:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Изпарителят ми се стопи!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
whitesnow
Автомобил:
Двигател:

Изпарителят ми се стопи!

Мнениеот whitesnow » Сря 26 яну 2011 2:38

Здравейте имам голф3 днес през деня го бях карал на газ но за 2 часа се прибрах до вкъщи и после като излязох и се опитах да го запаля.. запали но след около 2 минути започна да дими предницата и го изгасих, отворих капака и някакви пластмасови работи по изпарителя се бяха стопили.. ако някои разбира би ли ми обяснил какво се е случило .. благодаря предварително

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Изпарителят ми се стопи!

Мнениеот radotom » Сря 26 яну 2011 8:37

Е поне да беше казал каква ти е газовата, какъв е испарителя... отделно и кода на мотора..
Аз лично кафето го ползвам за пиене, не за гадаене... ама газаджиите може и за други цели да го ползват, не знам. mhihi

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 26 яну 2011 11:10

Най вероятно има едни Г образни пластмасови накрайници са се счупили (не стопили) просто от горещия антифрис така изглежда - много пара се вдига. Аз така бях с моя изпарите БРЦ - решението е тези пластмасови колена да се заменят с месингови, аз лично сам си ги смених и засега е добре :idea:

Може и ако е електрически изпарителя ел.клапана да му игори намотката тогава почва да пуши , ама би трябвало да изгори бушона първо, както се казва ТРАБВА ДА СЕ ВИДИ mhihi

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 26 яну 2011 14:33

Или бобината на клапана се е разтопила вследствие късо/прегряване...

Ама и кафето и боба ги ползвам само за консумация :Mr Green Fun

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 26 яну 2011 19:18

Дай една хубава снимка на изпарителя, дай малко информация.
Гледай какви светила са се включили в темата ти scare :bowdown :lol: :lol: :lol: И те ако не разбират :laser

Тва па сефте го чувам от изпарителя да се получи, както го описва все едно се е запалило отпред. Сега като се замисля баш на този клапан на изпарителя имам сложен бушон, а и на газовия.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 26 яну 2011 22:17

kossel написа:Най вероятно има едни Г образни пластмасови накрайници са се счупили (не стопили) просто от горещия антифрис така изглежда - много пара се вдига. Аз така бях с моя изпарите БРЦ - решението е тези пластмасови колена да се заменят с месингови, аз лично сам си ги смених и засега е добре :idea:Може и ако е електрически изпарителя ел.клапана да му игори намотката тогава почва да пуши , ама би трябвало да изгори бушона първо, както се казва ТРАБВА ДА СЕ ВИДИ mhihi

:да: :да: :да:

Върни се в “Автогазови уредби”