Пълнене на газ,повече литри от бутилката?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Пълнене на газ,повече литри от бутилката?

Мнениеот gadniqt » Нед 25 апр 2010 21:36

здравейте,може ли в газова бутилка от 25 литра да се вкара повече от 25 литра газ :)?
Проблема,е че в празна бутилка зареждам газ в Петрол и гледам, че отива на 25 литра газ и се смея на момчето, което зарежда и му казвам, че бутилката ми е 25 литра и от одавна трябва да е изключила колонката,а тоя нагъл и ми е спира на 25 литра и ме пита дали искам още да ми зареди :bishop . Въпроса май е ясно,че няма как да ми вкара повече,но ме интересува къде да подам жалба,че не ми се иска да съм поредният прецакан.

Ka6iKa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пълнене на газ,повече литри от бутилката?

Мнениеот Ka6iKa » Нед 25 апр 2010 21:53

и на мен ми сее случвало с 15% повече да хване :laser :seeex :seeex :seeex

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Нед 25 апр 2010 22:00

Ka6iKa написа:и на мен ми сее случвало с 15% повече да хване :laser :seeex :seeex :seeex

Ами според мен са те прецакали и теб,газта е в течно състояние и едвали и под налягане да вкарат близко до максимума,а на мен искаха и повече от максимума да ми вкарат...някакси не ми се връзва с физиката :)

Да не говорим,че си има защити да изключи на 80% от макса .

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 25 апр 2010 22:06

по принцип ботилката се пълни 80 % ако всичко ти е наред ,иначе никои неможе да изчисли точно 25 литра като се произвежда или е малко под 25 тоест 24 или е 26 в наи лошия случаи ,но неможе примерно ако се води 25 литра да ти сложат 30 това си е безобразие ,на предната ми кола беше 25 почти на всички бензиностанции ми слагаха 25 литра и 300 грама само на една петролска събираше 25 и 700 но пък от там мми гореше по малко с около 1 литър на 100 километра и все още си зареждам от там така че са те метнали здраво,при следващия такъв случаи изчакаи да спре колонката изкараи си паспорта на бутилката и извикаи управителя да обясни тои как стават нещата ,а е хубаво и да звъннеш на защита на потребителя и на даначните да видят за какво иде реч . на такива мошенници не се прощава лесно

GT limited edition
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GT limited edition » Пон 26 апр 2010 15:37

williams_vn написа:по принцип ботилката се пълни 80 % ако всичко ти е наред ,иначе никои неможе да изчисли точно 25 литра като се произвежда или е малко под 25 тоест 24 или е 26 в наи лошия случаи ,но неможе примерно ако се води 25 литра да ти сложат 30 това си е безобразие ,на предната ми кола беше 25 почти на всички бензиностанции ми слагаха 25 литра и 300 грама само на една петролска събираше 25 и 700 но пък от там мми гореше по малко с около 1 литър на 100 километра и все още си зареждам от там така че са те метнали здраво,при следващия такъв случаи изчакаи да спре колонката изкараи си паспорта на бутилката и извикаи управителя да обясни тои как стават нещата ,а е хубаво и да звъннеш на защита на потребителя и на даначните да видят за какво иде реч . на такива мошенници не се прощава лесно

Твърдо подкрепям колегата ... ако се дигне поне малко джангър покраи този проблем МОЖЕ да се стреснат за следващия път ... :roll: :wink:

Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chakarov » Пон 26 апр 2010 16:07

Ох, де да можеше така и при метана! Там всеки лъже и маже! При бутилка 15кг ми сипваха с месеци наред 16 и нещо. После се оказа, че доста са ме лъгали и смених метан станцията. Уж имало стандарт на налягането - 220 атмосфери максимум. Не можеш ги хвана изобщо!

ivan_vitkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_vitkow » Пон 26 апр 2010 16:16

И моята бутилка е 25л и събира 26,5-26,6л. Явно е по-голяма от стандарта или всички газаджий лъжат еднакво. От 3 години винаги, на всички газстанций събира толкова.

