Ще слагам газова, моля за съвет.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Ще слагам газова, моля за съвет.

Мнениеот Miteto » Сря 12 юли 2006 15:45

Привет!
Реших се да сложа газова на Г3 и попрегледах форума. Всички боготворят момчетата от Княжево. Отидох при тях и в събота ще действаме. Въпросът ми е следния - понеже прочетох някои мнения, че Landi Renzo е по-добра от Lovato и по-добре тази марка да сложа, Княжевци въобще не са на това мнение. Те казват, че Ловатото щяло да харчи по-малко и тн. Коя марка газова инсталация да избера? Какво ме съветвате? Поисках и бутона за смяна режима на горивото да не седи присаден, ами да взема такъв, който се вписва в интериора(да бъде като копчето за загряване на реотаните на задното стъкло примерно), майсторите ми казаха, че е сложна работа, защото бутонът е специален. Някой от вас ако е правил това моля да даде съвет;)
Благодаря

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 12 юли 2006 15:49

ами щом ги боготворят, слушай майсторите

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 12 юли 2006 16:10

Да. Аз съм правил тоя номер с копчето - седи като част от дизайна. И съм Ланди газова. И съм много доволен. И НЕ съм си я слагал в Княжево :-). И бутонът изобщо НЕ Е специален. И изобщо НЕ Е трудна работа. Явно някой го мързи просто

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Сря 12 юли 2006 16:15

Scuba, бутонът от къде си го взел? Колко пари струва?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 12 юли 2006 16:28

Моята също е Ланди Ренцо и е с такъв бутон монтиран в сервиза в кв. Хаджи Димитър.
Виж тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... ight=landi

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 13 юли 2006 9:38

Miteto нещо не си разбрал както трябва. Ланди-то е по-добро от Ловато-то, едва ли са ти казали обратното. По-скоро си се заблудил, защото наистина Ловато-то е малко по-икономично и са ти го препоръчали от тая гледна точка. Има и още една подробност, която лично Павката ми я сподели - представителя на Ланди за Бъгария е фирма Таньо Видев от Ямбол, а за София е един образ от Младост, който се пада рода на човека от Ямбол. И понеже въпросния образ е един надменен тип много хора го отсвирват, включително и аз така. Споделих с Павката това, а също и че съм чел подобни отзиви за него в автогаз форума на clubs.dir.bg . Не се знае откъде човека е научил, но се е разсърдил на момчетата от Княжево, понеже си е въобразил, че те са го оплювали и им е отказал да им продава Ланди-та. Те пък ми се поразсърдиха на мен, понеже си мислели, че аз съм го изтипосал. Това беше доста отдавна - преди около година, но вероятно положението и сега си е същото.
Ако въпросния господин прочете тук написаното нека да знае, че сам си гони клиентите - никой не му е виновен!!!
Та предполагам затова се те кандърдисвали за Ланди :)

Иначе изобщо не са от мързеливите, scuba ще ме прощава, ама не е прав в случая. А относно ключето - ми аз съм с българско, каквото ми сложиха там и нямам никакви проблеми. А светодиодната индикация на оригиналното ключе взима сигнал от индикацията на бутилката, която пък изобщо не е точна, така че си губи смисъла от него, освен може би от естетическа гледна точка - това го казвам от опит, понеже брат ми е с Ланди газова и оригинално ключе и като понамалее газта изведнъж му изгасват зелените диоди уж вече свършва, пък той си пере още доста време така.

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Чет 13 юли 2006 10:03

Мерси Мики!
Ако Ловатото е по-икономично бих го сложил него, но пък викаш, ще ми създава технически проблеми, така ли? Какви са предимствата на Ландито и много ли е голяма разликата в разхода в сравнение с Ловатото;)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 13 юли 2006 10:24

замисли се и за БРЦ. и то не е за пренебрегване :wink:

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Чет 13 юли 2006 10:26

Какво е БРЦ?

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 13 юли 2006 10:30

Айде пак не си разбрал като хората. :lol:
Къде съм споменал, че ще ти създава технически проблеми? Нищо подобно!
При Ловато системата на подгряване на газта от охлаждащата течност (антифриза) е по-елементарна. При Ланди-то антифриза циркулира в свой собствен кожух на изпарителя - представи си термос - антифриза е отделен с метална преграда по същия начин, както и вътрешната част на термоса е отделена от корпуса му. При Ловато вместо метална преграда се използва още една мембрана, която с течение на времето се амортизира и може да почне да пропуска по малко газ в антифриза. Но това става доволно късно - примерно след 3-4 години - тогава и другите мебрани ще са за смяна вече. Ако обаче се експлоатира душмански - примерно зимата в голям студ колата се пали директно на газ съществува вероятност да се скъса и да омеша газта с антифриз, докато пре Ланди това не може да стане.

Едит: BRC е друга марка изпарители, които също не са лоши, но затова пък чувам лоши работи за сервиза им в Дружба :lol:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 13 юли 2006 10:34

Miteto написа:Какво е БРЦ?

BRC е друга марка изпарители, които също не са лоши

не е казано да е в дружба :wink:

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Чет 13 юли 2006 10:37

Ахам, мерси!

Е относно газови уредби съм пълен парашутист и не разбирам:(

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 13 юли 2006 10:47

Miteto написа:Ахам, мерси!

Е относно газови уредби съм пълен парашутист и не разбирам:(

ми всичко е относително,слагаш каквото ти харесва.аз примерно съм БРЦ и откакто съм я сложил не съм я пипал.дори за донастройка не съм ходил.разхода ми е прекрасен

П.П.

Васе, кога ше ти дам да пробваш разхода ве mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Чет 13 юли 2006 10:51

какъв ти е двигателя и съответно разхода

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател: