Презкакъв период, или при какви случаи е необходимо да се регулира АГУ?
Малко ми се вдигна разхода след като смених износените свещи, дистрибутурна капачка и въздушен филтърПреди беше 9,3/100 до Варна с климатик , а онзи ден Плевен -Боженци 9,7/100 почти без климатик, та се чудя каква е причината -надморска височина или трябва регулировка?
Профилактично регулиране на АГУ
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Re: Профилактично регулиране на АГУ
kaloyan22 написа:та се чудя каква е причината -надморска височина или трябва регулировка?
А може би - атмосферното налягане

Защо да е само това причината?

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Е как ги изчислявате тия разходи не мога да ви разбера с 0,4 това разлика ли е?Колега мислиш ли че винаги караш с еднаква скорост и срещаш винаги едни и същи коли и ги изпреварваш на едни и същи места абе я не се излагай
Виж разлика в разхода може да ти даде преди и след смяна на въздушен филтър например,също така разлика ще ти даде на различни газстанции на които зареждаш та дори и на една и съща разлика пак има ама аз за 5год. съм сменил 4коли и НИКОГА не ми е изкарвало един и същ разход между зарежданията.Темата е безмислена 

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мене е добре веднъж в годината да се прави профилактика.
По скоро не настройка ами източване на събралите се примеси под формата на остатък след изпаряването на газтта. Аз съм с Ловато и има една пробка одоло която се развива и те си изтичат.Добре е да е загряла колата преди да се направи това защото тези остатъци са подобни на масло и по лесно ще изтекът.
Ако имаш някакви съмнения за пропуски на газ взимаш едно шише от веро( като оставиш да има малко веро в него) пълниш и малко вода правиш си пяна и проверяваш връзките.При тази проверка е добре да са студени тръбите иначе пяната бързо изчезва. Незабравяй че газ от магнетвентила до самия изпарител има само в работещо положение на двигателя.
За разхода съм съгласен че трудно може да се засече.Трябва човек постоянно да го засича и да си прави статистики за да усети дали колата почва да гълта повече.
По скоро не настройка ами източване на събралите се примеси под формата на остатък след изпаряването на газтта. Аз съм с Ловато и има една пробка одоло която се развива и те си изтичат.Добре е да е загряла колата преди да се направи това защото тези остатъци са подобни на масло и по лесно ще изтекът.
Ако имаш някакви съмнения за пропуски на газ взимаш едно шише от веро( като оставиш да има малко веро в него) пълниш и малко вода правиш си пяна и проверяваш връзките.При тази проверка е добре да са студени тръбите иначе пяната бързо изчезва. Незабравяй че газ от магнетвентила до самия изпарител има само в работещо положение на двигателя.
За разхода съм съгласен че трудно може да се засече.Трябва човек постоянно да го засича и да си прави статистики за да усети дали колата почва да гълта повече.
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Профилактично регулиране на АГУ
Iavor написа:А може би - атмосферното налягане, спектъра на слънчевите изригвания,разстоянието до луната,или дебелината на озоновия слой
?!

Върни се в “Автогазови уредби”