tucow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tucow » Пон 26 апр 2010 18:21

Пропан- бутанът в нормално състояние е газ и какъв обем ще заеме в бутилката зависи от налягането на колонката, с което ти пълнят колта. За разлика от течностите, газовете променят многократно обема си ако са под налягане. Ето защо много по- коректно би било на газстанциите да се зарежда в килограми (както е при домакинската газ). Освен това газовите бутилки са винаги малко по- големи от това, което пише в паспорта им. Не е нормално бутилка, която трябва да събира 25 литра газ да събира 26 примерно. Това означава, че клапана за спиране на газта в бутилката не работи ! Той би трябвало да спре пълненето още на 20 литра някъде. Вместо това се напълва на максимум, което нищо чудно при теб да е към 26 литра.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 26 апр 2010 18:40

Аз до какъв извод съм стигнал.35литра бутилка имам и следя манометрите на бензиностанциите.
ОМВ-от празна бутилка до пълна - 32-33литра при 12-13бара(май така се води)Сега зареждам само на ОМВ,защото най-добре се чувства колата.
Шел- от празна бутилка до пълна - 39литра при 15бара.

Забелязал съм че на шела винаги е 15 или 16,а на ОМВ-то никога не е било над 13(средата между 10 и 15 :roll: )

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Пон 26 апр 2010 18:54

tucow написа:Пропан- бутанът в нормално състояние е газ и какъв обем ще заеме в бутилката зависи от налягането на колонката, с което ти пълнят колта. За разлика от течностите, газовете променят многократно обема си ако са под налягане. Ето защо много по- коректно би било на газстанциите да се зарежда в килограми (както е при домакинската газ). Освен това газовите бутилки са винаги малко по- големи от това, което пише в паспорта им. Не е нормално бутилка, която трябва да събира 25 литра газ да събира 26 примерно. Това означава, че клапана за спиране на газта в бутилката не работи ! Той би трябвало да спре пълненето още на 20 литра някъде. Вместо това се напълва на максимум, което нищо чудно при теб да е към 26 литра.

Ами принципно спира да зарежда към 21-ят литър,според мен не ми е прецакана газовата. Пък и тоя ако не го бях спрял незнам колко над 25 литра щеше да зареди.

tucow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tucow » Пон 26 апр 2010 20:07

gadniqt написа:Ами принципно спира да зарежда към 21-ят литър,според мен не ми е прецакана газовата. Пък и тоя ако не го бях спрял незнам колко над 25 литра щеше да зареди.

А Засече ли колко километра мина след това зареждане? Възможно е колонката да е вкарвала газ с по- голямо налягане, което да е преодоляло налягането на предпазния ти клапан и да са ти натъпкали бутилката до максимум. (и на мен ми се е случвало). Но тогава би трябвало да минеш повече километри, ако не е така, значи просто са те прецакали! :horror:

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Вто 27 апр 2010 0:08

Момчета вие сте добре аз при 26 литра бутилка ми събра 31.65лв миналото лято на около 80стотинки газта mhihi

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 27 апр 2010 6:58

Ако "заседне" поплавъка(повреда и не затвори на 80%),което е опасно
може да събере до пълния обем на бутилката.Ако е така ще го направи пак и трябва да се ремонтира.Ако е единичен случай си е чиста измама.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Вто 27 апр 2010 7:25

за това колеги в багажника си носете картан и пера и ако откажат да ви обърнат внимание или се направят на интересни че не ги интересува че са ви излъгали ги линчуваите .катран и после пера и да ходят като чучала да ги вземат мътните .Проклети мошенници

Потребителски аватар
D@nkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот D@nkata » Вто 27 апр 2010 11:29

Колеги, аз също съм попадал на такива измами. Бутилката ми е 30л. До сега не съм зареждал повече от 25 л.Зареждал съл на повече от 20 различни бензиностанции и никога не съм зареждал повече от 25л. На Лук Оил който се намира след Пазарджик в посока към Магистралата ми сложиха газ за 27.6 л

Върни се в “Автогазови уредби”