 350.
В тези 825 влиза узаконяжането (25лв) ,ноо без предпроцесор и др.
Ходих и на сервиза срещу метанстанциата ж Дружба - Цената е 1450 за мен :(
Дали може да мина без предпроцесор и Другите истории :roll: :?:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 05 май 2006 17:49

Можеш естествено, но при положение че не те притеснява спад в мощността от порядъка на 25%.

А при толкова малък пробег защо искаш да слагаш метан? Сложи си пропан-бутан и за половината пари ще можеш да си направиш уредбата като хората, без да икономисваш толкова неща по нея.

Потребителски аватар
dieselfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dieselfan » Съб 06 май 2006 0:18

да пропан бутанa инжекцион може ли да се конкурира по икономичност с метана ?

аз правя по 50 км на ден Градско

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Съб 06 май 2006 8:27

има една станция мисля че за сега е най-голямата за метан от надлез надежда се завива надоло по воена рампа и само направо и е от дясно

zealot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zealot » Чет 25 май 2006 21:38

Повече от месец голфа е на метан
уредбата е 1150 лева - поне на мене толкова пари ми зеха и доколкото разбрах не ми напраиха никаква отстъпка ама другия месец ще им направя една инспекция на сервиза
общо взето сам адски доволен от уредбата и поставянето и вървежа на колата. за един месец направих 3300 км и нямам никакви забележки
бутилката ми побира 7 кг метан - 7 кинта ми е пълно зареждане като с него минавам към 145-165 км градско каране. Зареждам само на Военна рампа - братчеда е бакшиш и от него знам че колонките на Военна рампа са по-нов модел и вкарват под по високо налягане метана или нещо от сорта и било по добре там да се сипва метана.
иначе препоръчвам ви сервиза дето аз сложих метана.. както казах нямам никакви забележки - намира се на бул Европа посока център - околовръстното, след орион то дясната страна.
П.С.
абсолютно нищо не разбирам от коли.... знам как се сипва газ и бензин и правя по 100 км на ден.... на технически въпроси не отговарям за да не изръся някоя глупост и всички да се смеете 8)

Потребителски аватар
spa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spa » Пет 26 май 2006 0:43

vladovl написа:АЕК е с метални колектори.
Аз правя по 70км мах на седмица градско и пътувам до Кюстендил на 90 км от София т.е. 1 зареждане тука в СФ и едно в Кн. Мисля 4е ще ми е екстра 30 литра.
А за цените от миналата седмица са вдигнали 30литровата бутилка от 250 на 350.
В тези 825 влиза узаконяжането (25лв) ,ноо без предпроцесор и др.
Ходих и на сервиза срещу метанстанциата ж Дружба - Цената е 1450 за мен :(
Дали може да мина без предпроцесор и Другите истории :roll: :?:

Ако правилно съм изчислил правиш към 12000км годишно. С този пробег ще ти е необходимо поне 1.5-2 години за да избиеш метана. Като сложим и другите разходи по-подръжката ... Дали е удачен избор. Да не говорим, че натискат да се вдигне метана. След някоя и дргуга година изтича преференциалния договор за цените с Русия и тогава ??? Нека някой ме поправи ако греша.

Върни се в “Автогазови уредби”