Сама се форсира ??

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Сама се форсира ??

Мнениеот dready » Чет 25 май 2006 18:00

Става доста рядко но когато изключа от скорост и колата сама се форсира до кум 2000/2300 оборота ,като съм гледал много пъти дали не закачам педала на газта ??? Помагаите тая кола вече съвсем откачи.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 25 май 2006 18:18

поне кажи кода на двигателя :shock . Кой очакваш да ти помогне така без данни?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 25 май 2006 19:13

Ама дреди, ти караш на газ бе момче, местя в Автогазови...
И има писано по темата, да знаиш :wink:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 13 юли 2006 10:06

колега реши ли проблема че и моята го прави същото

Потребителски аватар
passat 1.8 adz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat 1.8 adz » Сря 06 сеп 2006 15:56

И аз има такъв проблем. Аз съм с Пасат 1.8 моно ADZ-двигател. Към 2300 оборота по надолнище (на моторна спирачка) сам си увеличяава оборотите до към 3000 и после сам си ги сваля. Друг вариант да се свалят е да подадеш малко газ. Ако изключа от скорост - вдига си ги, после ги сваля и товае. Винаги го прави на приблизително еднакви обороти и ми къса нервичките. С нова газова Ловато-електрическо, нов възд. филтър и свещи е. Някъкви идеи?

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Сря 06 сеп 2006 15:58

Типичен проблем на побърквация на компа. Откачи акумулатора за 1 нощ и ще се оправи за около 100 км. Ако се оправи ходи да ти сложат емулатор, или да ти сложат ресет-вачка на компа.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 07 сеп 2006 8:35

виж тампона на инжекцията при мен беше това отдавна го оправих някаде бях писал
сега всичко е 6

Потребителски аватар
martinpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinpetrov » Чет 07 сеп 2006 14:46

ПРОВЕРИ И СТЪПКОВОТО МОТОРЧЕ НА МЕН МИ ГО ПРАВЕШЕ СЪЩОТО И СЕ ОКАЗА, ЧЕ КОГАТО СТЪПКОВИЯ НЕ РАБОТИ СЕ ПОЯВЯВА ТОЧНО ТОЗИ ПРОБЛЕМ С ФОРСИРАНЕТО

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Чет 07 сеп 2006 21:57

martinpetrov написа:ПРОВЕРИ И СТЪПКОВОТО МОТОРЧЕ НА МЕН МИ ГО ПРАВЕШЕ СЪЩОТО И СЕ ОКАЗА, ЧЕ КОГАТО СТЪПКОВИЯ НЕ РАБОТИ СЕ ПОЯВЯВА ТОЧНО ТОЗИ ПРОБЛЕМ С ФОРСИРАНЕТО

При мен го прави абсолютно всеки път между 2300 и 3000. Газаджията(Павката) ми каза че и на стария му голф който бил като моя го правел също било от стъпковото моторче, но само на газ. В една от темите се окза че на 3-ма с ADZ мотори го прави това. А може и да си прав че когато се е здухало стъпковото да го прави тоя номер. На мен на газ ги държи добре оборотите ама на бенз са леко нестабилни а като включа и консуматри .......

Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Мнениеот Miteto » Сря 13 сеп 2006 12:52

На мен ми го прави това от момента, в който ми сложиха газова. Карам бързо или качвам баир и после си седи на 2000 оборота и не ги сваля докато не намаля или спра. Забелязах, че когато потокът на газта е усилен го прави винаги, когато е намален на мин почти не гоправи. На бенз не мърда. Ако измислите нещо ще се радвам да прочета решението на проблема:) Не е от стъпковото моторче(ако е от него и на бензин ще прави мизерии, ама не). Мисля, че компира се чуди кво е тва гориво или нещо такова

dms1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dms1 » Вто 19 сеп 2006 10:49

Драги колеги,
Прочетох внимателно написаното по въпроса за произволното увеличаване на оборотите на двигателя в режим на моторна спирачка. Аз карам VW Passat 3, 2 литра, пълен инжекцион, двигател 2E. Колата е на 13 години но върви много добре. Имам газова уредба BRC. Карам основно на газ. Паля задължително на бензин. А сега на въпроса: Щом купих колата веднага монтирах газ. Отначало всичко беше добре, но след около 8-10 месеца експлоатация се появи този ефект (самопроизволно нарастване и спадане на оборотите по време на каране и на празен ход НА МЯСТО). Отидох при мои приятели в един сервиз и те веднага свалиха въпросния байпасен клапан (при мен той е електромагнитен а не моторче, както се говори). Чел съм, че има и такъв тип, но не съм виждал. Промиха го с коресилин и бензин и го монтираха отново. Всичко се оправи. Проблемът бил в газта, която съдържала много добавки, които се отлагали върху
клапана и го заклинвали. От тогава редовно почиствам клапана и нямям никакви проблеми. Както се знае този клапан поддържа празните обороти и не трябва да оказва влияние на работата на двигатела при други режими. Така че препо-ръчвам най-напред да се провери дали клапанът е наред (идеално почистване, проверка на работата му, когато е свален чрез подаване на 12 V, а като се надуе не трябва да пропуска въздух - може съвсем малко). Друга проба, която ми идва на ум е: Да се свърже ключе, с което да се прекъсва веригата на клапана. Така по време на работа и най-вече в момента на проявяване на проблема ще може да се изключва и така ще се установи дали е самият клапан или нещо друго. Ако при изключване на клапана оборотите падат (ПО ВРЕМЕ НА ПРОЯВА НА ПРОБЛЕМА) това показва, че се упавлява неправилно от компютъра. Ако оборотите остават високи - механично блокиране. Може да има проблем и с въздушния дебитомер а също така и с потенциометъра на дроселовата клапа. Трябва да се измерят с ом-метър и се провери дали не прекъсват. Измерванията трябва да се правят много внимателно, за да не се повредят самите датчици. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ КОЛИТЕ СА ПРОЕКТИРАНИ ЗА РАБОТА С БЕНЗИН, И ЧЕ РАБОТАТА ИМ НА ГАЗ Е КЪРПЕЖ!!! Пишете за резултатите.

Успехи !!!

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Вто 19 сеп 2006 12:47

Колега мерси за споделения опит! Погледни тази тема ако не си я гледал в нея също се обсъжда този проблем:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=26291

Мисълта ми е че с колегите които сме говорили са с моноинжекция и при моното сме със стъпково моторче докато при пълната инжекция е по различно. В темата която ти пуснах един колега пише че е сменял стъпково моторче и няма ефект. Разгледай я пордробно там има повече фактти :wink:

Върни се в “Автогазови уредби”