Гума под моноинжекцията...-(решен - Шпилките са били дълги)
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Гума под моноинжекцията...-(решен - Шпилките са били дълги)
Колеги търсих, но не открих да е дискутирано (може да не знам как се казва тази гума и затова да не откривам). Значи сложи човека газта. Колата тръгна и вървя 100 тина километра, но почна да свисти ( смучи въздух) . В последствие с многократно сваляне и казчване стигнахме до извода че е от гумата на която се захваща моноинжекциона. Най-долу седи. Влизат 4 ри болта в нея. Та газаджията каза да купя нова таква.....някой да знае колко струва това чудо и къде мога да намеря в Пловдив максимално оригинална, че имало ментаци много (каза газаджията). Колата е ГОЛФ 3 1.4 АБД мотор 93.... Благодаря и дано да не се повтарям с други теми!
Последна промяна от chefito на Чет 13 юли 2006 7:23, променено общо 1 път.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
MobilLife написа:Даааа , това е тампон на моноинжекцията. И моят се беше скьсал но се сменя лесно , не е нещо сложно а цената му варира от 35 до 60 лева - зависи какав сложишНа мен ми взеха 60 с работата.
Е...х го и тампона...60 лева за една гумичка.......

Последна промяна от chefito на Сря 05 юли 2006 21:57, променено общо 1 път.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:Колега, имам го този тампон втора употреба и ще ти свърши работа. Купувал съм го за 55лв. 50% от тази цена мисля ще те устрои.
има ли шанс за уговорка? смисъл ако не стане да ти го върна? (отбележи си го по някъв начин да си знаеш че е твоя)...щото да ти кажа честно на моя не виждам да му има нещо ама смучи яко въздух...Някой ако разбира да обясни повече за тоя тампон да не би да бърка майстора нещо при слагането? Да не прилепя както трябва знам ли вече .... 5 или 6 пъти го качва и слага и не стана...то не бяха силикони то не беха нерви и псувни...иначе колата си работи на газ......
айде на ЛС или ICQ ше се опраим...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами аз имах проблем - понеже като се слага газовото /плочката е по-голяма/ и се поставят по-дълги шпилки /4 на брой/
едната ми беше доста по-дълга и опираше в самия тампон, вследствие на което не прилепваше моното върху тампона - и докато го открия ... мамата
Скасих я и няма проблеми вече.
дано съм помогнал.
едната ми беше доста по-дълга и опираше в самия тампон, вследствие на което не прилепваше моното върху тампона - и докато го открия ... мамата

Скасих я и няма проблеми вече.
дано съм помогнал.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, а докато работи на газ като побутнеш моно-то насам-натам променя ли работата.
Има два варианта:
1. тампона да е здрав(тогава няма да ти мени оборотите) -> търси вината в болтовете или майстора!
2. тампона да е скъсан(тогава гасне на газ) -> сменява се и е добре да е по-истински, за да не ти дава ядове!
Има два варианта:
1. тампона да е здрав(тогава няма да ти мени оборотите) -> търси вината в болтовете или майстора!
2. тампона да е скъсан(тогава гасне на газ) -> сменява се и е добре да е по-истински, за да не ти дава ядове!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
madmen написа:Добре, а докато работи на газ като побутнеш моно-то насам-натам променя ли работата.
Има два варианта:
На газ след като почна да смучи въздух работата не се промени осезаемо. На бензин оборотите на празен ход паднаха доста (може би със 100-200 нямам оборотомер да кажа точно). Иначе точно от там където е тампона се чува силно свистене. Като си сложа пръста на дължина или парцал се запушва частично.....Значи самия тампон не изглежда да е скъсан...ама явно не прави добро сцепление...след 5 часа вчера в тази жега и този топъл мотор немам вече нерви. Ще зема един тампон дано се реши проблема...
Върни се в “Автогазови уредби”