Монтаж на газова уредба на голф ГТИ - Вече е с газ!!!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Монтаж на газова уредба на голф ГТИ - Вече е с газ!!!

Мнениеот astragt » Вто 23 май 2006 14:14

Бях в сервиза в княжево. Действително човека изглежда изключително точен. Цената, която ми каза е 480 лв. + 20лв. за ключ със индикация за количество газ + 60лв. за емулатор ако се наложи /на мен ми се иска май да сложа за да е сигурация всичко/.
Смесителя е комбиниран тип с клапа ако гръмне да избие от там.
Тук четох, че по-добре да се сложи Ланди Ренцо изпарител. В сервиза ми казаха, че практиката им покава, че с Ловато се получава най-добри резултати като разход. Иначе за същата цена може и БРЦ да се сложи.
Какво мислите? В понеделник мисля да я газифицирам, но още се чудя относно изпарителя. Иначе 40 литрова пура пасва идеално отзад.
Ако се сещате за някоя тънкост, която може да изпусан, моля кажете!Само да добавя, че е ADY двигателя 2.0 115кс.

Последна промяна от astragt на Сря 31 май 2006 8:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Вто 23 май 2006 22:27

ами колегите с такъв мотор да ти дадат съвет.

аз мога да кажа в моя случай до 2 дена ще го свалям мойто (рекламация) разхода не падна под 17 и нямам файда да карам на газ да не говорим че се едно карам голф 90-100 коня макс на газ

газовото е Ланди Ренцо със защити мащити, изпарителя някъв готин и той ама явно за такава кола Газов инжекцион е единствения вариант!

а и да ти кажа може чест да получаваш въпроси "как може на такава кола газово като искаш икономично земаш 1.4 -> 1.6" свиквай да ги игнорваш такива...

аз оня ден като ходих за последен тест майсторите слагаха на А3 АБТ 1.8 турбо газово и на Е класа 2-3 годишна газово ... интересно ми е на тях дали им ги задават тия въпроси

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 23 май 2006 22:31

най-новата Е класа има 5 бензинови двигателя, единия от които е на ГАЗ!!! :wink:

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Re: Монтаж на газова уредба на голф ГТИ

Мнениеот driver » Вто 23 май 2006 22:37

astragt написа:Бях в сервиза в княжево. Действително човека изглежда изключително точен. Цената, която ми каза е 480 лв. + 20лв. за ключ със индикация за количество газ + 60лв. за емулатор ако се наложи /на мен ми се иска май да сложа за да е сигурация всичко/.
Смесителя е комбиниран тип с клапа ако гръмне да избие от там.
Тук четох, че по-добре да се сложи Ланди Ренцо изпарител. В сервиза ми казаха, че практиката им покава, че с Ловато се получава най-добри резултати като разход. Иначе за същата цена може и БРЦ да се сложи.
Какво мислите? В понеделник мисля да я газифицирам, но още се чудя относно изпарителя. Иначе 40 литрова пура пасва идеално отзад.
Ако се сещате за някоя тънкост, която може да изпусан, моля кажете!Само да добавя, че е ADY двигателя 2.0 115кс.

Моята кола е GTI 2Е и от близо година карам на газ и сериозни проблеми съм нямал. Разхода си го бива, но ми е по-изгодно да карам на газ отколкото на бенц. Изпаритела ми е BRC и газовата ми излезе 460 лв. без емулатор на ламбдата, а с някакво реле което ресетва компа при изгасяне и палене на колата.

Разхода:

зимата 16-18/100 км. - градско на къси разстояния
лятото 12-14/100 км.

извън града в зависимотст от карането - 9-10/100 км.

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Сря 24 май 2006 13:29

Driver аз съм горе долу на същия разход ама не виждам смисъл да седя на газ?? то като сложиш и бензина да палиш всеки път колата и то си идва почти същото?

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Сря 24 май 2006 13:31

Kashon написа:Driver аз съм горе долу на същия разход ама не виждам смисъл да седя на газ?? то като сложиш и бензина да палиш всеки път колата и то си идва почти същото?

а тая разлика зима - лете не е ли доста голяма при теб?? разбирам литър да падне ма при тебе идва 3-4 литра? все пак зимата като си на смукач си на бензин?

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 24 май 2006 14:15

Ключа ми не е автоматичен и си паля на газ дори и зимата. Колата ми седи в гараж и паленето на газ не е проблем. На бензин карам само да си покача за малко адреналина. :horror: :D

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 24 май 2006 14:16

Kashon написа:
Kashon написа:Driver аз съм горе долу на същия разход ама не виждам смисъл да седя на газ?? то като сложиш и бензина да палиш всеки път колата и то си идва почти същото?

а тая разлика зима - лете не е ли доста голяма при теб?? разбирам литър да падне ма при тебе идва 3-4 литра? все пак зимата като си на смукач си на бензин?

Разликата е голяма, защото взех да зареждам САМО от бензиностанции OPET и разхода ми падна драстично!

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Сря 24 май 2006 15:26

spam ех, жалко...единствения форумец, който да се пробва да кара на газ АБФ и се отказа :( а беше толкова уверен...
все пак аз още в началото ти казах да си караш на бензинец :)

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Сря 24 май 2006 19:49

И аз сложих газ онзи ден :oops: ,
Пък ще видим.
Lovato без никакви екстри.

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Чет 25 май 2006 8:19

Plarol написа:И аз сложих газ онзи ден :oops: ,
Пък ще видим.
Lovato без никакви екстри.

Колега, дай малко инфо относно монтажа. Къде го извършиха, доволен ли си, на първо четене как се държи? Колко парички ти излезе?

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Пет 26 май 2006 2:56

astragt малко инфо :D

Монтираха ми я в Надежда ул.Христо Силянов №71.На първо четене съм доволен макар че не съм разбрал разхода още :oops: .След монтажа сипах на Shell 15лв в момента съм минал 110км и чакам да спре.Просто тази седмица бях в застои.За сега се държи добре,малките обороти са стабилни , за вървежа , спъна се малко но така е :lol: .Бутилката е тип резервна гума BRC , само тя е втора употреба,изпарителя Ловато до 90KW (мисля си че за мен е малък но ще видия,ако трябва ще го сменя) , ключ автоматичен BRC , смесителя обикновен - вградиха го в съединението м/у филтъра и колектора , сложиха и предпазна клапа на кутията на филтъра.Общо 460 лв.Ако това с индикатора е вярно цената която са ти обявили е добра.

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Пет 26 май 2006 8:35

Thanks! :)

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Нед 28 май 2006 17:55

Минах 160км с 15лв при смесено каране.Утре пълня до горе :D

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Пон 29 май 2006 8:21

Plarol написа:Минах 160км с 15лв при смесено каране.Утре пълня до горе :D

А емулатори на дюзата и на ламбда сондата сложиха ли ти? Също знаеш ли как и къде са ти сложили клапи ако кихне да избие? На мен ми предлагат на самата плочка, а съм виждал и решения с клапа на кутията на въздушния филтър.
А и каква цената ти излезе всичко?
Днес ще ходя да монтирам и аз в Княжево.

Върни се в “Автогазови уредби”