Привет!
Реших се да сложа газова на Г3 и попрегледах форума. Всички боготворят момчетата от Княжево. Отидох при тях и в събота ще действаме. Въпросът ми е следния - понеже прочетох някои мнения, че Landi Renzo е по-добра от Lovato и по-добре тази марка да сложа, Княжевци въобще не са на това мнение. Те казват, че Ловатото щяло да харчи по-малко и тн. Коя марка газова инсталация да избера? Какво ме съветвате? Поисках и бутона за смяна режима на горивото да не седи присаден, ами да взема такъв, който се вписва в интериора(да бъде като копчето за загряване на реотаните на задното стъкло примерно), майсторите ми казаха, че е сложна работа, защото бутонът е специален. Някой от вас ако е правил това моля да даде съвет;)
Благодаря
Ще слагам газова, моля за съвет.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Моята също е Ланди Ренцо и е с такъв бутон монтиран в сервиза в кв. Хаджи Димитър.
Виж тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... ight=landi
Виж тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... ight=landi
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Miteto нещо не си разбрал както трябва. Ланди-то е по-добро от Ловато-то, едва ли са ти казали обратното. По-скоро си се заблудил, защото наистина Ловато-то е малко по-икономично и са ти го препоръчали от тая гледна точка. Има и още една подробност, която лично Павката ми я сподели - представителя на Ланди за Бъгария е фирма Таньо Видев от Ямбол, а за София е един образ от Младост, който се пада рода на човека от Ямбол. И понеже въпросния образ е един надменен тип много хора го отсвирват, включително и аз така. Споделих с Павката това, а също и че съм чел подобни отзиви за него в автогаз форума на clubs.dir.bg . Не се знае откъде човека е научил, но се е разсърдил на момчетата от Княжево, понеже си е въобразил, че те са го оплювали и им е отказал да им продава Ланди-та. Те пък ми се поразсърдиха на мен, понеже си мислели, че аз съм го изтипосал. Това беше доста отдавна - преди около година, но вероятно положението и сега си е същото.
Ако въпросния господин прочете тук написаното нека да знае, че сам си гони клиентите - никой не му е виновен!!!
Та предполагам затова се те кандърдисвали за Ланди
Иначе изобщо не са от мързеливите, scuba ще ме прощава, ама не е прав в случая. А относно ключето - ми аз съм с българско, каквото ми сложиха там и нямам никакви проблеми. А светодиодната индикация на оригиналното ключе взима сигнал от индикацията на бутилката, която пък изобщо не е точна, така че си губи смисъла от него, освен може би от естетическа гледна точка - това го казвам от опит, понеже брат ми е с Ланди газова и оригинално ключе и като понамалее газта изведнъж му изгасват зелените диоди уж вече свършва, пък той си пере още доста време така.
Ако въпросния господин прочете тук написаното нека да знае, че сам си гони клиентите - никой не му е виновен!!!
Та предполагам затова се те кандърдисвали за Ланди

Иначе изобщо не са от мързеливите, scuba ще ме прощава, ама не е прав в случая. А относно ключето - ми аз съм с българско, каквото ми сложиха там и нямам никакви проблеми. А светодиодната индикация на оригиналното ключе взима сигнал от индикацията на бутилката, която пък изобщо не е точна, така че си губи смисъла от него, освен може би от естетическа гледна точка - това го казвам от опит, понеже брат ми е с Ланди газова и оригинално ключе и като понамалее газта изведнъж му изгасват зелените диоди уж вече свършва, пък той си пере още доста време така.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Айде пак не си разбрал като хората.
Къде съм споменал, че ще ти създава технически проблеми? Нищо подобно!
При Ловато системата на подгряване на газта от охлаждащата течност (антифриза) е по-елементарна. При Ланди-то антифриза циркулира в свой собствен кожух на изпарителя - представи си термос - антифриза е отделен с метална преграда по същия начин, както и вътрешната част на термоса е отделена от корпуса му. При Ловато вместо метална преграда се използва още една мембрана, която с течение на времето се амортизира и може да почне да пропуска по малко газ в антифриза. Но това става доволно късно - примерно след 3-4 години - тогава и другите мебрани ще са за смяна вече. Ако обаче се експлоатира душмански - примерно зимата в голям студ колата се пали директно на газ съществува вероятност да се скъса и да омеша газта с антифриз, докато пре Ланди това не може да стане.
Едит: BRC е друга марка изпарители, които също не са лоши, но затова пък чувам лоши работи за сервиза им в Дружба

Къде съм споменал, че ще ти създава технически проблеми? Нищо подобно!
При Ловато системата на подгряване на газта от охлаждащата течност (антифриза) е по-елементарна. При Ланди-то антифриза циркулира в свой собствен кожух на изпарителя - представи си термос - антифриза е отделен с метална преграда по същия начин, както и вътрешната част на термоса е отделена от корпуса му. При Ловато вместо метална преграда се използва още една мембрана, която с течение на времето се амортизира и може да почне да пропуска по малко газ в антифриза. Но това става доволно късно - примерно след 3-4 години - тогава и другите мебрани ще са за смяна вече. Ако обаче се експлоатира душмански - примерно зимата в голям студ колата се пали директно на газ съществува вероятност да се скъса и да омеша газта с антифриз, докато пре Ланди това не може да стане.
Едит: BRC е друга марка изпарители, които също не са лоши, но затова пък чувам лоши работи за сервиза им в Дружба

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Автогазови уредби”