проблем неще да пали на газ ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Petko_91
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH 120+

проблем неще да пали на газ ?

Мнениеот Petko_91 » Пет 11 мар 2011 18:43

проблема е от месец насам се появи неще да пали на газ трябва на бензин и да обръщам на газ и сичко си е 6 доволен съм от разхода и вървежа ходих на настройка сичко е добре няма значение дали е загряла или не пак неще по някой пат се случва като я угаса и запаля веднага и пали веднага на газ но малко да постои и неще мисля си за мембраните от 3 години не са сменяни ?

Потребителски аватар
giorgo77
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем неще да пали на газ ?

Мнениеот giorgo77 » Вто 15 мар 2011 20:33

Колега и аз имам същия проблем, като теб. Да не е нещо от самата газ, че смених газстанцията от която зареждам. Също ме съмнява да не е за смяна въздушния филтър, че е на 4000 км ве4е от които 3000 градско. Ако решиш проблема драсни тука да видим и ние от какво е!

Потребителски аватар
Petko_91
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH 120+

Мнениеот Petko_91 » Сря 16 мар 2011 3:13

ми неска ходих при газаджията ии ми го оправи въртя ми делкото леко направи една центровка и оборотите ми оправи че малко тресеше и сега е добре и при мене стана изведнъж проблема , ми пробвай ЕКО-то ако пак неще трябва да отидеш да ти я погледнат при мене маи делкото беше основния проблем :да: моя филтър е на 3 месеца не съм я карал много ,махни филтъра и пробвай без него да видим , но ме съмнява да е от него :да:

Потребителски аватар
giorgo77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giorgo77 » Сря 23 мар 2011 17:40

Аз като сипах на друга газстанция почна да пали, но газаджията ми каза, че такива моноинжекциони се палят на бензин. Тя мойта кола и друг проблем имаше, защото започна да гърми понякога. Та смених капачка и палче на делкото и сега е екстра.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 23 мар 2011 19:55

Абе все се чуда как така ви въртят делко и гледат нещо и после 15-20лв. за центровка. Това ако е центровка спирам да пиша.

Моноинжекция може да си я палиш и на газ. Всяка може да си я палиш на газ.
Въпросът е в автоматичния смукач, дължините на трасето, система по запалване и състояние и т.н Като не успее да запали от първия път, ела гледай какво става. Карайте си колите и си ги палете на бензин.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 24 мар 2011 14:51

Гергин написа:Абе все се чуда как така ви въртят делко и гледат нещо и после 15-20лв. за центровка. Това ако е центровка спирам да пиша.

Моноинжекция може да си я палиш и на газ. Всяка може да си я палиш на газ.
Въпросът е в автоматичния смукач, дължините на трасето, система по запалване и състояние и т.н Като не успее да запали от първия път, ела гледай какво става. Карайте си колите и си ги палете на бензин.

А къде се намира автоматичният смукач на МОНОТО...зашото 6 години го търся и така и не го намерих??? :oops:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 24 мар 2011 22:25

:lol: :lol:
Joker, имах предвит, че в изброените неща се въртят проблемите. Вадиш думи от контекста.
Иначе 6г. си е време, не търсиш качествено. :wink:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 24 мар 2011 23:24

Като не може да пали, как е първото палене? В смисъл като е стояла много време пали ли?

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Пет 25 мар 2011 11:43

И аз имам същия проблем, че и двигателя е същия. На бензин е перфектна.
Като карам на газ и я угася, после след 5 мин се опитам да я запаля и не пали. Трябва да прехвърля на бензин и тогава пак на газ.
Обаче ако я оставя да стои 1 час примерно и пробвам да запаля няма никакви проблеми.
Завих тоя месинговия винт, че беше доста отвит, направих го на 1 оборот и 1/3 обаче няма подобрение.
Друго интересно е, че ако дам на контакт и веднага завъртя ключа без да чакам да изгаснат лампите запалва без проблем.
От тук се сетих, че сместа е богата и колата може би се дави ?!? :roll:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 25 мар 2011 14:07

Гергин написа::lol: :lol:
Joker, имах предвит, че в изброените неща се въртят проблемите. Вадиш думи от контекста.
Иначе 6г. си е време, не търсиш качествено. :wink:

:wink: :beer
Почисти филтъра на газовия клапан за високото налягане...като събере "графит" леко повдига котвата и газта тече постояяно към угасения ДВГ....ДВГ се "дави" ...това затруднява паленето при престоял ДВГ...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 25 мар 2011 20:16

avanto написа:И аз имам същия проблем, че и двигателя е същия. На бензин е перфектна.
Като карам на газ и я угася, после след 5 мин се опитам да я запаля и не пали. Трябва да прехвърля на бензин и тогава пак на газ.
Обаче ако я оставя да стои 1 час примерно и пробвам да запаля няма никакви проблеми.
Завих тоя месинговия винт, че беше доста отвит, направих го на 1 оборот и 1/3 обаче няма подобрение.
Друго интересно е, че ако дам на контакт и веднага завъртя ключа без да чакам да изгаснат лампите запалва без проблем.
От тук се сетих, че сместа е богата и колата може би се дави ?!? :roll:

Проблема най вероятно ти е в гумичките на изпарителя. Не уплатняват добре и газта която остава след газовия клапан отива в маркучите. Като дадеш контакт изпарителя пуска още газ и затова не пали.
Проблема се решава с нови гумички :wink:

Върни се в “Автогазови уредби”