ГАЗ за ГТИ 115 96 г.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

ГАЗ за ГТИ 115 96 г.

Мнениеот mania » Пет 13 май 2011 9:12

Здравейте, колеги!

Имам такава кола и имам намерение да сложа газ. Имам няколко въпроса:
- изчетох доста теми и в крайна сметка не ми стана ясно задължителен ли е газовият инжекцион. Имам приятел с пасат с мотор 115 коня, който е с обикновена газ и устройство, което лъже компютъра. Каза, че от 2002, когато я е сложил, не е мръднала. А той кара доста. Паткала единствено в началото, докато настроели газта. Та в крайна сметка ЗА или ПРОТИВ газов инжекцион?
- цените - колко горе-долу идва обикновена газова от добър майстор? Четох цени от порядъка на 600 лв.
- цена на газова инжекция - по принцип инфото ми е, че добра газова инжекция е поне 1200 лв, но имало и за по 900. Това убийство за колата ли е, или наистина спестени няколко стотака?
- къде в Пловдив има добри майстори?
- АГГ 115 с метални колектори ли е?
- ГАЗ нова или втора ръка?
- конкретни мнения на колеги с този мотор.

Пак казвам - четох доста теми, но навсякъде всеки си хвали неговото. Колата ми все още е запазена за 14-те си години и не искам да я прецакам от незнание. А и не мога да я сменя все още. Благодаря предварително!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Re: ГАЗ за ГТИ 115 96 г.

Мнениеот BG_POLICE » Пет 13 май 2011 10:46

Здравей колега :) Първо поздравления за правилния избор да се присъединиш към голямото семейство на каращите на чесън mhihi Сега сериозно към темата - като съвет бих ти препоръчал най-напред да разпиташ и да събереш мнения за наистина добри майстори в Пловдив (ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО!!!!) От тук насетне ако ти е добър майстора няма да имаш проблеми каквото и да избереш :да: Второто което според мен трябва да си го зададеш като въпрос е "Колко време мислиш още да караш автомобила?" - Ако смяташ да си го караш поне още 2-3, че и повече години, бих те посъветвал (мое мнение и не ангажирам никой с него) да се спреш на газов инжекцион, дори и да е от по-нисък клас! Идеята е, че разликата в цената между обикновена уредба и ГИ вече не е голяма, а при положение, че ще си караш повече време колата пак си избиваш уредбата, колата с ГИ ще работи по-добре (по-добра динамика, по-добър разход, никакви гърмежи, пълни данни за работата на мотора на газ посредством газовия компютър), въобще си мисля, че ще бъдеш по-доволен от ГИ! Въпреки всичко всеки сам си преценява и решава какво да бъде, но още веднъж ти повтарям - ТЪРСИ ДОБЪР МАЙСТОР И ТОЙ ЩЕ ТЕ НАСОЧИ И ПОСЪВЕТВА КОЕ ДА ИЗБЕРЕШ!!! Поздрави и пиши в крайна сметка на какво си се спрял и дали си доволен :beer

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 13 май 2011 10:59

Ми принцип колата не я карам повече от 8 к на година, и това е точно защото бензинът е мн скъп, а аз съм още студент ;)) За сега нямам и възможност да я сменям. Карам изключително в градски условия - Пловдив. Общо взето идеята е, че лятото ще поработя и мисля, че ще изкарам пари за газ, която да съответства на колата. Все пак ГТИ 3 може да е старо, но има адски много електроника, съответно и претенции ;)

На въпроса - да, вероятно поне още 2 години ще съм с нея.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пет 13 май 2011 12:24

Ами значи не го мисли а направо скачай на ГИ :) Междудругото наистина се оказва вярно твърдението, че когато сложиш газ даваш същите пари за гориво на месец колкото и на бензин - ПРОСТО ЗАЩОТО КАРАШ ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ :applause:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 13 май 2011 12:36

BG_POLICE написа:Ами значи не го мисли а направо скачай на ГИ :) Междудругото наистина се оказва вярно твърдението, че когато сложиш газ даваш същите пари за гориво на месец колкото и на бензин - ПРОСТО ЗАЩОТО КАРАШ ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ :applause:

Дааааа! Основната ми цел - да мога да я ползвам :D

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пет 13 май 2011 12:44

:да:

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пет 13 май 2011 12:59

В Пловдив имаше едно момче което слага газови.Валгаз беше фирмата си спомням, но телефона съм го изгубил някаде.Намира се като караш по моста на Адата, посока кършияка, на светофарите на края на моста завиваш вдясно.Караш 100-200 метра и завиваш или първата или втората вдясно.То е вход на доста сервизи, той беше малко по-навътре.Ако не го намериш пиши в google Валгаз Пловдив и ще ти излезе адреса и телефона.Когато реших да слагам газ на първата кола ходих при него, доста коли правеше, защото беше със записване за седмица-две напред.Това ме навежда на мисълта, че работи добре :roll: може и да греша колега незнам.Предложи ми тогава ГИ за около 950лв.Ще ти дам телефона на един друг газаджия при който доста мои приятели, включително и аз съм слагал там газ.Доволно работи и не е скъпо. 0899127362.Но не му помня името :oops: Ако искаш обикновенна АГУ втора ръка той слага-само изпарителя е втора ръка, но ревизиран, всичко друго слага ново.На мен ми взе 400лв миналата година.Ако имаш интерес да му звъниш кажи, че си взел телефона му от Рангел и искаш да слагаш газ :D и ще си се разберете допълнтелно :D

berta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berta » Вто 17 май 2011 22:35

ако просто искаш да си караш на газ без да даваш ГАЗ си сложи обикновена вече ако искаш максимума и да няма кой знае ква разлика между гас и бензин си тури инжекционче да ти е мирна глвата :)

Потребителски аватар
Mercaptan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mercaptan » Чет 19 май 2011 20:50

Здравей колега,
И аз имам същата кола, със същия двигател АГГ. Преди около 3 години сложих ГИ, тогава струваше 1250 лв, сега същия е под 1000 лв.
Като цяло съм доволен, не усещам никаква разлика във вървенето межу газ и бензин, а разхода е съвсем малко по-висок (0,5-1 л). Така че и аз съм за ГИ. Но както казаха колегите по-горе, много е важен майтора, който ти я монтира и настройва.
АГГ моторът е с метални колектори, което значи, че и с обикновена газова ще стане, но на мотор пълна инжекция със сигурност ще създава проблеми.
Според мен, каквото и да избереш най-добре е да е ново и с гаранция. За ГИ вече почти всички дават 2 години гаранция.

Върни се в “Автогазови уредби”