Минахте ли вече на бензин, защото аз вече много се замислям при тая цена на газта. Почти не виждам смисъл ако не се кара само на дълго и то доста "на дълго" ...или не си такси. При мен разликата е от 3 до 5 лв. на 100 км. без да смятам подръжката на газовата уредба....
Минахте ли вече на бензин...
Минахте ли вече на бензин...
Здравейте колеги!
Минахте ли вече на бензин, защото аз вече много се замислям при тая цена на газта. Почти не виждам смисъл ако не се кара само на дълго и то доста "на дълго" ...или не си такси. При мен разликата е от 3 до 5 лв. на 100 км. без да смятам подръжката на газовата уредба....
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Минахте ли вече на бензин...
Да,карам само на бензин вече...Използвам газта само когато колата вече е загряла и ми трябва да работи много време на място заради парното!
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Веднага след жигулата.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Аз от 3 години съм на метан, имам и бензин, ама ми харесва разход - 6-7 ЛЕВА на метан ... иначе на бензин върви много добре ... ама си е цифра ... 3 пъти по скъпо излиза от метана ...пък аз нали съм роден в габрово ... кръвта на вода не става хехехе 

-
Гергин
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
lion_heart002 написа:Да,карам само на бензин вече...Използвам газта само когато колата вече е загряла и ми трябва да работи много време на място заради парното!
И аз съм така.
Мисля воупще да не минавам на преглед и да не слагам евросонда. Трябва и бутилката да сменям, че е на 10-11г. Или около 200-300лв. които съм решил да не давам. Като свалят данъците за коли на газ и направят нормални цени и доходи ще я пусна.
Егати държавата. Бе то животните като се бият, па падне едното и другото го остави . При нас братче до де си топъл те млатят.
Последна промяна от Гергин на Пет 17 дек 2010 14:38, променено общо 1 път.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Аз съм още на газ, поради прчината, че ми писна да ходя при пишман майстори и да ми горят бензинови помпи, 2 смених и 2-е изгоряха, защото никой не се е сетил да изчисти резервоара( на едната помпа гумичките се бяха разложили в старият бензин, сега съм с 25 литра, ама не мога да ги ползвам )...Знам, че не е хубава тая работа дето я правя, ама края на тази седмица ще се купуват бензинова, водна помпа, радиатор и чисто нов хубав антифриз...Иначе сега...чакам повечко да загрее и те така!
Последна промяна от nokiangage на Пет 17 дек 2010 10:53, променено общо 1 път.
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Аз продължавам да съм на газ и мисля дори да стане 1,50лв да продължа. Може би ако вземам заплата 10 000лв ще спра.
Последно време има доста негативни изказвания във форума против газовите уредби........всеки сам решава дали да си сложи.
карам на бензин защото няма газостанция при мен.
но като се върна в България пак минавам на газ
но като се върна в България пак минавам на газ
- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
от 2 седмици съм само на Бензин.Газта я ползвам като ходя на далеко или при изцяло загряла кола,но зимата ще е така
Няма как ! Приятни Зимни Дни Колеги

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Онзи ден нямаше ли пак такава тема?
Когато газта стане 2.24 и бензина не е мръднал, тогава може и да мина на бензин, но не е сигурно.
Когато газта стане 2.24 и бензина не е мръднал, тогава може и да мина на бензин, но не е сигурно.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да, от месец съм само на бензин.
няма смисъл при тая цена на газта и в тоя студ да караш на газ...
няма смисъл при тая цена на газта и в тоя студ да караш на газ...
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
все още се замислям ама ако поскъпне с 5-10 ст.сигурно и аз 6те мина на бензин,иначе на газ е наи удачно на дълги разтояния
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Това с късите разстояния го четох в почти всяко мнение и в другата тема и не можах да го проумея.
Защо?
Защо?
Когато t е под оптималната ,разхода е по-голям.Предполага се ,че на "къси разтояния"
не я достига.
не я достига.
-
val4ana
- Автомобил: Бора
- Двигател: AUM
pedalchobaba написа:Това с късите разстояния го четох в почти всяко мнение и в другата тема и не можах да го проумея.
Защо?
и аз питам защо да не би на къси разтояния колата на бенз да харчи 10

Върни се в “Автогазови уредби”