Здравеите колеги,
Имам голф 3 1,4 монинжекция с газова уредба. Напоследък колата гаснеше когота натискам спирачки. Ходих при един газаджия и той направи следното нещо което малко ме притеснява:
Махна въздушният филтър. Там има 2 тръби за въздух. 1 за свеж въздух и една за топъл или изгорели газове не съм сигурен. Та тази 2рата за топлият въздух имаше клапа. Той измести тази клапа на студеният въздух което ме смути много и не разбрах каква роля играе това. Нокой може ли да помогне?
Приток на въздух в системата
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
като натиснеш спирачка и рязко спира притока на въздух...съответно се обърква сместа и няма достатъчно кислород да гори газта.....нещо такова е.....увеличил ти е притока на въздух.....но според мен не би трябвало да имаш такива проблеми.....карам същата кола на газ и за сега не съм имал такива проблеми!
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
Diyang моя е 1,6 моно, но не мислиа че това е от значение. Наистина проблема ти е с увеличения приток на въздух при ниски обороти и по голяма скорост. При мен това го прави при скорост от над 140, а пък аз нарочно съм запушил клапата на топлия въздух и сега лапа само студен отпред. Имай в предвид че колкото по студена е сместа т.е въздуха който влиза толкова е по-голямо КПД-то. Защото студения въздух е с малък обем и като попадне в цилиндрите при запалването на сместа се разширява т.е. ефекта на интеркулера. При теб майстора просто е заобиколил проблема защото с правилна настройка на сместа при нормална скорост(до 100-120км/ч) не би трябвало да ти гасне.
Върни се в “Автогазови уредби”