1. Дали ще има негативни последствия за двигателя и турбото?
2. Какъв разход дава?(джапанката ми е среден размер)
3. Bardolini или FOBOS?

calm написа:Взех го пасатора, но сега се замислям дали да му слагам газ. На 1.8 знам, че няма да има проблем, обаче с това турбо малко се притеснявам.
1. Дали ще има негативни последствия за двигателя и турбото?
2. Какъв разход дава?(джапанката ми е среден размер)
3. Bardolini или FOBOS?
calm написа:Сложих ФОБОС все пак.
calm написа:1300км. до сега и Фобос-а е екстра. Имало три режима на работа(добре че съм ученолюбив и зачетох книжката за експлоатация, че в сервиза това не ми го казаха)- нормален, икономичен и спортен. На икономичен ми даде 10 и нещо, като рядко съм падал под 130км/ч. Една идея по-спъната е колата, обаче трудно се забелязва. Пробвах и спортен режим. Удоволствие е да я караш, разлика с бензин- никаква по вървеж, обаче разхода е14/100. Остава да пробвам разхода и на градско.
Малко в страни от темата- не зареждайте на Лукойл в Старо Оряхово. Персонала е супер смотан и задръстен, изграден от застаряващи бензинджийки и куха лейка сложена за касиер. Просто нямам думи. Толко редко тъп и смотан човек рядко съм виждал.
Elektrik написа:calm написа:Здрасти колега,
да те питам каде и за колко пари си сложи таязи екстра. Аз съм със същия мотор и ми обясняват, че трябвало някакви допълнителни неща да се монтират заради турбото, което щяло да оскъпи цаната със още 250-300 лв...![]()
calm написа:1230лв. ми взеха/с вкл. бутилка на резервната гума/ http://www.eurogas-bg.net/price_gas_injection.php това е сайта на сервиза, има карта. С леки забележки съм по монтажа и разясненията. По- късно мога да допълня, че бързам.
Допълвам:
1. От начало ми искаха допълнително 30лв. за някакъв датчик с диоди, който показва колко газ имаш. Идеята ми се стори куца, щото светлината от зелени диоди ще ме дразни когато карам на тъмно и отказах. В последствие, като отидох да си взимам колата, видях, че панелчето от което се управлява газовата си има опция да показва колко газ имаш (0;1/2;1). Представям си за това да бях дал 30 кинта. Както и да е- или не работи, или не са направили каквото трябва за да работи.
2. Капака на двигателя(пластмасовия) баба ми по- хубаво щеше да го отреже с ножицата с която стриже овцете.
3. При въпрос за обслужването, ми беше обяснено, че филтрите "по принцип" се сменят на 10к км., но не е задължително, могат да изкарат 12-13, та дори 15к. СМЕШНО е това твърдение поради газта която се продава и най-вече заради цената на филтрите- около 20лв. със смяната им. Както казах по- горе в темата, добре че чета книшките, та "основание за отпадане на гаранцията е не навременна смяна на филтрите- до 10 000км.". Или аз го разбирам така: казват че няма проблем, обаче като се появи- "ами пич не си сменил филтрите- са гаранцията не покрива ремонта". И поради тази причина си мисля, че дават 2години гаранция или 100к км. с надеждата много хора да направят грешката да не обслужат ГИ.
4. Шефа е пич, но майсторите се държат така, все едно знаят как се е създала вселената, а ти трябва да завиждаш за тая работа![]()
5. Не ми казаха за режимите на работа. Трябваше аз да се светна че ги има.
Иначе доволно. Сутринта я закарах, към 4:30 ми се обадиха че е готова. 2000км. проблем няма.
calm написа:2. Капака на двигателя(пластмасовия) баба ми по- хубаво щеше да го отреже с ножицата с която стриже овцете.
Върни се в “Автогазови уредби”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 20 госта