Според мен са мембрани, но ако някой е имал същия проблем или поназнайва да сподели нещо по въпроса.

alien1 написа:Днес смених отпред тройника дето излиза от главата и един маркуч отива в радиатора, друг във водната помпа, а отгоре влизат 2 датчика. В сервиз стана процедурата, че нямах време и нерви да се занимавам. Понеже изтече естествено малко антифриз при смяната, после решихме да долеем малко водичка на запален двигател. Когато загря на махната капачка, температурата стигна почти 100 градуса и изкипя и изхвърли доста течност. Маркучите бяха доста твърди и колата работеше на газ. Превключихме на бензин, форсирахме и течноста се дръпна малко. Доляхме пак малко водичка и маркучите си омекнаха и температурата си спадна между 80 и 90 градуса. Поработи си така на бензин, после я покарах 5-6 километра и никакъв проблем. Маркучите не бяха твърди като преди това, но си я карах на бензин. Та въпроса ми е: Дали са заминали мембраните на изпарителя /Ловато/и вкарва газ в системата с антифриза и прави допълнително налягане, или да търся проблема другаде - издухана гарнитура на главата или нещо подобно?
Според мен са мембрани, но ако някой е имал същия проблем или поназнайва да сподели нещо по въпроса.
alien1 написа: Искам да питам колегата Lawyer като кара на газ и като спре, при нормално загряла кола 80-90 градуса маркучите дето влизат и излизат в радиатора твърди ли са или са меки на пипане. Щото мойте са си леко твърди. Не са като камък да не можеш да ги стиснеш ама не са и меки като при студена кола. Ще съм ти много благодарен колега Lawyer. Просто за сравнение и успокоение.
alien1 написа: Искам да питам колегата Lawyer като кара на газ и като спре, при нормално загряла кола 80-90 градуса маркучите дето влизат и излизат в радиатора твърди ли са или са меки на пипане. Щото мойте са си леко твърди. Не са като камък да не можеш да ги стиснеш ама не са и меки като при студена кола. Ще съм ти много благодарен колега Lawyer. Просто за сравнение и успокоение.
Върни се в “Автогазови уредби”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 15 госта